*

Αποστολέας Θέμα: Σύλλογος διορισμένων μέσω ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 116243 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ernie

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • gunga galunga
    • Προφίλ
Απ: Σύλλογος διορισμένων μέσω ΑΣΕΠ
« Απάντηση #350 στις: Ιούλιος 04, 2013, 01:08:33 πμ »
Αφού τσατίσατε τόσο κόσμο, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτώ, αν και εξ φύσει και θέσει εναντίον κάθε μορφής συλλόγων ;)
αν βγούμε από την κρίση σε λιγότερο από 100 χρόνια, εμένα να μην με λένε ernie

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:20:22 »

Αποσυνδεδεμένος giannis10

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Ιούλιος 04, 2013, 01:14:45 πμ »
Στον ΑΣΕΠ του 2000 είχα κάνει αίτηση να γράψω εξετάσεις και ως μαθηματικός αλλά και ως πληροφορικός αφού είχα δύο πτυχία. Τελικά πήρα μέρος στις εξετάσεις μόνο ως πληροφορικός. Το καλοκαίρι του 2001 άρχισαν να ανακοινώνονται οι βαθμολογίες ανά ειδικότητα. Αν και δεν συμμετείχα στις εξετάσεις ως μαθηματικός οι βαθμολογίες που φαινόταν ότι είχα γράψει ήταν καλές. Δύο οι σκέψεις:
1η: Εκεί στον ΑΣΕΠ τα έκαναν μαντάρα.
2η: Η βαθμολογία αυτή είναι από τη συμμετοχή μου ως πληροφορικός άρα μάλλον τα κατάφερα. Οι βαθμολογίες των πληροφορικών δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί.
Την επόμενη μέρα μου τηλεφώνησαν από τον ΑΣΕΠ (θυμάμαι ακόμη το επίθετο του συναδέλφου πληροφορικού) και μου ζήτησαν συγγνώμη γιατί δεν είχαν φανταστεί ότι μπορεί να υπήρχαν υποψήφιοι με δύο πτυχία οπότε το σύστημα (ή κάποιος υπάλληλος) τοποθέτηση τη βαθμολογία μου στην κατάσταση των μαθηματικών. Οι βαθμολογίες αποσύρθηκαν και μετά από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι σωστές.
Συνάδελφε talaipore, ανακοινώθηκαν βαθμολογίες από τον ΑΣΕΠ του 2000. Έχω το αρχείο με την τελική βαθμολογία σε κάθε ειδικότητα. Το 2000 όσοι πληροφορικοί έπιαναν τη βάση διορίζονταν γιατί οι θέσεις ήταν 1500 και οι επιτυχόντες άρα και διοριστέοι  407 (ΠΕ19)+151 (ΠΕ20). Επιτυχόντες μη διοριστέοι δεν υπήρχαν.
Δεν μπορώ να καταλάβω πού το πας;

Αποσυνδεδεμένος typos72

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Ιούλιος 04, 2013, 01:20:20 πμ »
αν και διορισμένη μέσω ΑΣΕΠ παραθέτω το παρακάτω άρθρο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε κάτι. Το διαίρει και βασίλευε δεν βοηθά σε τίποτα.

Εμείς οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ είμαστε καθηγητές ‘’πρώτης τάξης’’

ή

Η νέα ανθρωποφαγία

ή

Οι ρινόκεροι είναι ανάμεσά μας!

Συνάδελφοι, έλαβα εχθές μια πρόσκληση να συμμετάσχω σε συνάντηση με ειδικευμένο δικηγόρο της Αθήνας με σκοπό την άμεση σύσταση συλλόγου ΑΣΕΠΙΤΩΝ.  Σύμφωνα με το blog του συλλόγου (sic) «ο υπό σύσταση σύλλογος περιλαμβάνει όλους τους εκπαιδευτικούς που αξιοκρατικά διορίσθηκαν στην εκπαίδευση μέσω γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ με ΦΕΚ. Σκοπός του είναι να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών του, ενάντια σε κάθε κακόβουλη προσπάθεια υπονόμευσης από όπου κι αν αυτή προέρχεται.» Στο δε κάλεσμά τους αναφέρουν  ότι (sic) «ο δικηγόρος κρίνει ως κατεπείγουσα τη σύσταση του συλλόγου. Οι όποιες πιέσεις για την εξαίρεση των ΑΣΕΠΙΤΩΝ από διαθεσιμότητα - απολύσεις, θα κριθούν μέσα στον Ιούλη» και ότι «αμέσως μετά τη διοικητική πράξη σύστασης του συλλόγου, ο δικηγόρος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο υπουργείο,  όπου θα αιτούνται  την απόλυτη  εξαίρεση των διορισμένων με ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, από κάθε διαδικασία κινητικότητας (διαθεσιμότητα, απολύσεις κ.λ.π.)».

