0 μέλη και 22 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστά vasia 1! Κανείς δεν θα απολυθεί, το λέει και η απόφαση. Τραγικό, ξετραγικό είμαστε σε μία χώρα που φαλίρισε με τέτοιες πολιτικές και πολιτισμικά, ηθικά και οικονομικά. Ο λαός όμως αποφασίζει τους ηγέτες του και πρέπει να το σεβόμαστε ακόμη και αν αύριο-μεθαύριο ξαναεκλέξει τους γιους και τις θυγατέρες.Κάποιοι που εδώ μέσα κάνουν πόλεμο σ΄ αυτούς που προσέφυγαν, έχουν προσφύγει και ίδιοι ως επιτυχόντες με τον ίδιο δικηγόρο που προσέφυγαν για το 36μηνο! Θα έχει γέλιο όταν βγουν μελλοντικά επίσημα οι αποφάσεις...
Αυτό δεν είναι ένα κράτος δικαίου αλλά αυτό που θεωρείς εσύ κράτος δικαίου. Σ' ένα κράτος δικαίου σύμφωνα με μένα δε θα γινόταν εξ αρχής ο διορισμός. Αυτός που διορίστηκε δε φταίει σε τίποτα. Οι περισσότεροι δε γνώριζαν καν τι ήταν συνταγματικό και τι όχι και ακολούθησαν νόμιμες διαδικασίες. Άλλος σου φταίει (η πολιτική ηγεσία) αλλά στρέφεσαι αλλού. Παρεμπιπτόντως δε διορίστηκα με πίνακα αλλά με ασεπ (έχω σύζυγο που διορίστηκε με πίνακα).
Διότι οι ίδιοι δεν έκαναν κάτι με δόλο. Δεν φταίνε για το διορισμό τους. Αυτός έγινε με ευθύνη του κράτους και των υπουργών που τους προστατεύει το σχετικό άρθρο περί ευθύνης. Αυτή είναι η αιτιολογία και η λογική του δικαστηρίου.
Συναδελφοι θα παρακαλεσω να σταματησουν οι χαρακτηρισμοι. Πραγματικα ειναι κριμας να κλειδωθει το θεμα επειδη δεν τηρουνται οι κανονες. Προσωπικοι χαρακτηρισμοι θα διαγραφουν.Τηρειτε τους κανονες . Το θεμα ειναι σημαντικο για ολους μας.
Θα μου απαντήσει κάποιος, πόσο δίκαιο είναι να παίρνουν επί δέκα χρόνια πλασματικά μόρια στους πίνακες αναπληρωτών οι επιτυχόντες του 2008 και οι προηγούμενοι επιτυχόντες άλλων ΑΣΕΠ να παίρνουν μόνο δύο χρόνια; Ρωτάω αν είναι δίκαιο όχι αν είναι νομιμο.
@νεμι Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί εφόσον του δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Κι εσύ αν ήσουν πολύτεκνη πιστεύω τα ίδια θα κανες. Η κατάσταση που βρίσκεται ο καθένας του δίνει ανάλογα επιχειρήματα κι όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται ή ανήκει στο 0,01%. Το ζήτημα είναι να μην κατηγορεί ο ένας τον άλλο αλλά να ζητούνται ευθύνες απ' αυτούς που πραγματικά φταίνε. Υπάρχει κάποιος έστω και ένας που έχοντας προϋπηρεσία σαν αναπληρωτής θα λεγε εγώ δε δηλώνω για διορισμό γιατί κάποιοι γράψαν καλύτερα στο ασεπ; Μην κοροιδευόμαστε. Κάποιοι βρέθηκαν σε μια δυσάρεστη κατάσταση στο 99% των περιπτώσεων γιατί απλά έτυχε. Να είναι μικρότεροι σε ηλικία, να έρθει η κρίση κλπ κλπ. Εγώ έτυχε να διοριστώ γιατί τη χρονιά εκείνη έπεσαν πανεύκολα και πέρασα άνετα χωρίς ν ανοίξω βιβλίο και είχε και πολύ περισσότερες θέσεις. Άλλος πιθανώς πολύ καλύτερος από μένα σε επόμενο ασεπ μπορεί να κόπηκε με άλλα θέματα και θέσεις. Αυτό είναι δίκαιο; Επίσης προσωπικά το 2015 έμαθα για την αντισυνταγματικότητα και δεν ήμουν μόνο εγώ. Ιδέα δεν είχα για 15 χρόνια.
Το δίκαιο είναι: αθροιστικά, όλα τα μόρια ΟΛΩΝ των ΑΣΕΠ. Και πλαφόν την προϋπηρεσία ...
Και το δίκαιο που είναι...Αυτός που δεν έχει δώσει ποτέ ΑΣΕΠ???Αν δεν το πάρουμε χαμπάρι ...άκρη δεν θα βγεί...Για μένα το δίκαιο είναι ... Να μετράει μόνο αυτό που έγραψες..Πλαφόν...Παιδιά σκυλιά μτπ διδακ γλωσ μόρια αν έχεις περάσει την βάση...αν δεν έλα ξανά σε2 χρόνιαΓια μένα...Για σένα είναι άλλο. ..