*

Αποστολέας Θέμα: Σχολιασμοί για την υπουργία του Γ.Μπαμπινιώτη  (Αναγνώστηκε 10691 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Χωρίς μισθό υπουργού ο Μπαμπινιώτης
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 29, 2012, 04:50:13 pm »
Ολα είναι μια αλυσίδα στο δικό μας το μυαλό και σύμφωνα με το ιδεολογικό σχήμα που έχουμε επιλέξει,αλλά τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που παίζονται γύρω από τις εκλογές πρυτανικών αρχών δεν έχουν καμιά σχέση με τον εξευτελιστικό μισθό των εκπ/κών και άλλων πολιτών,οι οποίοι υποφέρουν τη στιγμή που κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν το παντεσπάνι τους...Και κοντά στη στενομυαλιά μας,προσθέτουμε και τη γνωστή αγένεια του ξερόλα ελληναρά...περαστικά μας :)

Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ό,τι κόμμα επιθυμεί.Αλλά δεν δικαιούται να προσβάλει τη νοημοσύνη του άλλου προκειμένου να υπερασπιστεί το κομματικό του πιστεύω εν όψει εκλογών.Δυστυχώς για το σημερινό κατάντημα φταίει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σάπιο πολιτικό σύστημα (άλλοι λιγότερο,άλλοι περισσότερο).Ακόμα και τα μικρότερα κόμματα με τη νοοτροπία που εξέθρεψαν τόσα χρόνια (τα έχουμε αναλύσει παλιότερα, να μην επανερχόμαστε) ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:14:38 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 29, 2012, 05:36:28 pm »
Το σινάφι του και τον εαυτό του πάει να βολέψει ο Μπαμπινιώτης, αφού σε ένα μήνα θα είναι στη θέση του στο πανεπιστήμιο. Οπότε σου λέει, ότι προλάβω. Αφού πάγωσε όσα έπρεπε πραγματικά άμεσα να προχωρήσουν (Νέο και Τεχνολογικό Λύκειο) αυτό που βρήκε να ασχοληθεί είναι ο νόμος για τα ΑΕΙ (που καλώς ή κακώς ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση) και η ιδιωτική εκπαίδευση (με την οποία επίσης έχει σχέση αυτός και συγγενείς του), εντελώς τυχαία...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 29, 2012, 07:04:05 pm »
Green απλά προς ενημέρωση.. ο Μπαμπινιώτης είναι πλέον ομότιμος καθηγητής (δηλ. σε σύνταξη). Και χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ, αλλά αν δεν κάνω λάθος, οι αλλαγές στο νέο λύκειο κλπ πάγωσαν εξαιτίας του Σαμαρά, που θέλει να τα προχωρήσει μετά τις εκλογές (ελπίζοντας ότι θα είναι πρωθυπουργάρα τότε).

Τα.. ακαταλαβίστικα του rublev τα αφήνω ασχολίαστα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος ALICE365

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έν οίδα ότι ουδέν οίδα
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 29, 2012, 07:38:07 pm »
χαχαχαχαχα κορυφαιος ο Μπαμπινιωτης
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=13886

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:14:38 »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 29, 2012, 08:37:33 pm »
Φίλε Landau θα στα κάνω τάλιρα για να με καταλάβεις.Εσένα μπορεί να σου αρέσουν π.χ.οι Metallica και οι Sex Pistols και αυτά τα συγκροτήματα να έχουν σημαδέψει την αισθητική σου σε τέτοιο βαθμό,που να μπαινοβγαίνεις σε ένα θέμα πετώντας,χωρίς να το πολυσκεφτείς,μια προσβλητική εξυπνάδα με την αυτοεικόνα του σκληρού ροκά.Εχω παρατηρήσει ότι σου αρέσει κάτι τέτοιο  8)
Οπως μπορεί και κάποιος βρίζοντας τον Μητσοτάκη ή τη Διαμαντοπούλου να θεωρεί ότι βρέθηκε μονομιάς στο πάνθεον της επαναστατικής ιστορίας.
Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να κρίνω κάθε άποψη ξεχωριστά,ανεξάρτητα από το ποιος τη διατύπωσε,ακριβώς όπως προσπαθώ να κάνω και με τους μαθητές μου.Τί σημασία έχει που την είπε π.χ. ο Μητσοτάκης,αν αυτή η άποψη θεωρώ ότι είναι σωστή;Πρέπει να προβληματιστώ,όπως λες, "με τον εαυτό μου και με την κρίση μου", μόνο και μόνο επειδή τη διατύπωσε ο επίτιμος;Ξόδεψε ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο σου και φαντάσου που μπορεί να οδηγήσει κάτι τέτοιο...