Διαβάζοντας την πρόσκληση, καθώς και την ενημέρωση στο blog ,καταλαβαίνω ότι το βασικό ζητούμενο του συλλόγου αυτού είναι, αν γίνουν απολύσεις καθηγητών, να απολυθούν πρώτα όλοι οι υπόλοιποι (που δεν έχουν αξιολογηθεί μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ) και οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ να παραμείνουν, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού με αξιολογικά κριτήρια.

Εμείς οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ φορέσαμε κουκούλα και δείχνουμε τους υπόλοιπους. Αν πρόκειται να γίνουν απολύσεις εμείς θα είμαστε αυτοί που θα κλείσουμε την πόρτα, που θα φύγουμε τελευταίοι, καθώς είμαστε οι ‘’νεότεροι’’, ‘’καλύτεροι’’, ‘’ικανότεροι’’, ‘’αξιολογημένοι’’ και άρα οι μόνοι που θα πρέπει να μείνουμε στην εκπαίδευση. Λες και όλοι οι υπόλοιποι διορίστηκαν παράνομα ή με μέσο. Λες και φταίνε αυτοί που πριν μερικά χρόνια ο μόνος νόμιμος τρόπος διορισμού ήταν η επετηρίδα και στη συνέχεια η προϋπηρεσία ως αναπληρωτές.

Βέβαια εγώ αναρωτιέμαι ποιοι θα έχουν σειρά να απολυθούν όταν θα έχουν φύγει όλοι οι ‘’παλαιοί’’. Πόλεμος μεταξύ ‘’les modernes et les anciens’’ για όσους καταλαβαίνουν και διαθέτουν ανθρωπιστική κουλτούρα, κάτι που οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δεν αξιολογούν. Και ξαναρωτώ! Ποιοι θα έχουν σειρά; Ο υπό σύσταση σύλλογος ΑΣΕΠΙΤΩΝ δεν απαντά σε αυτό το ερώτημα. Θα απαντήσω λοιπόν εγώ:

- Πρώτα θα απολύσουμε όσους ΑΣΕΠΙΤΕΣ ήταν απλώς επιτυχόντες αλλά έγιναν διοριστέοι χάρη στη μοριοδότηση της όποιας προϋπηρεσίας είχαν

- Κατόπιν όσους δε διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό

- Μετά όσους έχουν μεταπτυχιακό αλλά όχι διδακτορικό.

-  Έπειτα όσους διορίστηκαν τη δεύτερη χρονιά του διαγωνισμού (έγραψαν χειρότερα από τους υπόλοιπους)

- Ύστερα θα απολύσουμε όσους πέτυχαν στο διαγωνισμό και ήταν προχωρημένης ηλικίας (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήμουν ο πιο μεγάλος σε ηλικία της δικιάς μου φουρνιάς, 47 ετών, τότε)

- Δε θα πρέπει βέβαια να ξεχάσουμε να εντάξουμε και κατηγορίες για άρρωστους, χοντρούς, αδύνατους, φαλακρούς, άσχημους, μη πατριώτες, διπλής υπηκοότητας κλπ. (Κινδυνεύω; Διότι είμαι και λίγο στρουμπουλός τα τελευταία χρόνια).

Συνάδελφοι φοβάμαι!

Και δε φοβάμαι μήπως απολυθώ. Δε θα είναι η πρώτη φορά!

Φοβάμαι καθώς αντιλαμβάνομαι ότι η κρίση μάς μετατρέπει σε κανίβαλους. Έννοιες όπως συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ομαδικότητα κλπ, έννοιες τις οποίες έχουμε να μεταδώσουμε στους μαθητές μας (ξαναλέω ότι για τέτοια θέματα δεν υπάρχει αξιολόγηση…) δε μας αγγίζουν.

