*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί Επιτυχόντων ΑΣΕΠ για την Αντισυνταγματικότητα 40%+24μηνου+30μηνου  (Αναγνώστηκε 1376502 φορές)

0 μέλη και 22 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος proypiresia

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αρκετοί άσχετοι και ανίδεοι έχουν εργαστεί και εργάζονται ως αναπληρωτές! Δε θα σου κάνω τη χάρη να παραμερίσω εγώ, για να ευνοηθούν κι άλλοι! Και σε λίγο το "ανέβασμα" στους πίνακες θα γίνεται με άλλους τρόπους, πιο αντικειμενικούς!
Και ναι, μόνο ο διορισμός μου λέει κάτι και μόνο αυτός θα είναι η δικαίωση των κόπων και των προσπάθειών μου, όλα αυτά τα χρόνια! Ας κουραστούν κι ας κοπιάσουν και οι άλλοι, οι βολεμένοι που έχω προαναφέρει στα μηνύματά μου, κατά το ήμισυ και μετά ας απαιτούν διορισμό! Άσε που με την προυπηρεσία πλέον δε γίνεται να διοριστεί κανείς!
Α, και κάτι φρέσκο που έμαθα! Διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνουν φέτος, αλλά πολύ λίγοι και αναζητείται το πλαίσιο και η φόρμουλα αυτών των διορισμών, όπως επίσης αναμένεται η απόφαση των ΣτΕ!
Δηλαδή όσοι ανεβαίνουν με προϋπηρεσία μετά από επιτυχία σε ασεπδεν ανεβαίνουν με αντικειμενικούς τρόπους; με τι ανεβαίνουν, με υποκειμενικούς; δεν θέλει κανείς να διοριστεί με προϋπηρεσία αλλά και με προϋπηρεσία...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος proypiresia

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Κι εσύ, γιατί εγείρεις απαίτηση να διοριστείς και φωνάζεις συνεχώς πως θα σε αδικήσει το όριο στην προυπηρεσία; Σου υποσχέθηκε ποτέ κανείς πως θα γίνεις μόνιμη με αυτήν μόνο; Αποκλείεται! Αντίθετα, είσαι ευχαριστημένη με την αναπλήρωση και ζεις μια χαρά, χωρίς οικογένεια, παιδιά, σκοτούρες κλπ.! Και σκοπεύεις μάλιστα να το συνεχίσεις αυτό "το βιολί", γιατί δε βρίσκεις κάτι καλύτερο από δουλειά και γιατί θεωρείς πως μαζεύοντας προυπηρεσία, θα τους αναγκάσειες να σε μονιμοποιήσουν κάποια στιγμή!
 Όμως, όσοι διορίστηκαν έτσι, διορίστηκαν! Από 'δω και στο εξής, δεν "παίζουν" αυτά τα "κόλπα"! Όλοι οι υπόλοιποι είναι και θα είναι αναλώσιμοι για την οποιαδήποτε κυβέρνηση! Κάνε κανένα μεταπτυχιακό, μάθε κανά-δυο γλώσσες άριστα (αφού δεν έχεις και οικογένεια) και μετά βλέπουμε! Κι αν εν τω μεταξύ, ξαναγίνει γραπτός ΑΣΕΠ, διάβασε και γράψε καλύτερα, γιατί διαφορετικά θα σε προσπεράσουν κατά πολύ οι νεώτεροι συνάδελφοι και πάλι θα σου φταίνε οι άλλοι!
ασεπ δεν θα γίνει για τα επόμενα χρόνια αδίκως περιμένεις...

