0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στις αποσπάσεις λαμβάνεται υπόψη η οργανική; Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι ο μοναδικός μόνιμος οργανικά τοποθετημένος σε ένα σχολείο και αιτηθεί απόσπαση, θα πάρει πιο δύσκολα απόσπαση από έναν άλλον με ίδια μόρια που υπηρετεί σε σχολείο με 5 οργανικά τοποθετημένους; Ξέρει κανείς;
Αν κάποιος πάρει μετάθεση από ειδική σε γενική αγωγή ή αντίστροφα, πρέπει πάλι να υπηρετήσει 2 χρόνια την οργανική του στη νέα του θέση ή όχι;
κανονικα και στις αποσπασεις απο πυσδε σε πυσδε, αλλα και στις εντος πυσδε ισχυει και γενικα λαμβανεται υποψη απο τα Υ.Σ το αρθρο 31 ν.3848 οπου λεει οτι "Απόφαση απόσπασης δεν εκτελείται πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός". Τωρα ειδικοτερα μπορει να υπαρχουν διαφοροποιησεις και αναλογα της περιπτωσης. Στο πυσδε που υπηρετω εχω δει τα εξης: οταν αιτειται εκπαιδευτικος αποσπαση ελεγχεται απο το πυσδε αν το κενο που θα αφησει (αν αφησει κιολας γιατι μπορει να πλεοναζει) το ζηταει αλλος εκπαιδευτικός, ωστε να μη δημιουργηθει κενό. Γενικα και περα απο το ν 3848 που το λαμβανουν υποψη τα ΥΣ, ειναι και αντιδεοντολγικο να αποσπασεις εκπαιδευτικο απο 1 σχολειο και να μην αναπληρωσεις ταυτοχρονα το κενο του γιατι θα διαμαρτυρηθει δικαιως ο διευθυντης του σχολειου που χανει εκαπιδευτικο ,αφου θα εχει κενα στο προγραμμα. Οποτε δεν δινεται αποσπαση. ΑΝ κιολας ο εκπαιδευτκος που θελει να φυγει καλυπτει πανελλαδικως εξεταζομενα, τοτε δεν ικανοποιειται η αποσπαση ουτε με σφαιρες. Επισης στο δικο μου πυσδε γινονται δεκτες (ατυπα) και αμοιβαιες αποσπασεις . Ομως εχω δει και περιπτωση εκπκου με οργανικη σε ακρινό σχολειο της δδε να ζηταει αποσπαση σε σχολειο εντος της πρωτευουσας της δδε και το πυσδε να ικανοποιει την αποσπαση χωρις να εχει βρει αντικαταστατη.Ομως ειχε ζητηθει αναπληρωτης και ο διευθυντης του σχολειου που εχασε εκπκο δεν εφερε αντιρρηση και ¨εκανε υπομονη" μεχρι να του ερθει αναπληρωτης. Οποτε αν αυτο που ρωτας ειναι το να αιτουνται αποσπασης εκπκος πε02 απο σχολειο α και πε02 απο σχολειο β για το σχολειο Γ και εχουν τα ιδια μορια τοτε θα παρει αποσπαση οποιος δεν αφηνει κενο στο σχολειο της οργανικης του εξαιτιας της πιθανης αποσπασής του
Οποτε αν αυτο που ρωτας ειναι το να αιτουνται αποσπασης εκπκος πε02 απο σχολειο α και πε02 απο σχολειο β για το σχολειο Γ και εχουν τα ιδια μορια τοτε θα παρει αποσπαση οποιος δεν αφηνει κενο στο σχολειο της οργανικης του εξαιτιας της πιθανης αποσπασής του
Είσαι 100% σίγουρος γι'αυτό; Εγώ ξέρω -και το έχω δει να συμβαίνει χρόνια- ότι την απόσπαση την παίρνει αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια η συναδελφος αναρωτηθηκε τι γινεται στην περιπτωση που εχουν τα ιδια μορια , αλλά παραμένει στο σχολείο οργανικής μέχρι να έρθει αντικαταστάτης, συνήθως μέχρι την επόμενη φάση αναπληρωτών. Ο 3848 λέει ότι δεν εκτελείται η απόφαση απόσπασης, όχι ότι δε λαμβάνεται απόφαση απόσπασης αν δεν υπάρχει αντικαταστάτης εχεις δικιο ως προς αυτό. Δεν το εξηγησα καλα. Το σωστο είναι ότι λαμβανει