*

Αποστολέας Θέμα: Νεοδιόριστοι και επιλογή Συνταξιοδοτικού Καθεστώτος (Δημοσίου-ΙΚΑ)  (Αναγνώστηκε 75407 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα ! Οι νέο διοριζόμενοι χωρίς προϋπηρεσία πριν το 2011 ασφαλιζόμαστε υποχρεωτικά στο Δημόσιο και όχι στον ΕΦΚΑ; Ευχαριστώ!
Υποχρεωτικά ΕΦΚΑ πρώην ΙΚΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2024, 06:25:48 pm από lyxnari »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Καλησπέρα, συνάδελφοι.
Εργαζόμουν χωρίς σύμβαση ως ωρομίσθια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο σπουδαστήριο της σχολής μου πριν από το 2011. Έστειλα την βεβαίωση στην δδε και μου είπαν ότι θεωρείται προϋπηρεσία στο δημόσιο. Ένας δικός μου άνθρωπος που δουλεύει στο υπουργείο οικονομικών και ασχολείται με τις συντάξεις μου είπε ότι έπρεπε να ήμουν μόνιμη στο δημόσιο σε κάποιον φορέα πριν από το 2011 για να μπορώ να επιλέξω... Επίσης, μου είπε ότι συμφέρει καλύτερα πρώην ΙΚΑ. Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Το "εργαζόμουν χωρίς σύμβαση" τι σημαίνει;
Για το άλλο που σου είπε ότι έπρεπε να είσαι μόνιμη πριν το 2011 κάνει λάθος. Όσοι την 1/1/2011 ήταν μόνιμοι πράγματι μπορούσαν να επιλέξουν. Η επιλογή όμως δόθηκε και για όσους διορίστηκαν μετά την 1/1/2011, με οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο πριν το 2011. Υπάρχει σχετική εγκύκλιος που εξηγεί ποιες σχέσεις εργασίας θεωρείται ότι εμπίπτουν. Τότε πιθανώς για κάποιους να ήταν ευνοϊκότερη η επιλογή για το πρώην ΙΚΑ.
Σήμερα είναι σχεδόν απίθανο να συμφέρει το ΙΚΑ. Αν τον εμπιστεύεσαι και σου εξηγήσει αναλυτικά τότε τι να πούμε εμείς; Αν σε πείσει, κάντο.
Αν βρω τη σχετική εγκύκλιο θα την παραθέσω εδώ

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Το "εργαζόμουν χωρίς σύμβαση" τι σημαίνει;
Για το άλλο που σου είπε ότι έπρεπε να είσαι μόνιμη πριν το 2011 κάνει λάθος. Όσοι την 1/1/2011 ήταν μόνιμοι πράγματι μπορούσαν να επιλέξουν. Η επιλογή όμως δόθηκε και για όσους διορίστηκαν μετά την 1/1/2011, με οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο πριν το 2011. Υπάρχει σχετική εγκύκλιος που εξηγεί ποιες σχέσεις εργασίας θεωρείται ότι εμπίπτουν. Τότε πιθανώς για κάποιους να ήταν ευνοϊκότερη η επιλογή για το πρώην ΙΚΑ.
Σήμερα είναι σχεδόν απίθανο να συμφέρει το ΙΚΑ. Αν τον εμπιστεύεσαι και σου εξηγήσει αναλυτικά τότε τι να πούμε εμείς; Αν σε πείσει, κάντο.
Αν βρω τη σχετική εγκύκλιο θα την παραθέσω εδώ

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Γενικά, εδώ αυτό που διαβάζω είναι πως είναι προτιμότερο να επιλέξει κανείς το Δημόσιο, σωστά; Επίσης, μήπως παίζει κάποιον ρόλο το διάστημα που δούλεψε κάποιος στο Δημόσιο πριν από το 2011;
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 12, 2024, 02:59:32 pm από moagniko »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος moagniko

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Ζήτησα από το Πανεπιστήμιο να μου στείλουν και αντίγραφο της σύμβασης και μου είπαν ότι δεν υπάρχει σύμβαση, γι' αυτό έγραψα ότι εργαζόμουν χωρίς κάποια σύμβαση. Δεν ξέρω...
Επίσης, τα ένσημά μου για την εργασία μου στο Σπουδαστήριο του Πανεπιστημίου ήταν ΙΚΑ. Θεωρείται προϋπηρεσία στο Δημόσιο; Στην ΔΔΕ μου είπαν ναι...

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
Η ημερομηνία είναι η 1/01/2011 και δεν υπάρχει όριο ενσήμων.

Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλους τους εντάσσουν στο Δημόσιο. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο ΙΚΑ κάνουν αίτηση για αυτό.
Αν διαβάσετε τα προηγούμενα μηνύματα θα δείτε λεπτομέρειες...

Δυστυχώς η δυνατότητα αλλαγής κλάδου σύνταξης από ΙΚΑ σε Δημόσιο δεν ισχύει για όσους είναι Γιατροί-Μηχανικοί-Δικηγόροι, εκτός και αν έχουν κάνει διαγραφή από τα μητρώα του Ιατρικού / Δικηγορικού Συλλόγου ή του ΤΕΕ (για τους Μηχανικούς). Δηλαδή, όσοι ήταν στο πρώην ΕΤΑΑ, έστω και αν έχουν ένσημα στο Δημόσιο πριν το 2011, δεν έχουν τη δυνατότητα επιλογής αλλαγής κλάδου σύνταξης (παραμένουν στον ΕΦΚΑ).