Φοβάμαι που κάποιοι παίζουν μια χαρά στο παιχνίδι της κυβέρνησης, δηλαδή αυτό του διαίρει και βασίλευε.

Φοβάμαι βλέποντας νέους ανθρώπους, η πλειοψηφία των ΑΣΕΠΙΤΩΝ είναι πολύ νέοι, να ορίζουν το μέλλον τους με 20 ευρώ σε ένα δικηγόρο (τόσα έλεγε η πρόσκληση για τον δικηγόρο να έχουν μαζί τους)

Φοβάμαι όταν τον Σεπτέμβρη που θα γυρίσουμε στα σχολεία, στο γραφείο των καθηγητών θα υπάρχουν δύο ομάδες έτοιμες να αλληλοσπαραχτούν. Οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ από τη μια και οι της επετηρίδας από την άλλη.

Φοβάμαι, αφού τόσο εύκολα δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλο σήμερα, ότι εύκολα θα αρχίσουμε να δίνουμε ο ένας τον άλλο αύριο διότι τάχα κάποιος, σύμφωνα με μας ή τη διοίκηση δε θα κάνει ‘’καλά τη δουλειά του’’,  θα είναι ‘’διαφορετικός’’, δε θα είναι ‘’πατριώτης’’, θα είναι συνδικαλιστής ή θα ανήκει σε εκείνο το 10% που απεργεί για να έχει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, θα έχει λόγο και αντίλογο για όλα αυτά που συμβαίνουν ή θα συμβούν.

Σίγουρα τα θεσμικά μας όργανα, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, Επιστημονικοί σύλλογοι, φάνηκαν αναποτελεσματικά, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνούμε ότι εμείς τα εκλέγουμε.

Παρόλα αυτά, για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται και που πολλοί από εμάς μάλλον ακόμη δεν το έχουμε καταλάβει, πρέπει όλοι μαζί να τα ξεπεράσουμε, να τα προσπεράσουμε και να τα αναγκάσουμε να παίξουν το ρόλο τους. Μόνο με συσπείρωση υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι. Μόνο κρατώντας το χέρι του/της συναδέλφου που βρίσκεται δίπλα μας θα έχουμε δύναμη και ικανότητα αντίστασης, και όχι κόβοντάς το.

Σο.Βα.Τσ.

Ένας ΑΣΕΠΙΤΗΣ που θέλει να κρατά το χέρι των συναδέλφων του
Καλό το λογίδριο,αλλά λίγο!Το βίντεο με το ρεπορτάζ του MEGA CHANNEL στις 28/7/2010 υπάρχει και δείχνει την υφυπουργό Παιδείας,τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και τον πρόεδρο της ΠΕΑΕ να δίνουν τα χέρια για τους διορισμούς του 2010.Με τον τρόπο αυτό πετάχτηκαν στον δρόμο 600 διοριστέοι του ΑΣΕΠ.Αυτούς συνάδελφε που έδωσαν τα χέρια με την θιασώτισσα του μνημονίου Χριστοφιλοπούλου για να πετάξουν στην ανεργία 600 συναδέλφους σου πως τους ονομάζεις;Ή μήπως οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ είναι υπάνθρωποι και καλά τους έκαναν;Γιατί γι αυτούς δεν δείχνεις την συναδελφική σου αλληλεγγύη;

Αποσυνδεδεμένος giannis10

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Ιούλιος 04, 2013, 01:54:26 πμ »
Στο ΦΕΚ 219/31-8-2001 για διορισμό από ΑΣΕΠ του 2000 βλέπω είμαστε 312(ΠΕ19) + 127(ΠΕ20).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:20:22 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Ιούλιος 04, 2013, 07:00:17 πμ »
Το έγγραφο που παραθέτεις είναι ανώνυμο και συκοφαντικό για το σύλλογο. Πολύ κακώς το συγκεκριμένο σαιτ δημοσίευσε αυτή την ανώνυμη επιστολή, ενώ δεν δημοσίευσε καθόλου την απάντηση του συλλόγου. Μάλλον επιλέγει τις αναρτήσεις που δημοσιοποιεί, ανάλογα με το αν συμφωνούν με τις απόψεις των διαχειριστών.
Τα ίδια Παντελάκη μου,τα ίδια Παντελή μου...Η πρώτη φορά είναι που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αρνείται να αναρτήσει ανακοινώσεις που δεν είναι "δημοκρατικές";Είναι η γνωστή άποψη περί δημοκρατίας,την οποία η Ιστορία απέρριψε...
Και που να δείτε την άποψη που έχουν οι περισσότεροι ΟΛΜΕδες για το ΑΣΕΠ!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2013, 07:02:44 πμ από rublev »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #355 στις: Ιούλιος 04, 2013, 08:31:18 πμ »
Συναδελφοι σταματειστε να σκεφτεστε αλαζονικα, υπαρχουν και αλλοι δρομοι.