Τώρα,ως προς το θέμα μας,η επίδειξη δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι  σε προνομιούχες συντεχνίες,όπως οι πανεπιστημιακοί,στο όνομα ενός φανταστικού λαικού κινήματος,δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί για συντηρητικούς σκοπούς.Για να διατηρηθούν κάποια κεκτημένα.Συγκεκριμένα οι πανεπιστημιακοί,αφού έβαλαν το καλοκαίρι μπροστά τους φοιτητές με αφορμή τη συμμετοχή τους στις πρυτανικές εκλογές,κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυτό που κυρίως τους ενδιέφερε σε πρώτη φάση:την πλειοψηφία στα νέα συμβούλια που θα κρίνουν τους καθηγητές,έτσι ώστε να διατηρηθεί  η οικογενειοκρατία.Εδωσαν ως αντάλλαγμα στη Διαμ/λου την εκλογή του πρύτανη χωρίς  τη συμμετοχή των φοιτητών,κι ενώ εκείνοι είχαν χάσει την εξεταστική τους.Τώρα,που η κατάσταση είναι ρευστή,πάνε να εξασφαλίσουν και την εκλογή του πρύτανη έτσι όπως τους συμφέρει:ανεξέλεγκτα.Προσωπικά ελπίζω να μην κατορθώσει ο Μπαμπινιώτης άλλη μια κατάφωρη παραβίαση του νόμου και της κοινής λογικής.Πολύ περισσότερο όταν π.χ.ο νέος εκπ/κός υποφέρει,επειδή δεν έχει τη δύναμη κι αυτός να παρακάμψει τους νόμους.Κοινωνική αλληλεγγύη δεν υφίσταται χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 29, 2012, 08:40:11 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 29, 2012, 08:48:56 pm »
Green απλά προς ενημέρωση.. ο Μπαμπινιώτης είναι πλέον ομότιμος καθηγητής (δηλ. σε σύνταξη). Και χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ, αλλά αν δεν κάνω λάθος, οι αλλαγές στο νέο λύκειο κλπ πάγωσαν εξαιτίας του Σαμαρά, που θέλει να τα προχωρήσει μετά τις εκλογές (ελπίζοντας ότι θα είναι πρωθυπουργάρα τότε).

Αυτό δεν αλλάζει ότι έχει έγνοια το σινάφι του, στο οποίο εξάλλου παραμένει η κόρη του, ούτε το ότι έχει άμεσα συμφέροντα στην ιδιωτική εκπαιδευση, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 29, 2012, 09:15:35 pm »
Παράθεση
Σε παρακαλώ, επίτρεψέ μου να κρίνω κάθε άποψη ξεχωριστά,ανεξάρτητα από το ποιος τη διατύπωσε,ακριβώς όπως προσπαθώ να κάνω και με τους μαθητές μου.Τί σημασία έχει που την είπε π.χ. ο Μητσοτάκης,αν αυτή η άποψη θεωρώ ότι είναι σωστή;Πρέπει να προβληματιστώ,όπως λες, "με τον εαυτό μου και με την κρίση μου", μόνο και μόνο επειδή τη διατύπωσε ο επίτιμος;Ξόδεψε ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο χρόνο σου και φαντάσου που μπορεί να οδηγήσει κάτι τέτοιο...

