0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: νεοδιόριστος του 2021 αποσπάται κατ' εξαίρεση κάθε χρόνο μέχρι και το 2023-24. Από το 2024-25 και μετά, αν αποσπαστεί για 2 έτη, με βάση τις διατάξεις του ίδιου νόμου, θα θεμελιώσει δικαίωμα μετάθεσης;
Εννοείται ότι είναι άδικο. Να σε ρωτήσω όμως κάτι από την ανάποδη. Παίρνεις μια απόσπαση και ξέρεις ότι με τους ισχύοντες νόμους δεν μετράει για υπηρέτηση.
Όχι, δεν λειτουργώ σύμφωνα με το συμφέρον μου και μόνο. Γιατί το λες αυτό. Το σωστό είναι να υπάρχουν ίσα δικαιώματα για όλους. Όταν νομοθετείς υπέρ των εργαζομένων το δίκιο είναι να τους συμπεριλαμβάνεις όλους. Τι διαφορά έχουν αυτοί που διορίστηκαν το 21 με αυτούς που διορίστηκαν το 23? Και στο κάτω κάτω, αυτοί που παίρνουμε αποσπάσεις λόγω σοβαρών αναπηριών είμαστε λίγοι. Τι θα τους κόστιζε να σταματήσουν να μας ταλαιπωρούν? Στην περίπτωση μου ειδικά, έχω οργανική σε μια πολύ καλή θέση στην Αθήνα και θέλω να πάρω μετάθεση σε ένα μικρό νησί. Από τη μια, απασχολώ μια οργανική που θα την ήθελαν πολλοί και από την άλλη ταλαιπωρούμαι με αιτήσεις, μετακινήσεις στην Αθήνα για εφημερία σε ένα σχολείο που δεν γνωρίζω καν και με άγχος κάθε χρόνο. Θα μου πεις δεν τα ήξερα όλα αυτά όταν επέλεξα την Αθήνα? Τα γνώριζα και θα είχα πάει να υπηρετήσω την οργανική μου αν δεν άλλαζαν ξαφνικά οι συνθήκες για μένα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και μας βάζει πολλά εμπόδια. Οπως και το υπουργείο που δεν μας υπολογίζει...
Σκέψου όμως πώς θα νιώσει ένας που επίσης είναι ειδική κατηγορία κι ενώ μπορούσε να πάρει απόσπαση όπως εσύ, έμεινε εκεί 2 χρόνια για να μπορεί να πάρει μετάθεση. Δε θα νιώσει κορόιδο; Εκείνος έμεινε εκεί, εσύ πήρες αποσπάσεις και στο τέλος έχετε τα ίδια δικαιώματα; Έχει πολλές όψεις το νόμισμα.
ένας εκπαιδευτικός έχει αναπηρία 85% και διορίζεται το 21 γνωρίζοντας οτι θα παίρνει αποσπάσεις, ένας άλλος με το ίδιο πρόβλημα διορίζεται το 24 και το 26 παίρνει μετάθεση. Με την ίδια αναπηρία, την ίδια πάθηση, την ίδια εξάρτηση απο γιατρούς κ θεραπείες....Δυστυχώς την αναπηρία μπορεί να την καταλάβει μόνο όποιος την έχει σπίτι του.... κ αυτός έχει μάθει να μάχεται για τη δίκαιη αντιμετώπιση του....Γιατί στο τέλος ενδέχεται να μη δίνεται ούτε η απόσπαση λόγω μη ύπαρξης κενού!Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται κ να λέει ότι θέλει, εύχομαι και το ίδιο κάνουν νομίζω όλοι όσοι ζουν με αναπηρία, να μη χρειαστεί αυτός που μας κατηγορεί να συνταχθεί με μας για να διεκδικήσει το δίκιο του...Πείτε κ σχολιάστε όσο θέλετε αλλά σεβόμενοι την αναπηρία. Δε θα απαντήσω κάτι άλλο.
Άδικα λογομαχείτε! Η έννοια της αδικίας είναι υποκειμενική τελείως.
Μόνος σου ολοκληρώνεις το κείμενό σου αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες. Υπάρχουν πολλές, ναι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε εδώ είναι απολύτως αντικειμενική.
Σας το είχα πει από την αρχή ότι η διάταξη είναι "φωτογραφική". Δηλαδή, κάποιος/α που διορίστηκε φέτος είχε τον τρόπο να το πει σε κάποιους και να περάσει. Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο από μόνο του να αλλάξει κάτι τόσο σοβαρό. Τώρα που το άλλαξε, θα λουστεί όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Δυστυχώς καλούνται να απαντάνε οι απλοί υπάλληλοι στα τηλέφωνα και όχι τα σαΐνια δίπλα στον υπουργό.Από τη διατύπωση πάντως του νόμου εγώ καταλαβαίνω ότι ο νεοδιοριζόμενος πρέπει να μείνει 2 χρόνια ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ στην περιοχή διορισμού. Εδώ είπε κάποιος ότι παύει να λέγεται "νεοδιοριζόμενος" μετά το 1ο ή το 2ο έτος. Τότε γιατί να ισχύει η υποχρεωτική διετία αφού δεν είναι πλέον "νεοδιοριζόμενος"; Δηλαδή για την υποχρεωτική διετία είναι "νεοδιοριζόμενος" ενώ για την απόσπαση δεν είναι; Εξάλλου την κατ' εξαίρεση απόσπαση την παίρνει με τις διατάξεις που ισχύουν για "νεοδιοριζόμενους".Συνεπώς, εκτιμώ ότι μετά την ψήφιση του νόμου όποιος θα συμπληρώσει 2 έτη κατ' εξαίρεση απόσπαση θα θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης. Ειδική περίπτωση είναι οι νεοδιόριστοι του 2023 καθώς ο νόμος ψηφίστηκε εντός του σχολικού έτους 2023-24 οπότε αυτό το έτος λογίζεται ότι έχει διανυθεί στην περιοχή διορισμού για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης (για όσους αποσπάστηκαν κατ' εξαίρεση μιλάμε πάντα).