*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου  (Αναγνώστηκε 109922 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
Απ: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου
« Απάντηση #336 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2024, 01:59:16 am »
Εάν μια νεοδιόριστη εκπαιδευτικός παίρνει τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, και της ζητηθεί να απασχοληθεί σε μια επιχείρηση για ορισμένες ώρες την εβδομάδα κατά το διάστημα που βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών, εξακολουθεί να ισχύει το ότι θα πρέπει να κάνει αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:40:42 »

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Οκτωβρίου 09, 2024, 09:30:23 pm »
Τελικά υπάρχει όριο για τις ώρες σε ΙΕΚ και ΣΔΕ 10 ωρών για τους μόνιμους; Στην διεύθυνση μου είπαν ναι και δύο συνάδελφοί μου είπαν ότι πέρυσι τους ενέκριναν 12 ώρες την εβδομάδα.. τι ισχύει τελικά ;
Εκπαίδευση ή Παιδεία; 2 ημίχρονο 1 τελικό..

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 11:38:15 am »
gemi, σύμφωνα με έγγραφο από τη δδε Αττικής, ακόμη κ σε άδεια, πάλι χρειάζεται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 10, 2024, 12:35:01 pm από tiel »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 11:45:41 am »
Σίγουρα υπάρχει όριο κ νομίζω είναι μέχρι 8 ώρες κ όχι 10. Τώρα, υπό ποιες συνθήκες εγκρίθηκαν οι 12 ώρες, δεν ξέρω...

Υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραπάνω αν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Χρειάζεται όμως ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία απο τον/την Διιευθυντή/ντρια του ΙΕΚ οπότε το αποφεύγουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Πρακτικά δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:40:42 »

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #340 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 03:56:44 pm »
Υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραπάνω αν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Χρειάζεται όμως ολόκληρη γραφειοκρατική διαδικασία απο τον/την Διιευθυντή/ντρια του ΙΕΚ οπότε το αποφεύγουν μέχρι εκεί που δεν πάει. Πρακτικά δεν το έχω δει ποτέ να γίνεται.

Η περίπτωση που ξέρω κι εγώ σε ΙΕΚ ήταν

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Οκτωβρίου 10, 2024, 04:37:57 pm »
Τελικά υπάρχει όριο για τις ώρες σε ΙΕΚ και ΣΔΕ 10 ωρών για τους μόνιμους; Στην διεύθυνση μου είπαν ναι και δύο συνάδελφοί μου είπαν ότι πέρυσι τους ενέκριναν 12 ώρες την εβδομάδα.. τι ισχύει τελικά ;

Το οριο.ειναι 8 ωρες. Σε εξαιρετικες περιπτωσεις μπορουν να δοθουν παραπανω και να μην ξεπερναει τις 12.

Αποσυνδεδεμένος Gianis90

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Οκτωβρίου 12, 2024, 03:53:54 pm »

Μπορεί κάποιος να πάρει 8 ώρες σαεκ και 10 ώρες σδε; Επειδή ψάχνω να το βρω και δεν το βρίσκω, υπάρχει όριο για έως 10 ώρες σε όλες τις δομές του ινεδινιμ;

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Οκτωβρίου 12, 2024, 04:19:20 pm »
Μπορεί κάποιος να πάρει 8 ώρες σαεκ και 10 ώρες σδε; Επειδή ψάχνω να το βρω και δεν το βρίσκω, υπάρχει όριο για έως 10 ώρες σε όλες τις δομές του ινεδινιμ;

Το έψαξα κι εγώ αυτό τις τελευταίες μέρες και κατέληξα στα εξής:
-Για ΣΔΕ επιτρέπονται έως και 10 ώρες ( το αναφέρει η πρόσκληση - προκήρυξη δήλωσης ωρών και σχολείων)
-Για ΙΕΚ είναι έως 8 για τους μονιμους και πάει παραπάνω αν δεν βρεθεί άλλος καθηγητής και κρίνεται από σένα η ύπαρξη της ειδικότητας.. μετά από χαρτουρα που κάνει ο διευθυντής του ΙΕΚ.
-Δεν μπορείς να πάρεις αθροιστικά τις παραπάνω ώρες.. δεν τις δίνει η διεύθυνση.
Δεδομένου ότι τα ΙΕΚ προσλαμβάνουν νωρίτερα από ΣΔΕ δοκιμάζεις πρώτα στα ΙΕΚ και ότι περισσέψει παίρνεις στα ΣΔΕ η διαλέγεις εξ αρχής αίτηση σε ένα από τα δύο.