Πολύ σωστά πράττεις και κρίνεις κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το ποιός τη διατύπωσε. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να λειτουργούμε στην αίθουσα, και όταν πρόκειται γενικότερα για παραγωγή/μετάδοση γνώσης. Πχ, αν κάποιος βγεί και λύσει μια άσκηση, ανακαλύψει κάτι καινούργιο συνδυάζοντας υπάρχουσες γνώσεις, και βέβαια δε κρίνουμε με βάση ποιός είναι την αξία της πράξης αυτής.
Το να μιλάει όμως για κάθαρση κάποιος που έχει λερωμένη τη φωλιά του από χίλιες δυο μεριές, είναι επιεικώς ύποπτο, και καλό είναι να εξετάσουμε αν αυτά που λέγονται, λέγονται με κάποιο απώτερο σκοπό.
Ομοίως και όταν υπουργός γνωστός/γνωστή για περίεργους ρόλους που ενδεχομένως έπαιξε παλαιότερα από άλλα πόστα, προσπαθεί να "καθαρίσει" (με την έννοια της εξυγίανσης) καταστάσεις.
Συνεπώς ως αρχή, είναι πολύ σωστό αυτό που λες και κανείς δε νομίζω οτι μπορεί να πεί το αντίθετο, ωστόσο εγώ τουλάχιστον είμαι αρκετά "καχύποπτος" με ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό μας, σε βαθμό που έχω φτάσει πλέον να θεωρώ οτι ακόμα κι αν λένε κάτι σωστό θα μπορέσουν στη πράξη να το κάνουν κακό. Εν προκειμένω, ακόμα και καλός να είναι ο νόμος, θα καταφέρουν να το διαστρεβλώσουν σε τέτοιο βαθμό στη πράξη, που θα βγεί στο τέλος κακός. Παράδειγμα από το παρελθόν έχουμε τον ΑΣΕΠ, στον οποίο, ενώ υπήρχε πρόβλεψη να μην υπάρξουν φροντιστήρια (νόμος Πεπονή), αυτό το κομμάτι "εξαφανίστηκε" για άγνωστους λόγους.
Το πολιτικό μας προσωπικό έχει λοιπόν αρκετή ιστορία στο να παίρνει κάτι το οποίο είναι υγιές και να το διαστρέφει.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 29, 2012, 09:38:05 pm »

Αυτό δεν αλλάζει ότι έχει έγνοια το σινάφι του, στο οποίο εξάλλου παραμένει η κόρη του, ούτε το ότι έχει άμεσα συμφέροντα στην ιδιωτική εκπαιδευση, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Έγνοια ειδικά για την.. οικογένειά του. Ως προς το 2ο, για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση προέδρου, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια..

rublev τους άστοχους παραλληλισμούς σου να τους κρατήσεις για τον εαυτό σου και μόνο. Και μην αλλάζεις το νόημα των πραγμάτων.. δεν έχει, φυσικά, σημασία μόνο το πρόσωπο που λέει κάτι, αλλά - κυρίως - το τι λέει. Επειδή ξέρω τι λέει κάθε φορά (όπως και στην τελευταία περίπτωση) ο Κούλης και οι όμοιοί του, θεωρώ τη ρητορική τους διαμετρικά αντίθετη με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού, και όσοι συμφωνούν μαζί του είναι απλά στο αντίπαλο στρατόπεδο.-

