*

Αποστολέας Θέμα: Προσφυγή εναντίον των προνομίων Ειδικών Κατηγοριών  (Αναγνώστηκε 25982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος klasikos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο διδάσκων διδάσκεται
    • Προφίλ
Οι (απολυμένοι) ιδιωτικοί εκπ/κοί όντως μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά. Μπήκαν στο ιδιωτικό με μέσο, αρκετοί απολύθηκαν επί τούτου (για να προσληφθούν στο δημόσιο βάσει σχεδίου), φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των αναπληρωτών χωρίς ποτέ (λόγω περίσσιων μορίων) να ξενιτευτούν και φυσικά δεν έχουν δώσει ποτέ ΑΣΕΠ να δουν τη γλύκα (ή έχουν δώσει κι ήταν αποτυχόντες). Και τι τραγική ειρωνεία: αυτοί που κάποτε δυσφήμιζαν το δημόσιο σχολείο προκειμένου να έχουν πελατεία, τώρα βρίσκονται σε δημόσιο σχολείο (και το απόγευμα ;κάνουν ιδιαίτερα τους μαθητές τους από το ιδιωτικό που έκλεισε). Εν τω μεταξύ αυτό συμβαίνει μόνο στο τομέα της παιδείας (άραγε γιατί το επιτρέψαμε;). Για παράδειγμα, απολυμένοι δικηγόροι από ιδιωτικές εταιρείες ή απολυμένοι γιατροί από ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνονται κατόπιν της απόλυσής τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (δικαστήρια) ή στο Υπουργείο Υγείας (νοσοκομεία) αντίστοιχα;;
Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει... (Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Ρεγγίνα Φιλίππου

• Επισκέπτης
Οι (απολυμένοι) ιδιωτικοί εκπ/κοί όντως μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά. Μπήκαν στο ιδιωτικό με μέσο, αρκετοί απολύθηκαν επί τούτου (για να προσληφθούν στο δημόσιο βάσει σχεδίου), φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των αναπληρωτών χωρίς ποτέ (λόγω περίσσιων μορίων) να ξενιτευτούν και φυσικά δεν έχουν δώσει ποτέ ΑΣΕΠ να δουν τη γλύκα (ή έχουν δώσει κι ήταν αποτυχόντες). Και τι τραγική ειρωνεία: αυτοί που κάποτε δυσφήμιζαν το δημόσιο σχολείο προκειμένου να έχουν πελατεία, τώρα βρίσκονται σε δημόσιο σχολείο (και το απόγευμα ;κάνουν ιδιαίτερα τους μαθητές τους από το ιδιωτικό που έκλεισε). Εν τω μεταξύ αυτό συμβαίνει μόνο στο τομέα της παιδείας (άραγε γιατί το επιτρέψαμε;). Για παράδειγμα, απολυμένοι δικηγόροι από ιδιωτικές εταιρείες ή απολυμένοι γιατροί από ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνονται κατόπιν της απόλυσής τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (δικαστήρια) ή στο Υπουργείο Υγείας (νοσοκομεία) αντίστοιχα;;
Μόνο στην εκπαίδευση εξελίσσεται αυτό το μπάχαλο.. Τουλάχιστον να συνέβαινε και αλλού

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Καλημέρα και από εμένα. Συμφωνώ ότι οι ρυθμίσεις για πολύτεκνους είναι άδικες για όλους εμάς τους υπόλοιπους, όμως εδώ το θέμα μας είναι η 