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
Δηλαδή όσοι ανεβαίνουν με προϋπηρεσία μετά από επιτυχία σε ασεπδεν ανεβαίνουν με αντικειμενικούς τρόπους; με τι ανεβαίνουν, με υποκειμενικούς; δεν θέλει κανείς να διοριστεί με προϋπηρεσία αλλά και με προϋπηρεσία...
Ναι, να διοριστούν με προυπηρεσία, η οποία όμως θα έχει όρια, γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν να ευνοούνται μερικοί μόνο, κάτι που δε γίνεται να συνεχιστεί και ασφαλώς να προσμετρηθούν και τα αντικειμενικά κριτήρια, που οι "βολεμένοι" στερούνται παντελώς!
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ασεπ δεν θα γίνει για τα επόμενα χρόνια αδίκως περιμένεις...
Άλλα πράγματα περιμένω και δεν εξαρτώ τη ζωή μου από τη διεξαγωγή ή μη γραπτού ΑΣΕΠ!
Αν και εδώ που βρισκόμαστε, μάλλον θα ήταν το προτιμότερο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος depap

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Και άλλοι πάλι που ήταν σε ιδιωτικά, καθώς και οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, εργάζονται κάθε χρονιά ως αναπληρωτές στις πρώτες τους επιλογές κι εμείς που κουραστήκαμε διαβάζοντας για γραπτό ΑΣΕΠ
Ωραία, μπράβο! Κουράστηκες και διάβασες αλλά δεν ήσουν διοριστέα. Την επόμενη φορά προσπάθησε περισσότερο! Προφανώς δεν ήσουν τόσο καλή!
Αυτοί που ήταν σε ιδιωτικά από πού κι ως πού εξ ορισμού έχουν βύσμα; Γιατί τους τσουβαλιάζεις;
Οι τρίτεκνοι κι οι πολύτεκνοι σου φταίνε. Το καταλαβαίνω, οι πολύτεκνοι παν κατευθείαν στην κορυφή του πίνακα. Να σου θυμίσω κι άλλους που παν στην κορυφή του πίνακα και δε τους αναφέρεις. Γιατί;

