0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στη θέση σου, θα πρότεινα να ενημερώσεις εγγράφως το πυσδε που προσλήφθηκε για αυτή σου την επιθυμία, δηλ να μην μετακινηθείς. Επειδή έχω κάνει βελτίωση θέσης ως αναπληρώτρια δεν σε ρωτάνε εκ νέου αν θέλεις να μετακινηθείς.
Συνάδελφοι καλησπέρα! Τελικά από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τη βελτίωση θέσης αναπληρωτή. Όμως στις ΔΔΕ, εφόσον κάνεις αίτηση βελτίωσης θέσης εγκαίρως (εννοώ πριν κάποια επόμενη φάση πρόσληψης), σε καλούν πριν τις τοποθετήσεις των επόμενων αναπληρωτών και σου δίνουν το δικαίωμα να επιλέξεις κάποιο άλλο σχολείο, ενώ το δικό σου κενό που αφήνεις το διαθέτουν στους επόμενους και καλύπτεται.Προσωπικά δε μου χρειάστηκε μέχρι στιγμής να χρησιμοποιήσω αυτό το δικαίωμα, τις 3 προηγούμενες χρονιές, έβλεπα όμως φίλες να το κάνουν σχεδόν κάθε χρονιά και όντως να αλλάζουν σχολεία, πηγαίνοντας σε πιο κοντινή απόσταση από τον τόπο των συμφερόντων τους (μιλάμε πάντα εντός της ίδιας ΔΔΕ). Φέτος, όμως, και μετά από τις αναβαθμίσεις (παράλληλη στήριξη) και ενώ μας είχαν πει ότι θα δώσουν και άλλα κενά εντός πόλης, εμένα και μια συνάδελφο μας έχουν αφήσει στα πλεόν μακρυνά σχολεία... (υπόψην ότι ενώ προηγούμασταν στον πίνακα αναπληρωτών έναντι πολλών ατόμων, μας έδωσαν τα τελευταία 2 μακρυνά κενά, προφανώς λόγω έλλειψης κοινωνικών κριτηρίων...). Έχουμε ήδη κάνει εδώ και 15 μέρες αίτηση βελτίωσης, πήγαμε και συναντήσαμε τη διευθύντρια της ΔΔΕ και τον υπεύθυνο του προγράμματος ΕΣΠΑ που έχουμε προσληφθεί και ακόμα άκρη δε βγήκε.. Μια μας λένε ότι θα το δει το ΠΥΣΔΕ, μια ότι το Υπουργείο δεν το επιτρέπει, μια ότι πρέπει να αναρτήσουν καινούργιες τοποθετήσεις στη Διαύγεια και είναι χρονοβόρο , κλπ... Κοινώς ποιούν τη νήσαν...Θα παρακαλούσα εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι θα ήταν το καλύτερο να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση να με ενημερώσει... Μέσα σε όλη αυτήν την αναταραχή στο ένα σχολείο που βρίσκομαι και με τις περισσότερες ώρες σε αυτό, η ζωή μου έχει γίνει ......... εξαιτίας ενός γονέα του ενός παιδιού που υποστηρίζω... (ήρθε ο συντονιστής 2 φορές με στήριξε όσο δε φαντάζεστε, κατάλαβε ότι άκρη δε θα βγάλουμε με τον γονέα, ο οποίος ζητάει αντικατάστασή μου , σα να λέμε δε μου κάνεις εσύ φύγε να έρθει άλλος.... ). Σκεφτόμαστε ακόμα και να απευθυνθούμε σε δικηγόρο για την ικανοποίηση της αίτησής μας. Τί λέτε συνάδελφοι; Θα καταφέρουμε κάτι; ή απλά θα μας στοχοποιήσουν για τις επόμενες χρονιές που ενδεχομένως προσληφθούμε στην ίδια ΔΔΕ; (αιτιολογία της αίτησης βελτίωσης: η μεγαλύτερη από όλα τα κενά απόσταση από τον τόπο μόνιμης μας διαμονής, έξοδα μετακίνησης, πολύς χρόνος για την καθημερινή μετακίνηση και η σειρά μας στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής. Όταν πήγαμε για 1η φορά στη ΔΔΕ μας είχε πει ο υπεύθυνος ότι είναι απόλυτα δίκαιο αυτό που ζητάμε, μιας και προηγούμαστε σε μόρια, έναντι όσων προσληφθούν τώρα, και ότι είναι σωστό να πλησιάσουμε πιο κοντά στον τόπο κατοικίας μας εμείς και οι καινούργιοι να πάνε στα δικά μας κενά...Σε ό,τι αφορά εμένα αυτά που γίνονται στο ένα σχολείο είναι και το κερασάκι στην τούρτα... )
Αίτηση για επανατοποθέτηση (έτσι λέγεται και όχι βελτίωση) μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή. Καταθέτεις αίτηση στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ αναφέροντας σχολεία που θέλεις και λόγους που κάνεις την αίτηση. Το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ είναι υποχρεωμένο να την εξετάσει. Τώρα το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί:α) Απο το αν έχεις βίσμα να προωθηθείβ) Από το αν υπάρχουν κενά στα σχολεία που θέλειςγ) Κυριώς από την διάθεση/στάση της ΔΔΕ 'η ΔΠΕ επάνω σε τέτοιες αιτήσεις. Υπάρχουν ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ που τις εξετάζουν σοβαρά και πολλές φορές τις εγκρίνουν. Υπάρχουν άλλα (τα πεισσότερα) που στην πίεση των ημερών αλλά και την γενικότερη αδιαφορία στο θέμα της βοήθειας προς συναδέλφους λένε "Δε γα....... ο μα......... που θέλει και επανατοποθέτηση. Να κάτσει έκει που είναι και να πάρει τα αρχ...... μας". (οι διάλογοι είναι πραγματικοί).Οπότε κάνεις την αίτηση και ελπίζεις στο καλύτερο...