*

Αποστολέας Θέμα: Dress Code νεοδιόριστης εκπαιδευτικού Βθμιας-Συμβουλές  (Αναγνώστηκε 19870 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lazarefa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μπορεί σε κάποιους-κάποιες ο τίτλος να ακούγεται κάπως κωμικός ή και εγκάθετος ενδεχομένως, ωστόσο η απορία είναι ρεαλιστική και υπαρκτή. Με δεδομένη την παντελή έλλειψη εμπειρίας από ένα τυπικό σχολείο δευτεροβάθμιας και δη επαρχιακό, επί των ημερών μας, θα ήταν ευπρόσδεκτες οι σχετικές συμβουλές από εκπαιδευτικούς που έχουν θητεύσει έστω κατ ελάχιστον σε σχολεία Βθμιας. Το ερώτημα αφορά γυναίκα νεοδιόριστη γύρω στα 30, η οποία στην καθημερινότητά της ντύνεται απλώς κομψά κι επ ουδενί προκλητικά, απλά ακολουθώντας τις (σε εντελώς λογικά πλαίσια με τα μέτρα της ιδιωτικής ζωής) επιταγές της μόδας. Τι θα προτείνατε, είτε με τη λογική της ας πούμε σοβαρότητας που (και καλά) επιβάλει το λειτούργημα της εκπαιδευτικού, είτε με τη λογική της συναναστροφής με παιδιά 15-17 ετών και του περιβάλλοντός τους (γονείς κλπ) σε μικρή κοινωνία...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
Απ: Dress Code νεοδιόριστης εκπαιδευτικού Βθμιας-Συμβουλές
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 19, 2007, 09:09:10 μμ »
Να είσαι ο εαυτός σου! (όχι βέβαια όπως θα πήγαινες το βράδυ σε μπαρ!).

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 19, 2007, 09:17:35 μμ »
Οτιδήποτε σε συνολάκι χρώματος λαχανί, βερικοκί, πορτοκαλί -κάτι έντονο τελοσπάντων- θεωρώ ότι θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως στην επαρχία. Πέδιλα φυσικά, μόνο Manolo Blahnik, ή έστω μία οποιαδήποτε φθηνή απομίμηση -δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να αντιληφθούν τη διαφορά.

Εγώ προσωπικά, λέω να φορέσω για την πρώτη ημέρα εκείνο το T-shirt που γράφει BANANA REPUBLIC...

(Να'σαι καλά, lazarefa, μας έκανες να γελάσουμε βραδιάτικα!  ;D ;D ;D )
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος lazarefa

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 19, 2007, 09:20:21 μμ »
Πρακτικά; Πχ, χαμηλοκάβαλο (όχι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, εννοείται) τζην θα φόραγες στο σχολείο; 'Η γενικότερα τζην παντελόνια ή τζην φούστες πχ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 19, 2007, 09:24:01 μμ »
Όσο πιο σοβαρό είναι το ντύσιμο, τόσο σεβασμό θα αντιμετωπίσεις. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας βέβαια, του καθηγητή και του μαθητή..

Αποσυνδεδεμένος BIBH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 19, 2007, 10:37:14 μμ »
Δεν είναι και τόσο αστείο το θέμα. Αν αναλογιστώ τη συμπεριφορά των συμμαθητών μου απέναντι στις "προσοντούχες" καθηγήτριες..... ;D
All in all it's just another brick in the wall...

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 19, 2007, 10:39:10 μμ »
Κάτι σε ΜΑΡΙΑ Η ΑΣΧΗΜΗ? Τι θα λέγατε; Αντε, βρε, φόρεσε τα καλά σου και πήγαινε να γράψεις με την κιμωλία! Πάντως, σοβαρά τώρα, τα παιδιά δεν μας θέλουν ντυμένες σαν να πηγαίνουμε στην εκκλησία αλλά ούτε και σα να πηγαίνουμε στο μπαρ.Μας προτιμούν με απλό, καθημερινό ντύσιμο και δίνουν πολλή σημασία στην καθαριότητα και το άρωμα που φοράμε (πηγή: τα ίδια τα παιδιά). Ό,τι εκκεντρικό ή προκλητικό, το καλύτερό τους για καζούρα!

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 19, 2007, 11:06:55 μμ »
Τα παιδιά στο σχολείο είναι τα ιδια με τα παιδια στο φροντιστήριο. Κοροιδευουν τις υπερβολές, σχολιάζουν την καθαριότητα και θέλουν απλά πράγματα που να μη χτυπούν στο μάτι. το ντυσιμο πρεπει να είναι νεανικό για να σε νιώθουν κοντά τους, αξιοπρεπές και απλό. Και οσοναφορά με την επαρχία μη σε νοιάζει. Ολοι ξέρουν ότι τώρα πια στην περιφερεια οι γυναικες κυριως ντυνονται πιο μοντερνα και από τις γυναικες των αστικών κέντρων. Εγώ οταν πηγαινω το καλοκαιρι στο χωριο μου νιώθω σαν το φτωχο συγγενη.