Ως προς το θέμα εκλογής πρυτάνεων και πρυτανικών συμβουλίων, ενώ υπάρχει δεκαετίες ένα είδος διαπλοκής και κομματικοκρατίας, ο τελυταίος νόμος της ΑΔ για την τριτοβάθμια απλά διαλύει την έννοια του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ και οδηγεί σε διάλυση του δημόσιου παν/μιου. Τα έχουν αναλύσει καλύτερα ορισμένοι ακαδημαϊκοί (ναι, υπάρχουν και λαμπροί μεταξύ τους, δεν είναι όλοι σάπιοι, αν και είναι πολλοί οι τελευταίοι.. όπως και στην κοινωνία μας εν γένει). Ναι, έπρεπε να αλλάξει η κατάσταση, αλλά όχι με τον τρόπο που μεθόδευσε η ΑΔ και οι σύμβουλοί της.
Και πρέπει να το καταλάβουν και οι πλέον δύσπιστοι, ότι υπάρχει σχέδιο για την παιδεία και εκπαίδευση (σε όλες τις βαθμίδες), που ξεκινάει από το σύμφωνο της Μπολώνια. Αν κάποιος δεν θέλει να το πιστεύει αυτό, είτε έχει άγνοια, είτε απλά συμφωνεί με αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρίτη περίπτωση  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 29, 2012, 09:59:10 pm »
Giannis1,έχεις απόλυτο δίκιο.Κι εγώ δεν θα μπορούσα να μην είμαι καχύποπτος.Δεν είπα όμως ότι περίμενα τον Μητσοτάκη για να μου ανοίξει τα μάτια.Προφανώς έχω σχηματίσει μια δική μου εικόνα της πραγματικότητας ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα,η οποία έρχεται και (περιέργως) συμπίπτει με αυτή του επίτιμου.Αυτό γιατί πρέπει να προκαλεί αντιδράσεις;Εστω κι αν κάποιος εκφράζει μια άποψη με ιδιοτελείς σκοπούς (κάτι που κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά,καθώς διαπράττει δίκη προθέσεων),αποκλείεται αυτή η άποψη να είναι ορθή;

Να θυμίσω και κάτι για να χαλαρώσουμε.Λίγο πριν την καταστροφή στους Αιγός Ποταμούς (μάχη που ουσιαστικά έκρινε τον Πελ/κό πόλεμο υπέρ των Σπαρτιατών),ο Αλκιβιάδης (όντας φυγάς) επισκέφτηκε τους Αθηναίους στρατηγούς και τους συμβούλεψε να αγκυροβολήσουν στη Σηστό.Ωστόσο οι Αθηναίοι στρατηγοί, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη γνώμη του, είτε λόγω του προτέρου βίου του είτε λόγω προσωπικών τους κινήτρων.

Ως προς την κατεύθυνση της εκπαιδευτικής πολιτικής θα συμφωνήσω με τον Landau.Και περισσότερο σ΄αυτό που είπε για όλες τις βαθμίδες.Δυστυχώς μας κρατούν απασχολημένους με τις μειώσεις μισθών,τους διορισμούς,τις μεταθέσεις κτλ. ,τη στιγμή που,για παράδειγμα,τα νέα πιλοτικά προγράμματα εισάγουν την νοοτροπία της αγοράς στη δημόσια εκπ/ση και υποβιβάζουν τον εκπ/κό σε πλασιέ.Επίσης ο Μπαμπινιώτης,ενώ έχει εδώ και χρόνια διαγνώσει (κανείς δεν αμφισβητεί την επιστημονική του επάρκεια) την ανάγκη πλήρους αποσύνδεσης του Λυκείου από τις πανελλήνιες (κάτι που έχει καταστρέψει το Λύκειο),όταν βρέθηκε στην υπεύθυνη θέση,το μόνο που μπόρεσε να προτείνει ήταν η μετατροπή του Λυκείου σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο με 3 πανελλαδικές εξετάσεις το χρόνο!Κι όλα αυτά γιατί το υπουργείο δεν μπορεί να επιβάλει αδιάβλητες εξετάσεις μέσα στις σχολές.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 29, 2012, 10:04:25 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 01, 2012, 04:08:23 pm »
Δεν ολοκλήρωσες την είδηση Green,με την τελευταία απόφαση του κου Μπαμπινιώτη διορίζονται όσοι συμμετέχουν στο φόρουμ του pde  και με αυτούς τους διορισμούς κλείνει η στρόφιγγα των προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια.Προτεραιότητα θα έχουν οι συμμετέχοντες αναλόγως τoυ αριθμού post.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 01, 2012, 04:16:33 pm »
Α, ωραία, διορίζομαι από τους πρώτους  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2012, 11:12:17 am από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 02, 2012, 11:26:18 pm »
Πέρασε τελικά πριν από λίγο την τροπολογία για τις ευκολότερες απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία ο Μπαμπινιώτης, την οποία είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω πριν μερικές ημέρες, μέσα από άλλο νομοσχέδιο.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 04, 2012, 10:34:58 am »
Νομίζω ότι αποτελεί καινούριο ρεκόρ για Υπουργό, τόσες συμφεροντολογικές τροπολογίες (ή απόπειρες τέτοιων) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιστολή των εκπαιδευτικών των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικης Εταιρίας

