0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί να απολυθουν; Το σωστό είναι να μπούμε όλοι στο Δημόσιο. Αν το πρόβλημα είναι τυπικό/νομικό ας ψηφιστεί και ένας νόμος που να λέει ότι κανείς ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΗΚΕ δε μπορεί α απολυθεί από το Δημόσιο.
Εγώ λέω να μπούνε και τα 10 εκ. ελλήνων στο δημόσιο, έτσι, για το γαμώτο...Μου αρέσει το πως πραγματικά έχει ελαστικοποιηθεί η ηθική μας σε αυτή τη χώρα. Να νομιμοποιηθεί η παρανομία δια νόμου. Δε μπα ο άλλος να μπήκε με πλαστά πτυχία, βυσματικά, χωρίς προσόντα. Μπήκες; Τέλειωσε, δια νόμου να μην σε κουνάει κανένας. Και δια νόμου τα υπόλοιπα κοροίδα να σε πληρώνουν μέχρι να ψοφήσουν. Θα μου πεις γιατί, με τις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων, τις παραγραφές προστίμων, το ξέπλυμα επίορκων στο δημόσιο το ίδιο δεν γίνεται τόσα χρόνια; Μόνο μη βγει κανείς και διαμαρτυρηθεί γιατί οι πολιτικοί χαίρουν ασυλίας για τα ανοσιουργήματά τους. Καθρέφτης της νεοελληνικής κοινωνίας είναι. Αυτό θέλει και ο μέσος έλληνας, αυτό είναι το εθνικό μας στοίχημα.
@Νεμι: Μαλλον δε γνωριζεις τα επεισοδια του πρωτου ασεπ. Η απαντηση ηταν για τον οριγενη που απορει δηθεν για τον τροπο σκεψης των μη ασεπιτων. Προσπαθει να μας πει πως ειναι ανηθικοι και πως δεν υπηρξαν επιχειρηματα εναντιον του διαγωνισμου. Γνωρίζω πολύ καλά. Και σοφιστίες και επιχειρήματα μπορούν να υπάρξουν πολλά. Πρώτο και καλύτερο ότι υποβιβαζεται το πτυχίο με αυτόν τον διαγωνισμό. Αλλά αν κάποιοι ήταν και είναι φύση και θέση εναντίον δεν πάνε να δώσουν , όχι εκ του ασφαλούς ότι θα διοριστούν με άλλο τρόπο, αλλά με ότι συνεπάγεται -ακόμα και την ίδια την αδιοριστια-. Αν λένε δε δίνω αλλά θα κάνω μια ντουζίνα παιδιά, ή θα μπω σε παράλληες και ενισχυτικές , θα πληρώσω για μεταπτυχιακά και δεν ξέρω τι άλλο, ή θα λαδώσω και τον ίδιο τον υπουργό που λέει ο λόγος, ναι αυτό είναι πονηριά και δόλος.
Ακόμη Ελλάδα είσαι εσύ;
Ναι, είπα να ξεπροβοδίσω πρώτα εσένα.
Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα πρότεινα να επικεντρωθούμε στο θέμα μας. Άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα 3 χρόνια πριν για να ενημερωθούμε, να επικοινωνήσουμε, να οργανωθούμε (όχι μέσω του pde.gr φυσικά), και στο τέλος να δικαιωθούμε... μετά από ένα σκληρό αγώνα σε Υπουργεία, Δικαστήρια, ΜΜΕ κτλ. Μέσα από την προσωπική έρευνα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια διαπίστωσα ότι έχουν διοριστεί εκπαιδευτικοί δίχως ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επιτυχιά σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Από το πουθενά εμφανιζόντουσαν στους πίνακες προϋπηρεσίας (ως γνήσιοι αλεξιπτωτιστές) και σε μερικά χρόνια έπιαναν τα μόρια διορισμού. Τα στοιχεία υπάρχουν. Εύκολα κάποιος μπορεί να διερευνήσει τους πίνακες επιτυχόντων ΟΛΩΝ των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ (το έχω κάνει προσωπικά). Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας διατήρησαν αυτό το σύστημα προκειμένου να μπορούν να τροφοδοτούν τους πίνακες προϋπηρεσίας (ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ) ΚΑΙ με δικούς τους πελάτες-ψηφοφόρους. Κλασικό και ακραίο παράδειγμα ο διορισμός της συζύγου δημάρχου των