0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα.Η μετοχή που προέρχεται από απρόσωπο ρήμα και είναι απρόσωπη είναι συνήθως εναντιωματική;
Στη β λυκείου εγώ διδάσκω γραμματική και συντακτικό στην αρχή.Παραδίδω το φαινόμενο και κάνω ασκήσεις.Μετά εξετάζω με τεστ και παράλληλα διδάσκω ένα άγνωστο κείμενο απλό για την αρχή.Όταν είμαι σε καλό σημείο στο συντακτικό εντείνω ως προς το άγνωστο κείμενο.Αυτό γίνεται σε δύο μήνες. Μετά παραδίδω και κείμενα για το σπίτι.Έτσι το παιδί σταδιακά εξασκείται στο άγνωστο.
Έχετε "δοκιμάσει" νέους τρόπους διδασκαλίας και εξέτασης (με πρόχειρο τέστ στην τάξη) για το "άγνωστο" στα αρχαία ελληνικά; [Αναφέρομαι πρωτίστως σε όσους διδάσκουν Αρχαια Ελληνική Θεματογραφία στην
Ευχαριστώ anemona η ερώτηση ηταν για νέους τρόπους διδασκαλίας και εξέτασης, δηλαδή- για να γινω πιο σαφής - τύπους ασκήσεων πάνω στο κείμενο (και όχι σε συντακτικά ή γραμματικά φαινόμενα) Έχετε δοκιμάσει; και ποιά η αποτελεσματικότητα τους;
Μάρκο, μπορείς, σε παρακαλώ, να γίνεις ακόμη πιο σαφής; Όταν μιλάς για ασκήσεις "πάνω στο κείμενο", τι ακριβώς εννοείς; Έχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ ακόμα να το πω, αν δεν ξέρω την ουσία του προβληματισμού σου.