0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω όμως ότι, τόσο το 2021 όσο και το 2022, οι διορισμοί είχαν ανακοινωθεί στις πρώτες μέρες του Αυγούστου, άρα μιλάμε για μια χρονική διαφορά περίπου 3 εβδομάδων κατ' αντιστοιχία εκτέλεσης διαδικασιών, σε σχέση με τους φετινούς διορισμούς. Και με δεδομένη την ανελαστική έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν είναι δυνατόν οι αποσπασμένοι να περιμένουν να τοποθετηθούν στις 5-10 Σεπτέμβρη.
Τι σημασία έχει αυτό; Την απόσπαση την ήξεραν από τον Ιούνιο.
Τα λειτουργικά κενά όμως (τα οποία καλύπτουν, κατά σειρά, οι λειτουργικά υπεράριθμοι, οι διαθεσίτες, οι νεοδιόριστοι και τέλος οι αποσπασμένοι) βγαίνουν τον Αύγουστο.
κάθε ΔΔΕ κάνει ότι θέλει. Άλλες βολεύουν τους αποσπασμένους πρώτα, άλλες τους νεοδιόριστους. Αν θέλετε τη γνώμη μου αφού σε λειτουργικά κενά τοποθετούνται, θα έπρεπε να συγκρίνονται μεταξύ τους ώστε να μην αδικηθεί κανένας.
Το γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι κάθε ΔΔΕ κάνει ότι θέλει. Άλλες βολεύουν τους αποσπασμένους πρώτα, άλλες τους νεοδιόριστους. Αν θέλετε τη γνώμη μου αφού σε λειτουργικά κενά τοποθετούνται, θα έπρεπε να συγκρίνονται μεταξύ τους με αποσπασματικά μόρια ώστε να μην αδικηθεί κανένας. Από την άλλη θα μου πεις τα μόρια των νεοδιόριστων αργούν να βγουν. Θα ήταν όμως το πιο δίκαιο.
Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, όπως έχει προαναφερθεί άλλωστε, μετά τους διαθεσίτες τοποθετούνται οι νεοδιόριστοι και τελευταίοι (αμέσως πριν την έναρξη των φάσεων των αναπληρωτών) οι αποσπασμένοι. Άρα η συγκεκριμένη διεύθυνση στην Εύβοια έπραξε ορθά, ενώ η πλειονότητα των υπόλοιπων φροντίζουν να βολεύουν πρώτα τους αποσπασμένους. Και φέτος, η καθυστερημένη ανακοίνωση των διορισμών κάνει πιο εύκολη την επιλογή τους αυτή.
αυτό το βολεύουν τους αποσπασμένους δεν είναι ωραίο. Σε λίγα χρόνια που εσύ θα είσαι η αποσπασμένη με πολλά χρόνια υπηρεσίας να δεις πως θα σου κακοφανεί αν νεοδιόριστος με 0 προϋπηρεσία σου πάρει το λειτουργικό. Ότι και να λέμε το μόνο σωστό θα ήταν να συγκρίνονται όλοι με την ίδια μοριοδότηση.
Μάλλον δεν καταλάβατε το πνεύμα του μηνύματός μου. Εγώ συμφωνώ να "βολεύουν" (το βάζω σε εισαγωγικά, για να μη θεωρηθεί προσωπική μου αξιολογική κρίση) πρώτα τους αποσπασμένους, ακριβώς για το λόγο που αναφέρατε. Απλώς ανέφερα ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση έπραξε ορθά "περιμένοντας" τους νεοδιόριστους για να τους συγκρίνει με τους αποσπασμένους, εφ' όσον ο χρόνος ανακοίνωσης των διορισμών το επέτρεπε.Έχει πάντως μια λογική η πρόνοια του νόμου να συγκρίνονται οι νεοδιόριστοι με βάση τα "κοινωνικά κριτήρια". Η λογική είναι, να "διευκολύνονται" κατά τον πρώτο χρόνο της υπηρεσίας τους οι νεοδιόριστοι, ίσως για να αποθαρρύνονται κάποιες παραιτήσεις που ίσως να υποβάλλονταν (εν θερμώ) αν ο νεοδιόριστος είχε τοποθετηθεί σε σχολείο με δυσμενείς για αυτόν συνθήκες. Μετά από ένα χρόνο, που αλλάζουν τα μόρια υπολογισμού για την οριστική τοποθέτηση, τα βλέπεις ήδη διαφορετικά τα πράγματα, και δυσκολότερα παραιτείσαι ακόμα κι αν τοποθετηθείς σε σχολείο πολύ "δυσμενέστερο" εκείνου της προσωρινής τοποθέτησης.
Συνάδελφοι θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω στη μετατροπή των μορίων που έχουμε σαν αναπληρωτές σε μόρια διορισμένου. Αν έχω καταλάβει καλά πάντα, τα εγώ έχω στο σύνολο 27 μόρια. τα 18 από τα οποία υπηρέτησα σε σχολεία της πρωτεύουσας του νομού και τα 9 σε μια περιοχη που είχε συντελεστή 7. Πόσα θα είναι τα μόρια που θα έχω σαν διορισμένη; μπορώ να τα υπολογίσω κάπως;
Μπορείς να τα υπολογίσεις αλλά είναι αρκετά επίπονη διαδικασία.Έχεις υπηρετήσει σε δυσπρόσιτο από 1-9-2014 ως 29-1-2019; Αν ναι, τότε για αυτή την περίοδο τα ΜΣΔ διπλασιάζονται.Περίοδος έως 14 ημερών δεν προσμετράται στα ΜΣΔ. Περίοδος από 15 ημέρες και πάνω μετράει ως 1 μήνας.Τα ΜΣΔ υπολογίζονται αναλογικά. Δηλαδή σχολείο που έδινε 6 ΜΣΔ και εσύ υπηρέτησες για 8 μήνες, δίνει 4 ΜΣΔ.Για περιόδους που υπηρέτησες ταυτόχρονα σε σχολεία διαφορετικής κατηγορίας, έχει παραδείγματα στην εγκύκλιο μεταθέσεων.Για τα μόρια συνολικής υπηρεσίας κάθε μόνιμος παίρνει 2,5 μόρια τον χρόνο. Άρα αν έχεις 60 πραγματικούς μήνες προϋπηρεσίας, αυτό σημαίνει ακριβώς 5 χρόνια, δηλαδή 5 x 2,5 = 12,5 μόρια.
Καταλαβαίνω... Εμείς λοιπόν από τη στιγμή που ορκιζόμαστε και είμαστε και επίσημα μόνιμοι πότε θα μπορούμε να δούμε τα πραγματικά μας μόρια και που; γίνεται άμεσα η μετατροπή τους ή παίρνει χρόνο λόγο υπηρεσιακού φόρτου;