την αποσπαση ο εκπκος, αλλα δεν φευγει εκεινη τη στιγμη μεχρι να βρεθει αντικαταστατης δηλ στην ουσια αναπληρωτης. Υπαρχει το ενδεχομενο να βρεθει αναπληρωτης άμεσα και να εκτελεστει η αποσπαση συντομα, αλλα υπαρχει περιπτωση να μην προσληφθει αναπληρωτης κατά τη διαρκεια της χρονιας (εχω δει περπτωσεις που συνεβη αυτό σε πε08, πε05, πε79.01 και πε86, οποτε η αποσπαση δεν εκτελεστηκε. Το μυαλο μου ηταν να απαντησω στην ουσια της ερωτησης της συναδελφου που νομιζω ότι ειχε το εξης αγχος «θελω να παρω αποσπαση αλλα ειμαι η μοναδικη οργανικα ανηκουσα στο σχολειο. Είναι ευκολο με δεδομενο οτι αιτειται αποσπασης και ενας συναδελφος με τα ιδια μορια απο σχολειο που εχει κι αλλους να του καλυψουν τη θεση?" Η δικη μου απαντηση λοιπον είναι γενικα ενας εκπκος μπορει να παρει αποσπαση (αν εχει τα απαιτουμενα μορια) τοσο ευκολα κ γρηγορα οσο ευκολα κ γρηγορα βρεθει αντικαταστατης. Και στην απορια της συναδελφου εφοσον εχουν τα ιδια μορια θα παρει αποσπαση αυτος που δεν αφηνει ελλειμμα ωρων με τη φυγη του
Είσαι 100% σίγουρος γι'αυτό; Εγώ ξέρω -και το έχω δει να συμβαίνει χρόνια- ότι την απόσπαση την παίρνει αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια, αλλά παραμένει στο σχολείο οργανικής μέχρι να έρθει αντικαταστάτης, συνήθως μέχρι την επόμενη φάση αναπληρωτών. Ο 3848 λέει ότι δεν εκτελείται η απόφαση απόσπασης, όχι ότι δε λαμβάνεται απόφαση απόσπασης αν δεν υπάρχει αντικαταστάτης.
Επίσης έχει τύχει να μην αναπληρωθεί το κενο και ο συνάδελφος ο οποιος είχε αποσπαστεί (σύζυγος ένστολου) να αποδεσμευτεί τελη Μαιου και να πάει στο ΠΥΣΔΕ απόσπασης του…
Δυστυχώς, συμβαίνει και αυτό σε κλάδους που το υπουργείο -κακώς- θεωρεί λιγότερο σημαντικούς. @gtΠE02 Σε περίπτωση ισοβαθμίας, συνήθως προβλέπεται σειρά προτεραιότητας κριτηρίων. Έχουν προτεραιότητα κοινωνικά κριτήρια, εντοπιότητα, συνυπηρέτηση, κλπ. και αν είναι όλα όλα τα ίδια, γίνεται κλήρωση τα επιμερους κριτηρια ισχυουν στις αποσπααεις για το εξωτερικο και σε τοποθετησεις προσωρινες νεοδιοριστων απ οσο γνωριζω και οχι για αποσπασεις εντος πυσδε . Πραγματικά δεν ξέρω αν προβλέπεται νομικά αυτό που λες. Σε περίπτωση ένστασης, πού θα στηριχτεί το ΠΥΣΔΕ να πει ότι έδωσα απόσπαση με κριτήριο το κενό που μένει ή δεν απομένει; Δεν συζητάμε για την αποδέσμευση, αλλά για την απόφαση απόσπασης μα τη δεδομενη στιγμη που αποφασιζει το πυσδε και καλειται να εγκρινει αποσπαση εχει τη δικαιοδοσια ως ανεξαρτητο γνωμοδοτικο οργανο να γνωμοδοτησει υπερ της αποσπασης του εκπκου που δεν αφηνει ελλειμμα ωρων στο σχολειο του και σε συνδυασμο με την παγια τακτικη του "συμφεροντος της υπηρεσιας" (δηλ να μην προσληφθει αναπληρωτης εαν και εφοσον δεν υπαρχει αλλος διαθεσιμος τροπος καλυψης του κενου απο τους υπαρχοντες μονιμους).
Αποσπάσεις που ανακοινώνονται πριν τις 31/08 γίνονται κανονικά ακόμα και αν είναι μοναδικός στο σχολείο. Αν υπήρχε τέτοιο κώλυμα δεν θα έπαιρναν απόσπαση εκατοντάδες κάθε χρόνο από τα νησιά προς ηπειρωτική Ελλάδα. Επαναλαμβάνω, αναφέρομαι για αποσπάσεις με ημερομηνία απόφασης πριν τις 31/08.