Αποσυνδεδεμένος sofnik

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
"δυστυχώς με τον νόμο 3848/2010 που θα αρχίσει να ισχύει στον επόμενο ΑΣΕΠ και με τη προσαύξηση με 5 μόρια των τρίτεκνων συν 10 των τετράτεκνων όσοι δεν ειμαστε πολύτεκνοι δεν έχουμε καμιά τύχη".Μέχρι να γίνει ο επόμενος ασεπ και αφού ήδη κάποιοι έχουν μόρια από διδακτορικά, προηγούμενους ασεπ , μεταπτυχιακά κ.α.προλάβαίνουν (όσοι θέλουν) να κάνουν και 1 και 2 και 3 και 4 παιδιά.....Μην πέσετε να με φάτε...Μια προτασούλα κάνω.Και ας μην αρχίσει η γνωστή κασέτα με τη δυσκολία του ασεπ.Όλοι ξέρουμε (ή τουλάχιστον όσοι πέρασαν από αυτή τη διαδικασία)  τι σημαίνει, μετά από χρόνια σπουδών, να σου απαξιώνουν το πτυχίο και να καλείσαι να αποδείξεις τα αυτονόητα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Η πρότασή σας και η λύση του προβλήματος είναι να κάνουμε όσα παιδιά μας υπολείπονται (1-4), για να διοριστούμε; Καμιά δυναμική αντίδραση και διεκδίκηση να ανατραπεί αυτός ο κ@#$νόμος δεν παίζει;;;
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος thask

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
εγώ πάλι πιστεύω πως αν γίνει ασεπ ελάχιστοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι θα πιάσουν τη βάση και θα γίνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα απο αυτούς και τους απολυμένους ιδιωτικούς. Και η βάση σε εμάς, ώστε να γίνουν οι όποιες προσαυξήσεις, δεν είναι καθόλου δεδομένη.
Μέχρι τότε όμως θα παρακολουθούμε την πτώση μας στους πίνακες και θα παραμένουμε άνεργοι... 

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
Ακριβώς έτσι είναι συνάδελφοι.Εγώ δεν βλέπω κανένα φως στο τούνελ.Αν δεν είσαι 3τεκνος - 4τεκνος ΔΕΝ έχεις ελπίδες.Επειδή αναφέρθηκε η ΠΑΣΑΦ λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα για τον κλάδο μας.Θεωρώ μάλιστα ότι πολλά από τα άτομα που την απαρτίζουν ανήκουν σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες.Θεωρώ επίσης ότι όσοι είναι μέλη της έχουν προϋπηρεσίες από τον παλιό καλό καιρό και προτιμούν να ακολουθούν μια συντηρητική πολιτικη παρά να αναμοχλεύουν πράγματα τα οποία θα γυρίσουν εις βάρος τους.Επίσης μου κάνει απαίσια εντύπωση εμένα προσωπικά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοαποκαλούνται σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών.Ο σκοπός τους ειναι να διοριστούν γιατί βρίσκονται κοντά στο διορισμό.Και δεν έχω δει εγώ προσωπικά πουθενά καμιά ανακοίνωση και κανένα προβληματισμό τους για όλα όσα γράψαμε εδώ.Κάτι καινούριο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει σε επίπεδο συλλόγου, πιο καθαρό και πιο μαχητικό.Δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι,αδιόριστοι και μη να έχουν εκπροσώπηση ολη την ημέρα στο Υπουργείο από ένα άτομο, τον κ. Μπράτη και οι καθηγητές ΤΙΠΟΤΑ.Αν ενδιαφέρεστε να οργανωθούμε μπορούμε να το συζητήσουμε.Δεν λύνουμε τίποτα αν απλά παρακολουθούμε το πρόβλημα.Και οι κυρίες 3τεκνες - 4τεκνες όπως είπατε να μας κουνάνε το μαντήλι και να πηγαίνουν στα σχολεία να ξεκουραστούν από την ομολογουμένως δύσκολη μέρα ενός πολύτεκνου.Δεν έχω κάτι με τους πολύτεκνους.Αξιοκρατία θέλω.Και αν το κράτος επιθυμεί να τους βοηθήσει ας τους τοποθετήσει αλλού και όχι στον ευαισθητο χώρο της εκπαίδευσης.

