0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
anneta 15 χρόνια στην εκπαίδευση και μιλάμε λες και δεν γνωρίζαμε πως λειτουργούσε το σύστημα όσον αφορά ενισχυτική και δυσπροσιτα. Πόσοι συνάδελφοι αλήθεια σήμερα έχουν διοριστει δια της οδού αυτών. Έχω αρκετές φορές αναφέρει γεγονότα και πρόθεση μου είναι να μην επανέλθω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να ασκώ κριτική στις μεθοδεύσεις γαβρογλου και κεραμεως.
Η προϋπηρεσία που αποκτάται σε δυσπρόσιτο μετράει διπλά για αναπλήρωση και για μόνιμο διορισμό, όπως έγραψε ο victor123.Η διαφορά μετά τις 29/1/2019 είναι ότι τα ΜΔΣ που αποκτάς ως αναπληρωτής, όταν θα είσαι μόνιμη δεν θα μετρήσουν διπλά.Διπλασιασμό ΜΔΣ βλέπει ο μόνιμος όταν υπηρετεί σε δυσπρόσιτο τουλάχιστον δύο συνεχόμενα διδακτικά έτη.
Αν μείνει 3η, 4η, 5η, κ.ο.κ διπλασιάζει και τότε, Lasid?
Συνάδελφοι ΠΕ70 και ΠΕ60 έχετε δουλέψει στο δυσπρόσιτο νησί της Αμμουλιανής; είναι ένα τέταρτο από Τρυπητή. Χωρίς καθόλου απαγορευτικα. Με τουλάχιστον 3 δρομολόγια μέσα στο χειμώνα. Κοντά στη Θεσσαλονίκη. Με σούπερ μάρκετ. Με φαρμακείο. Με φτηνά ενοίκια. Όλα φαίνονται ιδανικά. Το αγκάθι είναι οι γονείς. Μου βγαίνει να προστατέψω τους συναδέλφους από το να δηλώσουν το συγκεκριμένο νησί. Όσοι έχετε δουλέψει εκεί τι γνώμη έχετε; δεν ξέρω αν είναι μόνο φέτος περίεργα τα πράγματα. Ωστόσο δεν μπορεί να είναι τυχαίο που νιώθουμε πίεση και οι 7 δασκάλες που είμαστε εκεί. Σε φτάνουν στο σημείο να σε κάνουν να κλαις.
[...} Δυστυχώς σε τέτοια μικρά μέρη, η νοοτροπία των ντόπιων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από εκείνη που συναντιέται σε περιοχές που δεν είναι τόσο αποκομμένες από τα αστικά κέντρα για μια σειρά από παράγοντες (να νιώθουν π.χ. πολίτες δεύτερης κατηγορίες σε σχέση με τους συμπολίτες τους που ζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε αυτό ισχύει πραγματικά είτε όχι), ενώ η επεμβατικότητα των γονέων μπορεί να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι γονείς θεωρούν ότι κατά κάποιο τρόπο μπορούν να ελέγξουν τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου του νησιού τους ή αν τους έχει επιτραπεί από τους εκπαιδευτικούς να παρεμβαίνουν, μη θέτοντας τα απαραίτητα όρια (είτε στο παρελθόν, είτε σήμερα). [...]
είναι ένα τέταρτο από Τρυπητή. Χωρίς καθόλου απαγορευτικα. Με τουλάχιστον 3 δρομολόγια μέσα στο χειμώνα. Κοντά στη Θεσσαλονίκη. Με σούπερ μάρκετ. Με φαρμακείο. Με φτηνά ενοίκια. Όλα φαίνονται ιδανικά. Το αγκάθι είναι οι γονείς.
Καλησπέρα και καλό διορισμό σε όλους εύχομαι!!!Θα ήθελα γνώμες για το ποια δυσπρόσιτα νησιά προτείνεται για μαμά με 2 παιδιά στο δημοτικό (θα τα πάρω μαζί μου). Με ενδιαφέρει κυρίως να υπάρχει παιδίατρος, φαρμακείο και να μην χρειάζεται μέσα στο νησί να έχω αποστάσεις μεγάλες.
Λήμνος. Το πιο μακρινό σχολείο στο μισάωρο με αμάξι. Όλο το νησί δυσπρόσιτο. Παιδίατροι αρκετοί. Φαρμακεία 5-6, όλα προσβάσιμα άνετα με τα πόδια.