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ωραία, μπράβο! Κουράστηκες και διάβασες αλλά δεν ήσουν διοριστέα. Την επόμενη φορά προσπάθησε περισσότερο! Προφανώς δεν ήσουν τόσο καλή!
Αυτοί που ήταν σε ιδιωτικά από πού κι ως πού εξ ορισμού έχουν βύσμα; Γιατί τους τσουβαλιάζεις;
Οι τρίτεκνοι κι οι πολύτεκνοι σου φταίνε. Το καταλαβαίνω, οι πολύτεκνοι παν κατευθείαν στην κορυφή του πίνακα. Να σου θυμίσω κι άλλους που παν στην κορυφή του πίνακα και δε τους αναφέρεις. Γιατί;
Όταν τελειώνεις με "άριστα" το τμήμα της σχολής που επέλεξες πρώτο-πρώτο (στις Πανελλαδικές) δεν είσαι καλός; Κι όταν γράφεις 70+ στον ΑΣΕΠ και ο τελευταίος διοριστέος σε περνά κατά 0,5 ή 0, 7 δεν είσαι καλός;
Και να σου αναφέρω, γιατί προφανώς δεν έχεις δώσει ποτέ γραπτό ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, ότι τα θέματα του κλάδου μου (φιλόλογοι) δεν έχουν να κάνουν πάντα με το διάβασμα, αλλά και με την τύχη, καθώς αρκετές ερωτήσεις και στα Νέα Ελληνικά, αλλά και στην Ιστορία είναι του τύπου: "τι νούμερο παπούτσι φορούσε ο στρατιώτης της δεξιάς φάλαγγας στη μάχη του Γρανικού;". Και να σου τονίσω ότι είναι τρομερά δύσκολο να "πιάσει" καποιος τη βάση σε αυτόν τον διαγωνισμό και με τέτοιες ερωτήσεις! Κοίταξε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και θα δεις τη σφαγή που γίνεται, όταν εξετάζονται γραπτώς π.χ. 17000-18000 φιλόλογοι και περνούν τη βάση μόνο 2000-2500!
Όσο για τα ιδιωτικά, μιλώ έτσι από προσωπική πείρα (γνωρίζω για ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα, αλλά και στην Κόρινθο και στην Αθήνα), καθώς ξέρω ότι στα πιο πολλά έχουν προσληφθεί συγγενείς των ιδιοκτητών και των μετόχων, τη στιγμή που άτομα (καθ' όλα άξια), στα οποία (αφού τα είχαν περάσει κι από συνεντεύξεις κι είχαν κατενθουσιαστεί μαζί τους) αν και τους είχαν υποσχεθεί πως θα τα προσλάβουν, τελικά τα άφησαν με τις υποσχέσεις! Για να μην προσθέσω και τις περιπτώσεις-μαιμού, εκείνων δηλ. που υποτίθεται ότι εργάζονταν, αλλά δεν πάτησαν ούτε το πόδι τους σε συγκεκριμένο ιδιωτικό μεγάλου νησιού! Αλλά η προυπηρεσία - προυπηρεσία! Σαφώς και δεν ισχύουν όλα αυτά για όλους, αλλά στον ιδιωτικό τομέα, όποιος έχει διασυνδέσεις, προχωρά κι ας μην είναι άξιος!
Κι όσο για τους τρίτεκνους, είπαμε να βοηθούνται, αλλά αυτό το 20% επί των προσλήψεων κάθε φορά είναι εξωφρενικό και προκλητικό! Ας μειωθεί σε 10% ή και λιγότερο! Πολλοί κάνουν τρίτο παιδί, καθαρά για να προσληφθούν! Έχεις αναρωτηθεί πόσοι απ' αυτούς πήγαν να γράψουν ΑΣΕΠ και πόσοι ήταν επιτυχόντες; Ελάχιστοι (και μπράβο τους), γιατί θεωρούν πως αυτό τους το κοινωνικό κριτήριο (τριτεκνία, πολυτεκνία) ισοδυναμεί με αντικειμενικό προσόν! Ενώ δεν είναι καθόλου έτσι!
 Και δεν καταλαβαίνω ποιους άλλους εννοείς όταν λες ότι βρίσκονται στην κορυφή των πινάκων. Όσοι έχουν προβλήματα υγείας; Γι' αυτούς δεν έχω κάτι να πω, αφού αποτελούν εντελώς ιδιαίτερη κατηγορία!
Και γράφω όλα τα παραπάνω, για να εξηγήσω την κατάσταση και γιατί πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι αλλαγές που έρχονται δε θα αφήσουν τίποτε ίδιο και πως επιτέλους θα εργαστούν κι άλλοι άξιοι συνάδελφοι, που τόσα χρόνια βλέπουν τους "έξυπνους" να δουλεύουν και να το "παίζουν" εκπαιδευτικοί!

Αποσυνδεδεμένος depap

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Παρά τα άριστά σου και όλα τα άλλα, παραμένεις όχι τόσο καλή ώστε να διοριστείς, αφού υπήρχαν καλύτεροι από σένα. Είτε σου αρέσει είτε όχι, έτσι είναι.
Προσωπική πείρα σημαίνει ότι δούλεψες σε ιδιωτικό ή έστω ότι πήγες σε συνέντευξη και ενώ τους άρεσες και ενθουσιάστηκαν μαζί σου, προτίμησαν συγγενείς και άχρηστους.

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Παρά τα άριστά σου και όλα τα άλλα, παραμένεις όχι τόσο καλή ώστε να διοριστείς, αφού υπήρχαν καλύτεροι από σένα. Είτε σου αρέσει είτε όχι, έτσι είναι.
Προσωπική πείρα σημαίνει ότι δούλεψες σε ιδιωτικό ή έστω ότι πήγες σε συνέντευξη και ενώ τους άρεσες και ενθουσιάστηκαν μαζί σου, προτίμησαν συγγενείς και άχρηστους.