O ΠΑΣΑΦ δεν έχει δώσει αγώνες; Ψάξε και θα δεις.Εσύ τι αγώνες έδωσες εκτός από το να γράφεις εδώ και να πετάς λάσπη;Για την ιστορία: τα μέλη του ΠΑΣΑΦ έχουμε όλα ΑΣΕΠ και δεν είμαστε τρίτεκνοι. Γι' αυτό να προσέχεις.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Ρεγγίνα Φιλίππου

• Επισκέπτης
Η πρότασή σας και η λύση του προβλήματος είναι να κάνουμε όσα παιδιά μας υπολείπονται (1-4), για να διοριστούμε; Καμιά δυναμική αντίδραση και διεκδίκηση να ανατραπεί αυτός ο κ@#$νόμος δεν παίζει;;;

Να αρχίσουμε να παίρνουμε από αύριο τηλ. στα αρμόδια γραφεία του υπουργείου. Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα ποιοί είναι αρμόδιοι; Να τους εξηγήσουμε τις στρεβλώσεις που προκύπτουν. Όποιος γνωρίζει, ας στείλει τηλέφωνα.

εγώ πάλι πιστεύω πως αν γίνει ασεπ ελάχιστοι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι θα πιάσουν τη βάση και θα γίνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα απο αυτούς και τους απολυμένους ιδιωτικούς. Και η βάση σε εμάς, ώστε να γίνουν οι όποιες προσαυξήσεις, δεν είναι καθόλου δεδομένη.
Μέχρι τότε όμως θα παρακολουθούμε την πτώση μας στους πίνακες και θα παραμένουμε άνεργοι... 
Και μόνο το ότι θα παραμένουμε άνεργοι μετά από τόσο διάβασμα ασεπ και επιτυχίες και τόσες αναπληρώσεις, είναι απελπιστικά τραγική αδικία!

Αποσυνδεδεμένος Wolowitz

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ.04.01
    • Προφίλ
Προσωπικά πιστεύω πως ο 3848 είναι δικαιότερος από ό,τι υπήρχε πιο πριν. Λέτε κάποιοι ότι θα δίνουμε ξανα και ξανά ΑΣΕΠ. Γιατί με τον προηγούμενο νόμο δε θα δίναμε συνεχώς αν δεν υπήρχε το 24μηνο; Απλά με ότι ίσχυε μέχρι τώρα έγραφες έναν καλό ΑΣΕΠ, ξεκινούσες αναπληρωτής και περίμενες να μαζέψεις τους 24 μήνες για να διοριστείς. Το πρόβλημά μας λοιπόν δεν είναι ο νόμος αλλα η κατάργηση του 24μήνου.