Ειναι πλεον ολοφανερο οτι ο συλλογος  σας ειναι συλλογος "να μην απολυσουν εμας αλλα τους αλλους", οπως επισης οτι δρα μεροληπτικα και φιλοτομαριστικα.
Το σαρακι της διχονοιας, η "καταρα του εθνους" δε θα μπορουσε να βρει καλυτερο εκφραστη σημερα στον κλαδο των εκπαιδευτικων απο τον υποψη συλλογο.....
Διαχρονικα σε τουτο εδω τον τοπο τα  συμφεροντα εκαναν τους ανθρωπους να αντιμαχονται ο ενας τον αλλον αδιαλειπτως..
Με διαφορες αιτιες καθε φορα και προφασεις. Οι φιλολογοι που ξερουν καλυτερη ιστορια ας μιλησουν.

Τετοιο φανατισμο, μισος και κακια απο ανθρωπο σε ανθρωπο δεν εχω νοιωσει πουθενα αλλου περα απο την ελλαδα,    οπου και αν εχω παει.
Αλλου ευχονται να πεθανει η κατσικα του γειτονα. Ο ελληνας ευχεται να πεθανεις εσυ ο ιδιος γειτονα. Αυτη ειναι η διαφορα ενος ελληνα και ενος ιταλου που κατα τα αλλα ειναι ουνα φατσα ουνα ρατσα ( οπως λενε οι ελληνες και δε θελουν οι ιταλοι).

Δυστυχως τουτος ο λαος σπανιες ηταν οι φορες που ειχε καταλαβει την αξια να δινει αγωνες ενωμενος και παντα βεβαια το πληρωνε με το αναλογο τιμημα.
Ερωτημα αποτελει αν και σημερα ο ελληνας ειναι ετοιμος να καταβαλει το τιμημα της διχονοιας που αναλογει , σε περιπτωσh που απαιτηθει..

Ξερω, οι ασεπιτες θα προταξουν το δικιο τους, τους εφαγαν τις θεσεις, η αξιοκρατια , οι νομοι, το συνταγμα, τα λαμογια κλπ και οτι αλλο σκεφτουν προκειμενου ν α επιχειρηματολογησουν για τα ¨δικια ¨τους.

Το δικιο του ελληνα που απαιτει ενοτητα ποιος θα το προταξει και πως θα προστατευθει ο πολιτης  απο μια  κοινωνια η οποια ολοταχως οδηγειται στη διχονοια?

Στο βαθος βλεπω να ερχεται η βια ως αναποφευκτη και φυσικη εξελιξη πλεον, ενισχυοντας την αποψη οτι η ελληνικη κοινωνια μπαινει σε πολυ επικινδυνους δρομους καθοσον οι ιδιοτελεις σκοποι  δεν επιτρεπουν να δρασει ο καταλυτης που λεγεται ενοτητα.

ΜΕτα απο τα παραπανω θεωρω οτι ο συλλογος αυτος εγκαινιαζει την τακτικη της διχονοιας στο χωρο των εκπαιδευτικων αλλα και τη διασπαση της κοινωνιας γενικωτερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2013, 10:26:20 πμ από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος bettystv

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Ιούλιος 04, 2013, 09:10:28 πμ »
Όλα αυτά που λέγονται περί αλληλεγγύης κατανοητά και σεβαστά,
μόνο που δεν ακούω κανέναν να μιλάει για το θέμα της 12ετίας , αυτό από μόνο του δεν συνιστά διάσπαση του κλάδου;

