0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στους διοριστέους του ΑΣΕΠ που προκάλεσαν την απόφαση 527 του ΣτΕ η εκπαίδευση χρωστάει ευγνωμοσύνη, γιατί την πήγε ένα βήμα μπροστά στην αξιοκρατία. Οι εκπαιδευτικοί που το κατανοούν αυτό γίνονται περισσότεροι, καθώς πολλοί που δεν διορίστηκαν με το 24μηνο έχουν πλέον τη δυνατότητα να διοριστούν ως επιλαχόντες του ΑΣΕΠ.
Δεν είναι τόσο απλό, ούτε τόσο απρόσωπο, αγαπητέ. Οι συνδικαλιστές που πίεζαν για παρανομία στις προσλήψεις ικανοποιοούσαν αιτήματα και απαιτήσεις μεγάλου μέρους του κλάδου, που καμία αναστολή δεν είχε να αδικηθούν συναδελφοί τους και να πατήσουν επί αυτών και των ζωών τους για να βολευτούν οι ίδιοι. Έχει ευθύνες και ο κλάδος, λοιπόν.Αυτα τα χαριτωμένα "Δεν ξέραμε" και "Ε, και τί να κάνουμε τώρα;", ας σταματήσουν σιγά-σιγά, γιατί και η κοροιδία έχει όρια.
Αν η κυβερνηση διοριζε το 60 και το 40% του τελευταιου ασεπ στην ωρα τους ολα θα ταν διαφορετικα και θα εμεναν ιδια. Με την αδικη αυτη καθυστερηση τους ωθησε στα δικαστηρια, στις δικαιωσεις και πηρε η μπαλα και τους επιτυχοντες (προς τα πανω) και τους προυηρεσιακηδες διχως ασεπ (προς τα κατω).
θα σας το πω με ένα παράδειγμα: έστω σε χ ειδικότητα διορίστηκαν 100 άτομα με 40%, 24μηνο 30μηνο, οκ; κάνουν προσφυγή 200 και δικαιώνονται, οκ; 200 με σειρά που ποικίλει...που προσπερνάνε και πολλούς ενδιάμεσους. δηλαδη σε πίνακα επιτυχόντων με 600 οι 200 προσέφυγαν και δικαιωθηκαν πχ. ο 250, 252, 300, 310 409...600, ωραία; λοιπόν το υπουργείο θα πάρει τους 100 πρώτους που δικάιωσε το δικαστηριο κατά φθίνουσα σειρά, δηλαδή δεν θα διοριστούν όλοι οι δικαιωμένοι. Αν τωρα αρνηθεί κάποιος εξ αυτών των δικαιωμένων από το δικαστήριο θα καλέσει τους επόμενους από τους δικαιωθέντες του δικαστηρίου μέχρι να συμπληρωθέι τα 100 άτομα.
Το λάθος που γίνεται είναι το εξής: Δεν είναι ότι αρνείται το διορισμό, είναι ότι απλά δεν έκανε προσφυγή. Δεν μπορεί να χάσει το έννομο δικαίωμα του και να πάρει το κράτος κάποιον άλλο στη θέση του με χαμηλότερη σειρά.Το δικαίωμα διορισμού θα κλειδωθεί σε συγκεκριμένο αριθμό επιτυχόντων.
Τελικά τι από τα 2 ισχύει?
Τι ακριβώς είναι αυτό που "δεν έχει ωριμάσει" ακόμα για να γίνει αποδεκτό; Τι διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους; Κι εγώ ξέρεις θα θελα να ωριμάσει το ότι εγώ μπήκα με βαθμό 85 κι ο οριγένης απαιτεί να διοριστέι με 60 αλλά δε γκαρίζω ούτε κατηγορώ όλη μέρα! Θέλω παραπάνω δικαιώματα!!! Εγώ το μόνο που βλέπω είναι για να μιλήσω έξω από τα δόντια (και παρά το ότι εγώ με ασεπ μπήκα) πως κάποιοι παρακαλάνε να αλλάξει η κυβέρνηση και να βγάλει όλη την ιδεοληψία της ξεσκίζοντας όσους δε μπήκαν με ασεπ. Και μάλιστα όταν αυτό γίνεται μόνο παρανόμως. Επειδή βλέπω το ίδιο μήκος κύματος στη σκέψη με τον άλλο κόβω την κουβέντα εδώ. Καληνύχτα.
Για ποια ιδεοληψια της μελλοντικης κυβερνησης μιλας ? Η ελληνικη δικαιοσυνη και συγκεκριμενα το Στε με συντριπτικη πλειοψηφια αποφασισε οτι ειναι παρανομες...Ναι πρεπει να απολυθουν διοτι οι διορισμοι αυτοι ειχαν σαν αποτελεσμα την καταστροφή καποιων αλλων...Ειστε Παρανομοι τελεια και παυλα...η θεση σας ειναι εκτος Δημοσιας Παιδειας....