Αποσυνδεδεμένος trelamenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ακριβώς έτσι είναι συνάδελφοι.Εγώ δεν βλέπω κανένα φως στο τούνελ.Αν δεν είσαι 3τεκνος - 4τεκνος ΔΕΝ έχεις ελπίδες.Επειδή αναφέρθηκε η ΠΑΣΑΦ λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα για τον κλάδο μας.Θεωρώ μάλιστα ότι πολλά από τα άτομα που την απαρτίζουν ανήκουν σε αυτές τις ειδικές κατηγορίες.Θεωρώ επίσης ότι όσοι είναι μέλη της έχουν προϋπηρεσίες από τον παλιό καλό καιρό και προτιμούν να ακολουθούν μια συντηρητική πολιτικη παρά να αναμοχλεύουν πράγματα τα οποία θα γυρίσουν εις βάρος τους.Επίσης μου κάνει απαίσια εντύπωση εμένα προσωπικά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοαποκαλούνται σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών.Ο σκοπός τους ειναι να διοριστούν γιατί βρίσκονται κοντά στο διορισμό.Και δεν έχω δει εγώ προσωπικά πουθενά καμιά ανακοίνωση και κανένα προβληματισμό τους για όλα όσα γράψαμε εδώ.Κάτι καινούριο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει σε επίπεδο συλλόγου, πιο καθαρό και πιο μαχητικό.Δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι,αδιόριστοι και μη να έχουν εκπροσώπηση ολη την ημέρα στο Υπουργείο από ένα άτομο, τον κ. Μπράτη και οι καθηγητές ΤΙΠΟΤΑ.Αν ενδιαφέρεστε να οργανωθούμε μπορούμε να το συζητήσουμε.Δεν λύνουμε τίποτα αν απλά παρακολουθούμε το πρόβλημα.Και οι κυρίες 3τεκνες - 4τεκνες όπως είπατε να μας κουνάνε το μαντήλι και να πηγαίνουν στα σχολεία να ξεκουραστούν από την ομολογουμένως δύσκολη μέρα ενός πολύτεκνου.Δεν έχω κάτι με τους πολύτεκνους.Αξιοκρατία θέλω.Και αν το κράτος επιθυμεί να τους βοηθήσει ας τους τοποθετήσει αλλού και όχι στον ευαισθητο χώρο της εκπαίδευσης.
Λοιπον.ο ΠΑΣΑΦ ειναι συλλογος αναπληρωτων φιλολογων και οχι συνδικαλιστικο οργανο που πληρωνεται για να σε εκπροσωπει .Τα παραπονα σου σην ΟΛΜΕ.Επισης σε αυτον τον συλλογο παλευουμε αναπληρωτες φιλολογοι χωρις κανενα οφελος και συμφερον ετσι οπως το λες και το εννοεις γιατι απο οτι καταλαβα ουτε μελος εισαι ενω θα μπορουσες να ησουν ουτε τις βασικες αρχες του συλλογου γνωριζεις.παμε παρακατω/....περυσι οταν εμεινες ανεργος η ανεργη εξαιτιας του ΠΑΣΑΦ εργαζοσουν στην ενισχυτικη εκτος κι αν ειχες προσληφθει σε καποια φαση μας κουνουσες το μαντηλι οποτε σφυριζες κι εσυ αδιαφορα για τον αγωνα μας .Εσυ που ησουν οταν ο πασαφ εδινε τον αγωνα για τις β αναθεσεις???που ησουν στις παραστασεις διαμαρτυριας που οργανωνε στο υπουργειο???που ησουν οταν παλευε για να εργαστουν ενισχυτικη περυσι οι φιλολογοι που εμειναν ανεργοι???ξερεις ποιος ειμαι εγω και τα υπολοιπα μελη??ξερεις οτι εχουμε σημαια μας ΤΟΝ ΑΣΕΠ ??/ΓΙΑ ΠΟΕς ΕΙΔΙΚΕς ΚΑΤΗΓΟΡΙΕς ΜΙΛΑς??ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕς ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ??ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΠΑΣΑΦ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΥΣΙ???ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 15 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΤΟΥ 08.Μελετησε καλυτερα το μαθημα σου την επομενη φορα κι οταν ξαναμεινεις ανεργος ελα να μας βρεις!!!!