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Ιούλιος 04, 2013, 09:24:23 πμ »
Για μια ακόμη φορά: προσοχή στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε, όλες οι πλευρές.
Επίσης να υπενθυμίσω: πέραν του γράμματος των όρων χρήσης, μη δημοσιεύετε κείμενα από άλλους δικτυακούς τόπους χωρίς να παραθέτετε σύνδεσμο. Θα διαγράφονται, άμεσα.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος anemoni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Ιούλιος 04, 2013, 09:30:04 πμ »
μόνο που δεν ακούω κανέναν να μιλάει για το θέμα της 12ετίας , αυτό από μόνο του δεν συνιστά διάσπαση του κλάδου;
Ναι. Και θα έπρεπε και οι άνω των 12 ετών να μην  επαναπαύονται σε αυτό. Ηταν εμφανής η απάθεια τους σε αρκετες περιπτωσεις, ακριβώς επειδή υπάρχει ο μαγικός αριθμός 12. Υπήρχαν βέβαια και συνάδεφοι που ενώ τους κάλυπτε το 12, είχαν άλλη αντιμετώπιση

Αποσυνδεδεμένος mariefrance

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Ιούλιος 04, 2013, 09:39:10 πμ »
Δυστυχως οι περισσοτεροι ομως επαναπαυονται στα πολλα χρονια υπηρεσιας τους, στην οργανικουλα τους και δε βαριεσαι....να τελειωνουμε και με καποιες ειδικοτητες που μας χαλανε και την ησυχια μας....Ε οχι λοιπον δε θα παω εγω σα το σφαχταρι επειδη εχω κατω απο 12 χρονια! Οχι! Θα παλεψω και φυσικα θα προταξω και το οτι εχω αξιολογηθει με γραπτο διαγωνισμο προσφατα.Ποιος θα με προστατευσει? Η ΟΛΜΕ?? Που πεταει πυροτεχνηματα για απεργια διαρκειας το Σεπτεμβρη ενω ειμαστε ακομα επιστρατευμενοι? Ποιος θα αρει την επιστρατευση τωρα?Απο αυτους περιμενω?

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #360 στις: Ιούλιος 04, 2013, 09:55:48 πμ »
Εξακολουθώ να έχω την απορία....Σαν επιτυχούσα ΑΣΕΠ, μη διοριστέα, μη διορισθείσα, μαζεύοντας προϋπηρεσία από την αναπλήρωση λόγω ΑΣΕΠ, δε με στήνετε κι εμένα στον τοίχο, επειδή, αν απολυθείτε, θα σας αντικαταστήσω;

Γνωρίζω ότι αρκετοί υπεράριθμοι και τελευταίοι τοποθετηθέντες(μεταξύ αυτών και η αδερφή μου) είναι διορισθέντες ΑΣΕΠ και κινδυνεύουν με απόλυση....Παρολαυτά, τους συμφέρει να απολύσουν, αν το κάνουν, με βάση ηλικιακά κριτήρια.Σκεφτείτε τι απολαβές έχει ένας καθηγητής φιλόλογος 60 ετών και τι παίρνει ένας διορισθείς ΑΣΕΠ....

Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.....που πήγε αυτή η τρελά ρομαντική φραση "ένας για όλους κι όλοι για τον ένα";

Δε χρειάζεται να απολυθεί κανένας....με έναν τέτοιο εκπαιδευτικό εμφύλιο, απολύεται η δημόσια εκπαίδευση και πετυχαίνουν τον έμμεσο στόχο τους.....

Και ως επιτυχούσα ΑΣΕΠ, μετά από 6,5 χρόνια αναπλήρωσης μπορώ να ισχυριστώ ότι η επιτυχία του διαγωνισμού δεν αξιολόγησε τις παιδαγωγικές μου ικανότητες....έφαγα μεγάλες σφαλιάρες στο θέμα της διαχείρισης μιας ζωηρής τάξης, και σώθηκα από μία απλή φιλική συμβουλή ενός πρεσβύτερου και πολιού συναδέλφου, μη διορισθέντος μέσω ΑΣΕΠ.