Αποσυνδεδεμένος alexmaths

• Νέο μέλος
  • *
  • Αρχή άνδρα δείκνυσι
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 19, 2007, 11:11:10 μμ »
Παράθεση
Δεν είναι και τόσο αστείο το θέμα. Αν αναλογιστώ τη συμπεριφορά των συμμαθητών μου απέναντι στις "προσοντούχες" καθηγήτριες.....

Ζήτω οι προσοντούχες καθηγήτριες!!
Careful with that axe Eugene...

Αποσυνδεδεμένος moon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 19, 2007, 11:12:37 μμ »
Την 1η χρονιά που δούλεψα, μου έκανε παράπονα ο διευθυντής επειδή στην αρχή της χρονιάς που είχε ζέστη έβαζα μίνι φούστα, λίγο πάνω από το γόνατο και επειδή καμιά φορά φαινόταν 1-2 εκατοστά από την κοιλιά μου! Τότε μου είχε φανεί υπερβολικό.  Όσο για το χαμηλοκάβαλο τζιν, αν δεν χρειαστεί να σκύψεις βάλτο  :P
Ειδικά σε επαρχία δεν θέλουν και πολύ για να σε ξεφωνήσουν. Έτσι κι αλλιώς θα σε σχολιάζουν για όλα τα υπόλοιπα, τουλάχιστον να μην σχολιάζουν κι αυτό, και να μην ακούς επιφωνήματα στο πέρασμα σου (αν είσαι σε Λύκειο να τα περιμένεις).

Αποσυνδεδεμένος north

• Πλήρες μέλος
  • Οικονομολόγος ΠΕ09
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 19, 2007, 11:16:06 μμ »
Κοπελιά χαλάρωσε και ντύσου απλά και καθαρά (κατά το σεμνά και ταπεινά) Ξώπλατα, ξώβυζα, ξώκοιλα, ξώφτερνα, ξέκωλα με φειδώ  ;D  :D  ;)  Χρειάζεται σοβαρότητα αλλά όχι σοβαροφάνεια.
"Εκπαίδευση είναι ό,τι επιβιώνει όταν όλα όσα έχουμε μάθει έχουν ξεχαστεί"  Skinner

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 20, 2007, 12:25:55 πμ »
Το καλύτερο είναι να αποφύγεις τα πολύ αποκαλυπτικά ντεκολτέ και τα πολύ χαμηλοκάβαλα, γιατί οι άτιμες οι κιμωλίες γλιστράνε, τα χαρτιά επίσης, οι τσάντες από τις καρέκλες ομοίως, και θα χρειαστεί να σκύψεις όπως και να το κάνουμε...:)
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος enigma

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 20, 2007, 12:40:55 πμ »
Eγω πέρυσι έσκαγα μύτη με AllStar και τζιν πάντα. Χύμα στο κύμα εν ολίγοις. Τα σχόλια ακούστηκαν από τις συναδέλφισσες, που κυκλοφορούσαν με απομίμα Gucci, κ όχι από τα παιδιά. Γενικά τα παιδάκια είναι μια χαρά με ένα χαλαρό, μοντέρνο, απλό ντύσιμο.

Γενικά ένας κανόνας που πρέπει να τηρείται κατά τη γνώμη μου είναι να μην αποκαλύπτουμε ίχνος δέρματος πάνω από το γόνατο και κάτω από το λαιμό. Επίσης, όχι κολλητά ρούχα, λίγο πιο..αεράτα ρε παιδί μου. Συμβουλή: Σωτηρία είναι τα μπεζ κολλητά αμάνικα κορμάκια ή μακριά φανελάκια πάντα πάνω από τα εσώρουχα και κάτω από τα ρούχα. Έτσι και χαμηλοκάβαλο τζιν ή λίγο ανοιχτό στο στήθος μπλουζάκι να φοράς, δεν τρέχει κάτι. Τα λέω 'κορμάκια-ασπίδες'  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 20, 2007, 12:59:36 πμ »
Γενικά ένας κανόνας που πρέπει να τηρείται κατά τη γνώμη μου είναι να μην αποκαλύπτουμε ίχνος δέρματος πάνω από το γόνατο και κάτω από το λαιμό. Επίσης, όχι κολλητά ρούχα, λίγο πιο..αεράτα ρε παιδί μου. Συμβουλή: Σωτηρία είναι τα μπεζ κολλητά αμάνικα κορμάκια ή μακριά φανελάκια πάντα πάνω από τα εσώρουχα και κάτω από τα ρούχα. Έτσι και χαμηλοκάβαλο τζιν ή λίγο ανοιχτό στο στήθος μπλουζάκι να φοράς, δεν τρέχει κάτι. Τα λέω 'κορμάκια-ασπίδες'  ;D ;D ;D

Μάλιστα... Εγώ πάλι θα πρότεινα να φορέσει και καμία... σκελέα κάτω από το χαμηλοκάβαλο τζιν, για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα αποκαλυφθεί "ίχνος δέρματος". Έλεος, δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο. Στον 21ο αιώνα ζούμε και σε ευρωπαϊκή -θέλω να πιστεύω- χώρα, όχι σε κανένα... Ιράν!  ;D
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)