0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: petrosp_13 στις Ιουλίου 28, 2013, 12:08:22 pmΔεν μπορεί να μιλάς σοβαράΑν και διακρίνω ένταση στα λόγια σου, σου παραθέτω το κομμάτι που αναφέρεται στην Α Λυκείου.Επιπλέον καθιερώνεται ένα μάθημα επιλογής (δύο ώρες την εβδομάδα) που θα επιλέγεται από τα εξής μαθήματα: α. Εφαρμογές την πληροφορική β.Διαχείριση φυσικών πόρων γ.Εκφραση - πολιτισμός - ευρωπαϊκός πολιτισμόςκαι αν μπορείς να ακούσεις και μια άλλη γνώμη, σου λέω ότι στις επιστήμες Υγείας είναι πιο χρήσιμη η πληροφορική και λιγότερο η φυσική, αλλά υποθέτω ότι θα την έχουν βάλει στα μαθήματα των 14 ωρών.Τέλος, το 6ωρο πληροφορικής στην τεχνική εκπαίδευση μου μυρίζει κύμα μετατάξεων πληροφορικών στο τεχνικό λύκειο.
Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά
Δεν θα δημιουργούνται καν τμήματα φυσικών πόρων. Στα κορίτσια που δεν αρέσουν οι υπολογιστές θα πάνε στον πολιτισμό.
Παράθεση από: gvasilis στις Ιουλίου 28, 2013, 12:36:54 pmΔεν θα δημιουργούνται καν τμήματα φυσικών πόρων. Στα κορίτσια που δεν αρέσουν οι υπολογιστές θα πάνε στον πολιτισμό. Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω για αυτο τόσα χρονια στα επαλ. Αναθεση των φυσικων πόρων θα ειναι μαλλον των Γεολογων γεωπόνων και χημικών και χημικών μηχανικών . Μαλλον εχουμε σημαντική αναβάθμιση της χημείας στο νεο Λύκειο
Το μάθημα "διαχείριση φυσικών πόρων" στη β λυκείου στα επαλ είχαν διακίωμα να το διδάξουν ΜΟΝΟ βιολόγοι και γεωπόνοι. Αν λοιπόν μιλάμε για το ίδιο βιβλίο μην κάνετε (τσάμπα) όρεξη οι υπόλοιποι...
Μιλάω για το μαθημα επιλογής της Γ λυκείου το οποιο νομιζω χωρις να παίρνω και όρκο οτι δεν το ειχαν οι βιολογοι. Συνήθως ηταν το 70-80 % των μαθητών και επειδη δε μπορούσαν να καλυφθούν ολα τα τμήματα είτε στρεφαμε τους μαθητες στη βιολογια ( θυμαμαι εγω κυνηγούσα τους μαθητες του υγειας να πανε στη βιολογια) είτε παρατυπα το έδιναν σε φυσικους.
Μέρος των θεμάτων των προαγωγικών των προαγωγικών και των απολυτηρίων εξετάσεων του Λυκείου θα επιλέγεται με κλήρωση από τη νέα τράπεζα θεμάτων που δημιουργείται. Το 50% των θεμάτων για τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, της φυσικής - χημείας - βιολογίας και της ιστορίας των α και β τάξεων Λυκείου θα προέρχεται με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα. Το ίδιο θα γίνεται για τα θέματα μαθηματικών, γλώσσας και ιστορίας της Γ τάξης του Λυκείου όπου το 50% θα προέρχεται με κλήρωση από την τράπεζα θεμάτων.
Παράθεση από: debio στις Ιουλίου 28, 2013, 12:21:22 pmΠαράθεση από: petrosp_13 στις Ιουλίου 28, 2013, 12:08:22 pmΔεν μπορεί να μιλάς σοβαράΑν και διακρίνω ένταση στα λόγια σου, σου παραθέτω το κομμάτι που αναφέρεται στην Α Λυκείου.Επιπλέον καθιερώνεται ένα μάθημα επιλογής (δύο ώρες την εβδομάδα) που θα επιλέγεται από τα εξής μαθήματα: α. Εφαρμογές την πληροφορική β.Διαχείριση φυσικών πόρων γ.Εκφραση - πολιτισμός - ευρωπαϊκός πολιτισμόςκαι αν μπορείς να ακούσεις και μια άλλη γνώμη, σου λέω ότι στις επιστήμες Υγείας είναι πιο χρήσιμη η πληροφορική και λιγότερο η φυσική, αλλά υποθέτω ότι θα την έχουν βάλει στα μαθήματα των 14 ωρών.Τέλος, το 6ωρο πληροφορικής στην τεχνική εκπαίδευση μου μυρίζει κύμα μετατάξεων πληροφορικών στο τεχνικό λύκειο.Δεν είναι θέμα ωρώνΔεν θα υπάρχει μάθημα κατεύθυνσης Πληροφορικής σε