Αποσυνδεδεμένος sofnik

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Mα ο κ@#$νόμος όπως λές δεν ισχύει σε όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη σε δημόσιο τομέα;Στα έντυπα ασεπ που κυκλοφορούν, απ'ότι  θυμάμαι, λαμβάνουν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια(ακόμη και αν δεν μας συμφέρει).Γιατί λοιπόν να αλλάξουν το συγκεκριμένο νόμο;Και στο φινάλε, δεν είναι και τόσο εύκολο ούτε να γεννάς ούτε να μεγαλώνεις πολλά παιδιά.Δε νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τόση απέχθεια πια.Μελλοντικούς μαθητές για όλους μας μεγαλώνουν.Σε λίγα χρόνια στις τάξεις θα βάζουμε τους παππούδες μας για μάθημα έτσι οπως πάει η δουλειά...Αλλά μάλλον είναι δωρον άδωρον ό,τι και να πω, αφού όλοι προτάσσουμε το συμφέρον μας.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Περίμενε...μη διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου! Δε νιώθω καμία απέχθεια για γονείς που μεγαλώνουν με αγωνα τα παιδιά τους! Είπα, όπως κι εσύ "μετά από χρόνια σπουδών, να σου απαξιώνουν το πτυχίο και να καλείσαι να αποδείξεις τα αυτονόητα". Είπα να γίνει πιο δίκαιος ο νόμος, να υπάρξει ισονομια. Και αναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ στους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαιδευσης , που τόσα χρόνια δούλευαν δίπλα στο σπίτι τους και τώρα παίρνουν τις θέσεις συναδέλφων, που έφτυσαν αίμα να δώσουν ασεπ και να γινουν αναπληρωτες΄Φυσικά...και όλη την αναρίθμητη στρατιά βυσμάτων που παρέκαψαν και παρακάμπτουν τον αγώνα άλλων. Τώρα είναι άνεργοι εξαιτίας τους! Γι' αυτό τον κ@#$νόμο μιλάω..
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 10:56:22 am από fotini18 »
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος anna1994

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
sofnik,είναι επιλογή τους να γεννούν και να μεγαλώνουν 3,4 παιδιά κυρίως στις μέρες μας.Τρέμω στην ιδέα να έχω 3 παιδιά,δε θα κοιμάμαι καθόλου από την αγωνία να είναι γερά και να βρουν εργασία.....Είναι χαλεποί οι καιροί μας....

Αποσυνδεδεμένος eri02

• Ιστορικό μέλος
  • χαμογελά η ζωή σε όποιον έχει πίστη και αντοχή....
    • Προφίλ
Λοιπον.ο ΠΑΣΑΦ ειναι συλλογος αναπληρωτων φιλολογων και οχι συνδικαλιστικο οργανο που πληρωνεται για να σε εκπροσωπει .Τα παραπονα σου σην ΟΛΜΕ.Επισης σε αυτον τον συλλογο παλευουμε αναπληρωτες φιλολογοι χωρις κανενα οφελος και συμφερον ετσι οπως το λες και το εννοεις γιατι απο οτι καταλαβα ουτε μελος εισαι ενω θα μπορουσες να ησουν ουτε τις βασικες αρχες του συλλογου γνωριζεις.παμε παρακατω/....περυσι οταν εμεινες ανεργος η ανεργη εξαιτιας του ΠΑΣΑΦ εργαζοσουν στην ενισχυτικη εκτος κι αν ειχες προσληφθει σε καποια φαση μας κουνουσες το μαντηλι οποτε σφυριζες κι εσυ αδιαφορα για τον αγωνα μας .Εσυ που ησουν οταν ο πασαφ εδινε τον αγωνα για τις β αναθεσεις???που ησουν στις παραστασεις διαμαρτυριας που οργανωνε στο υπουργειο???που ησουν οταν παλευε για να εργαστουν ενισχυτικη περυσι οι φιλολογοι που εμειναν ανεργοι???ξερεις ποιος ειμαι εγω και τα υπολοιπα μελη??ξερεις οτι εχουμε σημαια μας ΤΟΝ ΑΣΕΠ ??/ΓΙΑ ΠΟΕς ΕΙΔΙΚΕς ΚΑΤΗΓΟΡΙΕς ΜΙΛΑς??ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕς ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ??ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΠΑΣΑΦ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΥΣΙ???ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 15 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΤΟΥ 08.Μελετησε καλυτερα το μαθημα σου την επομενη φορα κι οταν ξαναμεινεις ανεργος ελα να μας βρεις!!!!

πες τα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32827
  • Τελευταία: DOGLOU
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1180488
  • Σύνολο θεμάτων: 19450
  • Σε σύνδεση σήμερα: 736
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144