0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ερώτημα μου είναι εάν αυτά τα δεδομένα ίσχυαν ανέκαθεν;Αυτό δεν ισχύει μόνο στην δικιά μου την ειδικότητα αλλά αφορά και τις υπόλοιπες ειδικότητες. Το λόγο δεν αντιλαμβάνομαι και πώς τεκμηριώνεται την ώρα μάλιστα όπου διαφορετικά πράγματα ισχύουν ανάλογα με την βαθμίδα ενώ ξαναλέω είμαστε μία ενιαία ειδικότητα. Στα ΕΕΠ για παράδειγμα για ποιο λόγο ισχύουν τα ίδια πράγματα και στις δύο βαθμίδες;Αυτό συμβαίνει επειδή «εξυπηρετούμε» τα ωράρια των δασκάλων και πηγαίνουμε παράλληλα με αυτούς; Επίσης, για την ιστορία, οι σύμβουλοι πληροφορικής με αίτημα προς το υπουργείο παιδείας ζητούν εισαγωγή 2 ωρών πληροφορικής στην Ε και ΣΤ δημοτικού αλλά και υπεύθυνους εργαστηρίων στα δημοτικά σχολεία με ταυτόχρονη μείωση ωραρίου.
Συγκρίνετε ξανά ανόμοια πράγματα. Διδακτικό με εργασιακό.
Το γνωρίζω. Όπως και να έχει οι βαθμίδες είναι διαφορετικές και διαφορετικοί κανόνες για την κάθε μια. Προσωπικά επειδή τα μισά χρόνια μου είναι σε δημοτικά και τα μισά σε Επαλ θα έλεγα οτι οι 23 ώρες στη Δευτεροβάθμια είναι κλάσεις κουραστικότερες απο το 24 στην πρωτοβάθμια. Θα διακιολογούσα λοιπόν το μεγαλύτερο ωράριο και την μικρότερη μείωση της πρωτοβάθμιας. Στην τελική όπως είπε και ο Lasid διαλέγεις και παίρνεις. Όπως και να έχει το αν εχεις 24 ή 23 και το πότε πέφτεις ωράριο κτλ κτλ είναι το τελευταίο πρόβλημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί.
Τι να σχολιάσει κανείς για τις εγκυκλίους αυτού του υπουργείου πια;Σήμερα πάντως σε επικοινωνία μου μαζί τους, ανέφεραν απλά ότι οι υπεύθυνοι εργαστηρίου ξεκινούν με ωράριο 20 ωρών και προφανώς όσοι έχουν κατέβει στις 18 ξεκινούν από εκεί. Αναφέρομαι σε γυμνάσια και ΓΕΛ.Απίθανο ότι δεν είχαν απάντηση στο γεγονός ότι για κάποιους θεωρείται μείωση ενώ για άλλους όχι!Αυτό, τίποτα άλλο!
Μπορείς να μας πεις με ποιο τμήμα του υπουργείου επικοινώνησες; Κάθε ένας το ερμηνεύει διαφορετικά. Άλλοι λένε ότι το υπουργείο θα κάνει ανάκληση της εγκυκλίου κ άλλοι ότι ισχύει κανονικά.
Ανοίγει όμως μια συζήτηση έτσι ..γιατί οι μεν των ΕΠΑΛ να έχουν μείωση, ενώ κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Ειδικά εφόσον είναι και στην ίδια βαθμίδα . Μεγάλη αδικία και ίσως ήρθε ο καιρός να αλλάξει από το να διορθωθεί μια διατύπωση.
Δεν άλλαξε με εγκύκλιο. Άλλαξε με νόμο το Μάιο του 2016.