Αποσυνδεδεμένος depap

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ελπίζεις ότι δεν είμαι, αλλά μάλλον απαντάς σ' αυτή συνάδελφε.
Ευχαριστώ που ξεκαθαρίζεις πως όσοι τόλμησαν και έγραψαν καλύτερα από σένα δεν είναι καλύτεροί σου, αλλά τυχεροί. Εννοείται πως δεν υπάρχει καλύτερος από σένα. Το λήξαμε αυτό.
Αυτά που λες για όσους θέλουν να διοριστούν κλπ, προφανώς έχουν να κάνουν με άλλους που τα υποστηρίζουν κι όχι με εμένα. Η δική μου μομφή αφορούσε και αφορά στο ΤΣΟΥ

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Νομίζω πως οι τελευταίες τοποθετήσεις είναι εκτός θέματος.
Εδώ αναφερόμαστε στην αντισυνταγματικότητα των διορισμών του 40% 30μηνων κλπ. Οι συζητήσεις για το ποιος έχει μεγαλύτερη αξία για να διοριστεί, ο τρίτεκνος, ο απολυμένος ιδιωτικός ή αυτός που έχει μεγαλύτερη επίδοση στον ΑΣΕΠ είναι άνευ ιδιαίτερης σημασίας και ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη θέση που τον τον συμφέρει.
Αυτά έχουν συζητηθεί πολλές φορές και οι απόψεις είναι διαφορετικές. Άλλος θέλει για τους πολύτεκνους κοινωνική πολιτική με επιδόματα και άλλους τρόπους και άλλος με διορισμό σε βάρος συναδέλφων τους. Υπάρχουν απολυμένοι ιδιωτικοί αξιόλογοι, αλλά και κάποιοι που κρίθηκαν από τον επιχειρηματία ανεπαρκείς και απολύθηκαν με ποσόστωση. Πρέπει όλους να τους υποστεί το δημόσιο σχολείο; Τα θέματα είναι σύνθετα και θολά. Αν όμως κάποιος δεν έχει δείξει και κάποια επιτυχία σε κάποιον ΑΣΕΠ μάλλον δεν ενδιαφερόταν για το δημόσιο ή δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Σε κάθε περίπτωση να μη ζητά και τα ρέστα. Τελικά βγήκα και εγώ εκτός θέματος και πήρα θέση υπερ μιας ομάδας...  ::)

Αποσυνδεδεμένος lillie

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Δεν πειράζει τα λες εσύ και γλιτώνουμε οι υπόλοιποι τον κόπο...  ;)

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ελπίζεις ότι δεν είμαι, αλλά μάλλον απαντάς σ' αυτή συνάδελφε.
Ευχαριστώ που ξεκαθαρίζεις πως όσοι τόλμησαν και έγραψαν καλύτερα από σένα δεν είναι καλύτεροί σου, αλλά τυχεροί. Εννοείται πως δεν υπάρχει καλύτερος από σένα. Το λήξαμε αυτό.
Αυτά που λες για όσους θέλουν να διοριστούν κλπ, προφανώς έχουν να κάνουν με άλλους που τα υποστηρίζουν κι όχι με εμένα. Η δική μου μομφή αφορούσε και αφορά στο ΤΣΟΥ

Αποσυνδεδεμένος raclette

• Πλήρες μέλος
  • ό,τι να'ναι αυτή η εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημέρα.
Γνωρίζει κανείς ημερομηνίες δικάσιμων για Φεβρουάριο;

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Καλημέρα.
Γνωρίζει κανείς ημερομηνίες δικάσιμων για Φεβρουάριο;
Από όσο γνωρίζω: 14/02, δηλ, την άλλη εβδομάδα, εκτός κι αν έχουμε αναβολή.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32827
  • Τελευταία: DOGLOU
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1180508
  • Σύνολο θεμάτων: 19450
  • Σε σύνδεση σήμερα: 664
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)