Ούτε έγινα αυτομάτως η σούπερ καθηγήτρια, η ικανή και η καταρτισμένη, επειδή έδωσα ΑΣΕΠ....Αυτό θα κριθεί μέσα από την προσωπική μελέτη και τη σκληρή δουλειά.Δεν τα πιστοποιεί αυτά κανένας ΑΣΕΠ κι έτσι πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τη δουλειά πολλών συναδέλφων που δεν είναι διορισθέντες ΑΣΕΠ.

Και ποιος μου λέει εμένα ότι ένας διορισθείς ΑΣΕΠ δεν έχει επαναπαυτεί στις δάφνες του διορισμού του κι έχει χαλαρώσει ως καθηγητής;;;;;Γιατί μη μου πείτε συνάδελφοι ότι δεν το έχετε δει ΚΑΙ αυτό.....

Να γίνει η αξιολόγηση για τη βελτίωση της ποιότητας σπουδών και την επιμόρφωση των συναδέλφων πρέπει να ζητάμε κι όχι το ποιος δε θα απολυθεί πρώτος...

Αφήστε που διορίστηκε κόσμος μέσω ΑΣΕΠ στη δημόσια εκπαίδευση λόγω παρακολούθησης φροντιστηρίων....Τους καθιστά αυτό άξιους καθηγητές;Επειδή είχαν κάποιοι τη δυνατότητα να πληρώσουν χρήματα γι' αυτό;

Δεν έχει λογική......

Ισχυρή πίεση στην ΟΛΜΕ χρειάζεται, στους ντόπιους εκπροσώπους πρώτα....Κι αν δεν σας αρέσουν, να βάλετε υποψηφιότητα....νεο αίμα...

Επειδή καταλαβαίνω ότι μολις παρατάχθηκα στο αντίπαλο στρατόπεδο....δεν με ενδιαφέρει το αν θα προκαλέσω την μήνιν των αξιαγάπητων συναδέλφων, καθότι συνομιλώ με πολλούς εξ αυτών, απλώς έχω διαφορετική άποψη....

Και τώρα που το σκέφτομαι, μήπως, επειδή δε διορίστηκα με την πρώτη μου φορά στον ΑΣΕΠ, να αλλάξω επάγγελμα; :o :o

Μετακινούμαι σε άλλο τόπικ, καθώς ο εκλεκτός κυριούλης μού γνέφει στη γωνία.....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2013, 10:00:41 πμ από adigoni »

Αποσυνδεδεμένος nikitas

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση. Εκείνη όμως;
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Ιούλιος 04, 2013, 10:02:43 πμ »
Θα πω κάτι μικρό και θα σταματήσω, καθώς δε θέλω να θεωρηθεί ότι προσπαθώ να πατρονάρω κανέναν. Ο εχθρός δεν είναι δίπλα μας, αλλά απέναντι. Ένας ολόκληρος κλάδος του δημοσίου, ο πιο προσοντούχος και μορφωμένος, έχει βρεθεί στο στόχαστρο τελείως άδικα. Ενώ το δικό μας υπουργείο συμμορφωνόταν πλήρως με τις επιταγές των δανειστών μας, κατασκευάζοντας πλεονάζοντες, δίχως φυσικά να ενδιαφέρεται για τον τρόπο διορισμού του καθενός από μας, τα άλλα υπουργεία σφυρίζανε αδιάφορα.
Henry V
We few, we happy few, we band of brothers;
For he to-day that sheds his blood with me
Shall be my brother!
William Shakespeare

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Ιούλιος 04, 2013, 01:39:45 μμ »
Θα επαναλάβω κι εγώ το αυτονόητο για άλλη μια φορά.
Ο γραπτός διαγωνισμός της ανεξάρτητης αρχής υπήρξε ο ΜΟΝΟΣ τρόπος πιστοποίησης της θεωρητικής κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπ/κού.
Του επαγγέλματος,όχι της επιστήμης που σπούδασε κάποιος στο πανεπιστήμιο.Μόνο για τους αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών μπορούμε να πούμε ότι ίσως ήταν περιττός ο διαγωνισμός.Ολα τα άλλα λέγονται για να αποπροσανατολίσουν.

