0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ19 και υπέβαλλα τον Αύγουστο του 2014 αίτηση παραίτησης για σοβαρούς προσωπικούς λόγους (προσοχή, όχι για συνταξιοδότηση). Σήμερα ενημερώθηκα ότι η αίτησή μου απορρίφθηκε από το Υπουργείο. Η άδεια άνευ αποδοχών που είχα έχει τελειώσει στις 31/10 και την έχω εξαντλήσει εξ' ολοκλήρου. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: 1. Ποιες οι συνέπειες εάν δεν παρουσιαστώ για να αναλάβω υπηρεσία δεδομένου πάντοτε ότι θέλω να παραιτηθώ και δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω την καριέρα μου ως εκπαιδευτικός. 2. Τί θα μου προτείνατε σαν τρόπο ενέργειας από εδώ και πέρα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς έχω εξαντλήσει τα 3 έτη άδειας άνευ αποδοχών οπότε η λύση που προτείνεται με κάλυψη των ημερών που έχουν περάσει και νέα άδεια δεν μπορεί να γίνει. Αποφάσισα να προχωρήσω με τον ανάποδο τρόπο δηλαδή αδικαιολογήτως απών -> παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο -> απόλυση. Από ότι διάβασα στο πειθαρχικό δίκαιο η διαδικασία είναι υποχρεωτικό να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 μήνες από την κλήση μου σε απολογία και το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορώ να ξαναδιοριστώ (που προφανώς δεν με ενδιαφέρει). Ελπίζω να μην ταλαιπωρηθώ αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο να μπορεί να γίνει.