Αυτή την ενημέρωση είχα, τόσο από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τόσο και από τον ΕΦΚΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2024, 12:10:19 pm από gemi »

Αποσυνδεδεμένος nikolopol

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 4.01
    • Προφίλ
Ζήτησα από το Πανεπιστήμιο να μου στείλουν και αντίγραφο της σύμβασης και μου είπαν ότι δεν υπάρχει σύμβαση, γι' αυτό έγραψα ότι εργαζόμουν χωρίς κάποια σύμβαση. Δεν ξέρω...
Επίσης, τα ένσημά μου για την εργασία μου στο Σπουδαστήριο του Πανεπιστημίου ήταν ΙΚΑ. Θεωρείται προϋπηρεσία στο Δημόσιο; Στην ΔΔΕ μου είπαν ναι...

Σωστα σου απαντησαν θεωρειται δημοσιο

Αποσυνδεδεμένος VALIA VR

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συνάδερφοι, είχα ένσημα ως ωρομισθια σε γυμνάσιο το 2010 και επέλεξα πρώην δημόσιο στην υπεύθυνη δήλωση που μας δόθηκε με τα δικαιολογητικά των διορισμών τον περασμένο Αύγουστο. Τι διαδικασία ακολουθήσατε όσοι κάνατε το ίδιο;;; Στο εφκα της περιοχής μου , πήραν τα δικαιολογητικά για την αλλαγή στην ασφαλιστική κάλυψη και όταν ρώτησα αν είναι εντάξει ή υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία που να πρέπει να ακολουθήσω σε σχέση με την επιλογή φορέα συνταξιοδότησης, αναφέροντας  τη δήλωση που μας ζητήθηκε από τις διευθύνσεις,δε γνώριζαν τίποτα. Πού πρέπει να απευθυνθώ;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 02, 2024, 02:11:26 pm από VALIA VR »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Το έχουμε εξηγήσει στο συγκεκριμένο νήμα τουλάχιστον 20 φορές, μπορείς να ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες.
Στον ΕΦΚΑ πήγες για να αλλάξει η ασφαλιστική σου ικανότητα, δηλαδή να έχεις κάλυψη για υγειονομική περίθαλψη για πάντα.
Το δημόσιο πριν/μετά το 2010 δεν έχει καμία σχέση με την υγειονομική περίθαλψη. Το λέει και στον τίτλο του νήματος.
Εσύ έχεις επιλέξει την ένταξη στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του πρώην δημοσίου. Καλά έκανες.
Πήγες στον ΕΦΚΑ για αλλαγή ασφαλιστικής ικανότητας. Καλά έκανες.
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Στη Διεύθυνσή μου δεν μας ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση σχετικά με την επιλογή φορέα ασφάλισης...Πώς μπορώ να δω πού είμαι ασφαλισμένη πλέον; Επίσης, τι πρέπει να κάνω σχετικά με τον ΕΦΚΑ που αναφέρθηκε πιο πάνω;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Στον ΕΦΚΑ πρέπει να πας οπωσδήποτε για να αλλάξεις την ασφαλιστική ικανότητα. Δηλαδή να έχεις ιατροφαρμακευτική κάλυψη επ' αόριστον. Θα χρειαστεί αντίγραφο της ορκωμοσίας και βεβαίωση αποδοχών του Οκτωβρίου.
Για την επιλογή ένταξης σε συνταξιοδοτικό καθεστώς θα μιλήσεις με τη μισθοδοσία. Αν δεν έχεις πριν την 1/1/2011 οτιδήποτε σε δημόσιο τότε δεν μπορείς να επιλέξεις. Αν έχεις τότε πιθανώς να σε έχει βάλει η διεύθυνση σε δημόσιο γιατί αυτό επιλέγουν οι περισσότεροι.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Στον ΕΦΚΑ πρέπει να πας οπωσδήποτε για να αλλάξεις την ασφαλιστική ικανότητα. Δηλαδή να έχεις ιατροφαρμακευτική κάλυψη επ' αόριστον. Θα χρειαστεί αντίγραφο της ορκωμοσίας και βεβαίωση αποδοχών του Οκτωβρίου.
Για την επιλογή ένταξης σε συνταξιοδοτικό καθεστώς θα μιλήσεις με τη μισθοδοσία. Αν δεν έχεις πριν την 1/1/2011 οτιδήποτε σε δημόσιο τότε δεν μπορείς να επιλέξεις. Αν έχεις τότε πιθανώς να σε έχει βάλει η διεύθυνση σε δημόσιο γιατί αυτό επιλέγουν οι περισσότεροι.
Ευχαριστώ πολύ για τη λεπτομερή απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος lyxnari

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δηλαδή δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο για την αλλαγή που αφορά στο συνταξιοδοτικό καθεστώς; Προσωπικά επέλεξα ΕΦΚΑ πρωην Δημοσιου και έστειλα κανονικά στο ΕΦΚΑ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να μην λήγει η ασφαλιστική μου ικανότητα. Στο atlas φαίνεται ότι έχω ασφάλεια επ'αόριστον οποτε κομπλέ αυτό το θέμα. Απο το ΕΦΚΑ ζήτησα, εκτός από την ασφαλιστική μου ενημερότητα, και αλλαγή από ΕΦΚΑ πρώην ΙΚΑ σε ΕΦΚΑ Πρώην ΔΗΜΟΣΙΟΥ.τα δικαιολογητικά (ταυτότητα, πρωτόκολλο ορκωμοσίας, πράξη ανάληψης υπηρεσίας, βεβαίωση πρώτης μισθοδοσίας) που ζήτησαν για αυτή την αλλαγή τα έστειλα ήδη. Που μπορώ να τσεκάρω ηλεκτρονικά ότι έχουν ήδη προβεί σε αυτήν την αλλαγή;;

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2024, 05:19:09 pm από lyxnari »

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32794
  • Τελευταία: arampageos
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178869
  • Σύνολο θεμάτων: 19418
  • Σε σύνδεση σήμερα: 425
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144