1)Δεν έχει σημασία εάν τις παιδαγωγικές και διδακτικές θεωρίες που έγραψες στον διαγωνισμό τις εφαρμόζεις στην τάξη.Σημασία έχει ότι πιστοποιημένα τις γνωρίζεις και υπό τις κατάλληλες συνθήκες ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.Βαρέθηκα να ακούω σε επιμορφώσεις τα ίδια πράγματα για τα οποία εξετάστηκα ανάμεσα σε χιλιάδες άξιους συναδέλφους.Το εάν κάποιος μπορεί να τα εφαρμόσει στην τάξη είναι έργο μιας αληθινής αξιολόγησης κι όχι μιας απλής παράθεσης τυπικών προσόντων.Εάν συμβεί απλά η δεύτερη εκδοχή,τότε πρέπει να αποτελέσει και ο τρόπος διορισμού ένα επιπλέον τυπικό προσόν.

2)Η προυπηρεσία που αποκτήθηκε αποκλειστικά και μόνο μέσω της επιτυχίας σε ένα γραπτό διαγωνισμό,κατά τη γνώμη μου,θα έπρεπε επίσης να διαχωριστεί από την προυπηρεσία που αποκτήθηκε εκτός ΑΣΕΠ.Επειδή στη δεύτερη περίπτωση δεν σου εξασφαλίζει κανένας ότι ο εκπ/κός δεν έμαθε στου κασσίδη το κεφάλι προκαλώντας ενδεχομένως πληγές σε παιδικές ψυχές.Οχι μαζεύω π.χ. 20 μήνες εκτός ΑΣΕΠ και περνάω μόλις τη βάση σε έναν διαγωνισμό και θεωρούμαι ΑΣΕΠίτης.Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία σήμερα.Γιατί τα αναφέρω όμως;Εχοντας παλέψει για τα δικαιώματα των αναπληρωτών που συγκέντρωσαν την προϋπηρεσία τους μέσω μιας ή και περισσοτέρων επιτυχιών στον διαγωνισμό,κοντεύω να καταλήξω σε μια πικρή διαπίστωση βλέποντας το παραμύθι το οποίο έχουν καταπιεί ¨αμάσητο¨:Δυστυχώς αυτοί που πίεσαν πολιτικά,έτρεξαν,ίδρυσαν συλλόγους για να διοριστούν με προϋπηρεσία εκτός ΑΣΕΠ,σε τελική ανάλυση ίσως το άξιζαν περισσότερο να διοριστούν,μόνο και μόνο για την ενέργεια και την κινητικότητα που επέδειξαν στη διεκδίκηση των δικών τους δικαίων.Θυμάμαι ότι τότε,όσοι ήταν ψηλά στον πίνακα αναπληρωτών δεν ανησυχούσαν,επειδή ήταν σίγουροι ότι θα διοριστούν.Τώρα,που από το Σεπτέμβριο θα είναι στο δρόμο (ενώ άλλοι διορίστηκαν σε θέσεις που κανονικά θα ανηκαν στους ΑΣΕΠίτες),πάλι έχουν φάει το παραμύθι της δήθεν ενότητας και του κακού ΑΣΕΠ.Οπως λοιπόν οι έχοντες προϋπηρεσία έφτιαχναν συλλόγους τόσα χρόνια για τη διεκδίκηση των δικών τους αιτημάτων (και καλά έκαναν),έτσι και οι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ διαθέτουν το αναφαίρετο δικαίωμα σύστασης συλλόγου.Και μάλιστα αυτό έπρεπε να το έχουν κάνει σε όλο τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια.Νομίζω ότι κάπου εκεί λήγει η κουβέντα,τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά.

3)Αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ΟΛΜΕδων ποτέ δεν συμπάθησε τον διαγωνισμό και μάλιστα τον πολέμησε τόσα χρόνια,καλό θα είναι να μην τον χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την προβολή της αξιοκρατίας στο χώρο της εκπ/σης,ενώ από την άλλη εξακολουθεί να τον θεωρεί εχθρό (βλ.12ετία)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2013, 02:01:58 μμ από rublev »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Ιούλιος 04, 2013, 01:54:42 μμ »
και τωρα...αντιδρουμε, ενω μεχρι χτες ολα ηταν καλά....Τωρα τρωγόμαστε ποιος ειναι ο "καλυτερότερος" και πιό "νόμιμος" ...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2013, 01:57:13 μμ από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32762
  • Τελευταία: fourni
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177793
  • Σύνολο θεμάτων: 19408
  • Σε σύνδεση σήμερα: 320