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την επιχειρούμενη εκ νέου προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας να περάσει προς ψήφιση την τροπολογία για αναιτιολόγητες και χωρίς έλεγχο από υπηρεσιακά συμβούλια απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως προσθήκη στο άσχετο με αυτή νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για τα ΤΑΞΙ, την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να την περάσει μέσω του τελικά αποσυρθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα, 26.3.2012.

Συγκεκριμένα  ο κ. Μπαμπινιώτης ως Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας (Φ.Ε.) και εργοδότης των 850 περίπου εκπαιδευτικών των 29 Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τιράνων, προέβη τον Ιούλιο του 2011 (σε συνδυασμό με το νέο Νόμο 3848/2010 της προκατόχου του στο Υπ. Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου) στην απόλυση 2 μονίμων εκπαιδευτικών της Φ.Ε., οι οποίοι μάλιστα κατείχαν οργανικές θέσεις στα, Ισότιμα με τα Δημόσια, Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας.

Τα αρμόδια για τις δύο αυτές απολύσεις Κεντρικά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας (βάσει του άρθρου 37 παρ. 1 «περί Ισοτίμων Σχολείων» του νόμου 682/1977) απέρριψαν ομόφωνα (ψήφοι 5 – 0) τις απολύσεις αυτές ως καταχρηστικές. Δηλαδή απέρριψαν την απόλυση μόνιμης Νηπιαγωγού του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών  ( με 17 έτη υπηρεσίας ) και  μόνιμου Καθηγητή Μαθηματικών του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού  (με 12 έτη υπηρεσίας).

Μάλιστα υπάρχει και πρόσφατη ομόφωνη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αποφαίνεται ότι τα αρμόδια Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας (Κ.Υ.Σ.Π.Ε. – Πρωτοβάθμιο και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.- Δευτεροβάθμιο) σύννομα έλεγξαν τη νομιμότητα ή μη των απολύσεων – καταγγελιών σύμβασης των 2 εκπαιδευτικών. Η γνωμοδότηση αυτή έχει υπογραφεί , και με τον τρόπο αυτό έχει γίνει και αποδεκτή, από όλη την ιεραρχία του Υπουργείου Παιδείας, περιέργως όμως δεν υπογράφεται από τον κ. Μπαμπινιώτη ως Υπουργό Παιδείας τώρα !!!!

Ξαφνικά ο κ. Μπαμπινιώτης στην πρώτη του ενέργεια από τη νέα του θέση ως Υπουργός Παιδείας κατέθεσε τροπολογία, η οποία επρόκειτο αρχικά να συζητηθεί τη Δευτέρα 26.3.2012 ( ενσωματωμένη στο εντελώς άσχετο νομοσχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης !!!!) και τώρα την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ( πάλι ενσωματωμένη σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο) με την οποία επιδιώκει να καταργήσει τον έλεγχο της νομιμότητας των απολύσεων των εκπαιδευτικών από τα αρμόδια Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας (έλεγχος, ο οποίος κατά τεκμήριο γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα ολίγων μηνών) και να διατηρήσει μόνο το δικαστικό έλεγχο των απολύσεων (έλεγχος ο οποίος υπήρχε ούτως ή άλλως πλην όμως – όπως είναι σε όλους γνωστό- απαιτεί την πάροδο  πολλών ετών μέχρι να πραγματοποιηθεί λόγου του φόρτου εργασίας των δικαστηρίων). Μάλιστα  ο κ. Μπαμπινιώτης προσπαθεί να περάσει πιθανόν απεριόριστες απολύσεις εκπαιδευτικών αντί της μιας απόλυσης ανά έτος που ισχύει τώρα.

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=61294

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32827
  • Τελευταία: DOGLOU
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1180508
  • Σύνολο θεμάτων: 19450
  • Σε σύνδεση σήμερα: 659
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144