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Νοεμβρίου 07, 2024, 07:01:08 pm »
Εάν το ποσό των πρόσθετων αποδοχών από την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή υπερβαίνει ανά μήνα το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της θέσης του εκπαιδευτικού:

1. Ισχύει πως το ΠΥΣΔΕ θα απορρίψει την αίτηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου?
2. Εάν ναι, τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα που έχει να λαμβάνει ο εκπαιδευτικός από την δεύτερη εργασία του από την ημερομηνία της αίτησης προς το ΠΥΣΔΕ έως την ημερομηνία της απορριπτικής απόφασης? Θα πρέπει να πληρωθούν οι δεδουλευμένες απολαβές του, ή όχι, ίσως με το αιτιολογικό πως υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού?

Είχε κανείς συνάδελφος εμπειρία από μια τέτοια περίπτωση?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Νοεμβρίου 07, 2024, 10:22:18 pm »
Εάν το ποσό των πρόσθετων αποδοχών από την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή υπερβαίνει ανά μήνα το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της θέσης του εκπαιδευτικού:

2. Εάν ναι, τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα δεδουλευμένα που έχει να λαμβάνει ο εκπαιδευτικός από την δεύτερη εργασία του από την ημερομηνία της αίτησης προς το ΠΥΣΔΕ έως την ημερομηνία της απορριπτικής απόφασης? Θα πρέπει να πληρωθούν οι δεδουλευμένες απολαβές του, ή όχι, ίσως με το αιτιολογικό πως υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού?

Κανονικα δεν πρεπει να αρχισει να δουλευει πριν παρει την αδεια απο το πυσπε/πυσδε

Η αδεια απο οσο ξερω απορριπτεται αν πι συνολικες αποδοχες ξεπερνουν το μιαθο γγ υπουργειου
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος disappointed

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Νοεμβρίου 08, 2024, 07:33:01 am »

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει περιορισμός στο ποσό, οπότε δεν μπορούν να στην απορρίψουν γι'αυτό.
Όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να σου παρακρατήσουν από τη μισθοδοσία, αν οι συνολικές μηνιαίες αμοιβές (εκπαιδευτικός + ιδιωτικό έργο) υπερβαίνουν αυτες του ΓΓ υπουργείου. Θα σου αφαιρέσουν προφανώς τη διαφορά από τον ΓΓ υπουργείου.
Τις συνολικές μηνιαίες αμοιβές τις δηλώνεις κάθε Γενάρη και Ιούλιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 08, 2024, 07:37:54 am από disappointed »

Αποσυνδεδεμένος mfroec

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Νοεμβρίου 08, 2024, 02:51:23 pm »
Kαλησπέρα, αδεια άσκησης ιδιωτικου έργου για πλήρη απασχόληση κατα τη διάρκεια άδειας ανευ αποδοχων τελικά εγκρίνουν; Η παει ανάλογα με το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ;

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Νοεμβρίου 08, 2024, 04:52:30 pm »
Kαλησπέρα, αδεια άσκησης ιδιωτικου έργου για πλήρη απασχόληση κατα τη διάρκεια άδειας ανευ αποδοχων τελικά εγκρίνουν; Η παει ανάλογα με το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ;

Εξαρτάται το ΠΥΣΔΕ, αλλά και το είδος της απασχόλησης..κάποια ΠΥΣΔΕ αν ρωτήσεις θα σου πουν από πριν αν έχεις πιθανότητες η όχι

Συνδεδεμένος Mimos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Δεκεμβρίου 11, 2024, 07:20:10 pm »
Καλησπέρα! Γνωρίζετε αν για να ξεκινήσει το ιδιωτικό έργο, θα πρέπει να υπάρχει επίσημα η απόφαση του ΠΥΣΔΕ; Η αίτηση εννοείται έχει γίνει μέρες πριν ξεκινήσει το έργο...

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32789
  • Τελευταία: TonyNtzou
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178771
  • Σύνολο θεμάτων: 19417
  • Σε σύνδεση σήμερα: 674
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)