0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά συγγνώμη,ο νόμος ισχύει και αναδρομικά;Γνωρίζει κανείς;
Είναι τροποποίηση νόμου οπότε πιθανόν να ισχύσει αναδρομικά. Η τροποποίηση έγινε για διευκόλυνση ειδικών κατηγοριών. Δηλαδή ένας που διορίστηκε το 2020 και έπαιρνε κατ εξαίρεση απόσπαση, θα του πει πάρε αλλά 2 χρόνια απόσπαση για να κάνει αίτηση μετάθεσης;
Αναφέρεται σε:Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως.Μπορεί να ανατρέξει κανείς στο ΠΔ 50/96 (όπως ισχύει) και στο 56/2001 (όπως ισχύει) για να δει τις "ειδικές κατηγορίες". Σε αυτές ανήκουν και όσοι έχουν 4 παιδιά ή περισσότερα (με προϋποθέσεις ανήλικα, να σπουδάζουν κλπ).
Ανάρτηση του κ. Βούγια: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!Η πρόβλεψη ότι ο χρόνος απόσπασης των εκπαιδευτικών με αναπηρία αμέσως μετά από τον διορισμό τους λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης στην οργανική τους θέση, σύμφωνα με το άρθρο 17 του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 5128/2024, συζητείται στο Υπουργείο να μην ισχύσει για τους διορισθέντες τα προηγούμενα χρόνια με την αιτιολογία πως δεν θεωρούνται νεοδιόριστοι!! Το λέω και προειδοποιώ από τώρα, ώστε να λάβουν μέριμνα οι ενδιαφερόμενοι. Γιατί αν εφαρμοσθεί θα έχουμε να κάνουμε με κατάφωρη αδικία και μεταχείριση ομοίων υπηρεσιακών ζητημάτων εκπαιδευτικών με διαφορετικό τρόπο δημιουργώντας εκπαιδευτικούς δυο ταχυτήτων.»Για άλλη μία φορά το Υπουργείο δείχνει ότι δεν νοιάζεται για τους/τις εργαζόμενους/ες.