0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα ! Οι νέο διοριζόμενοι χωρίς προϋπηρεσία πριν το 2011 ασφαλιζόμαστε υποχρεωτικά στο Δημόσιο και όχι στον ΕΦΚΑ; Ευχαριστώ!
Το "εργαζόμουν χωρίς σύμβαση" τι σημαίνει;Για το άλλο που σου είπε ότι έπρεπε να είσαι μόνιμη πριν το 2011 κάνει λάθος. Όσοι την 1/1/2011 ήταν μόνιμοι πράγματι μπορούσαν να επιλέξουν. Η επιλογή όμως δόθηκε και για όσους διορίστηκαν μετά την 1/1/2011, με οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο πριν το 2011. Υπάρχει σχετική εγκύκλιος που εξηγεί ποιες σχέσεις εργασίας θεωρείται ότι εμπίπτουν. Τότε πιθανώς για κάποιους να ήταν ευνοϊκότερη η επιλογή για το πρώην ΙΚΑ.Σήμερα είναι σχεδόν απίθανο να συμφέρει το ΙΚΑ. Αν τον εμπιστεύεσαι και σου εξηγήσει αναλυτικά τότε τι να πούμε εμείς; Αν σε πείσει, κάντο.Αν βρω τη σχετική εγκύκλιο θα την παραθέσω εδώ
Η ημερομηνία είναι η 1/01/2011 και δεν υπάρχει όριο ενσήμων.Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλους τους εντάσσουν στο Δημόσιο. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο ΙΚΑ κάνουν αίτηση για αυτό.Αν διαβάσετε τα προηγούμενα μηνύματα θα δείτε λεπτομέρειες...
Ζήτησα από το Πανεπιστήμιο να μου στείλουν και αντίγραφο της σύμβασης και μου είπαν ότι δεν υπάρχει σύμβαση, γι' αυτό έγραψα ότι εργαζόμουν χωρίς κάποια σύμβαση. Δεν ξέρω...Επίσης, τα ένσημά μου για την εργασία μου στο Σπουδαστήριο του Πανεπιστημίου ήταν ΙΚΑ. Θεωρείται προϋπηρεσία στο Δημόσιο; Στην ΔΔΕ μου είπαν ναι...
Στον ΕΦΚΑ πρέπει να πας οπωσδήποτε για να αλλάξεις την ασφαλιστική ικανότητα. Δηλαδή να έχεις ιατροφαρμακευτική κάλυψη επ' αόριστον. Θα χρειαστεί αντίγραφο της ορκωμοσίας και βεβαίωση αποδοχών του Οκτωβρίου. Για την επιλογή ένταξης σε συνταξιοδοτικό καθεστώς θα μιλήσεις με τη μισθοδοσία. Αν δεν έχεις πριν την 1/1/2011 οτιδήποτε σε δημόσιο τότε δεν μπορείς να επιλέξεις. Αν έχεις τότε πιθανώς να σε έχει βάλει η διεύθυνση σε δημόσιο γιατί αυτό επιλέγουν οι περισσότεροι.