Anast_m, stelma και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν το κάνει το κράτος γιατί θέλει να δουλεύει με βύσματα ώστε να συντηρείται το πελατειακό σύστημα το οποίο κι εν τέλει συντηρεί την ίδια την κυβέρνηση στην εξουσία.
Σας είπε κάτι και ο Πατρέας και αρνείστε να καταλάβετε. Δεν υπάρχει αυτό που λες (ορθώς να υπήρχε ίσως) και δεν είναι θέμα/ευθύνη των εκπαιδευτικών μήπως ;;;;; (δεν έχετε καταλάβει τι έγινε με το ΕΣΚ πχ ως έχει προ ολίγων ετών και τι γίνεται)Να το πω απλά : περα από έναν προβληματισμό για τις διαδικασίες όλη η στάση δείχνει ότι μισείτε τους αποσπασμένους (για ποιον βαθύτερο λόγο , αν δεν θέλετε την "οργανική" τους που πήραν με μόρια περισσότερα από άλλους ή τη θέση στην απόσπαση. Τα λοιπά γιατί να σας αφορούν; Υπάρχει κόσμος με προσόντα και για άλλες θέσεις του ΙΔΙΟΥ υπουργείου). Το φυσιολογικό μπορεί να είναι ότι ως ΠΕ μπορείς να εργαστείς σε ένα φάσμα θέσεων , αλλά αυτό δεν το δέχεστε όλοι.
Το σχολείο δεν μπορεί να βγάλει οργανικά κενά σε αυτές τις θέσεις για τοποθετηθεί εκεί με μετάθεση ή βελτίωση εκπαιδευτικός που είναι από εκεί
άλλο να λέει κάποιος ότι θα αποσπαστεί για 1-2 χρόνια μέχρι να μαζέψει μόρια να πάρει μετάθεση στον τόπο συμφερόντων του.
Εσύ κ. synadelfe ποιανού είσαι;....
Χιλιοειπωμένα. Η οργανική είναι καρέκλα. Εδώ μιλάμε για οριστική τοποθέτηση. Και τι θες να πεις diav;
Κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά από το παραπάνω. Τι εννοείτε; Συνήθως με αποσπάσεις σε φορείς, κάθε άλλο παρά πολλά μόρια παίρνεις ώστε να μπορέσεις κάποτε να μετατεθείς στον τόπο σου (αν διορίστηκες μακριά).
το ένα άτομο που κρατάει μια οργανική στο σχολείο μου και αποσπάται σε επιστημονικό φορέα υψηλού κύρους χωρίς κάποιο ιδιαίτερο προσόν, άνετα θα είχε πάρει μετάθεση για την περιοχή του φορέα. Δεν παίρνει γιατί δεν την νοιάζει. Σου λέει κορόιδο είμαι; Αν στραβώσει κάτι, έχω την καβάτζα μου, ποτό να τρέχω τώρα σε άγνωστα μερη. Αυτή είναι η ποιότητά μας.
Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λέτε. Αν (έχει τόσα μόρια ώστε να) μπορεί να πάρει άνετα μετάθεση για την περιοχή του φορέα, τι θα τον/την εμπόδιζε και τη μετάθεση να πάρει, και (έχοντας ήδη μετατεθεί στην ίδια περιοχή με το φορέα) να συνεχίσει να παίρνει τις αποσπάσεις; Ίσα-ίσα που "αν στραβώσει κάτι" (και σταματήσει να παίρνει αποσπάσεις) θα είχε ήδη μετατεθεί (και δεν θα ήταν σε "άγνωστα μέρη'). Δηλαδή δεν έχει λογική, αν μπορείς με τα μόρια να πάρεις μετάθεση για τον Χ νομό που είναι ο τόπος συμφερόντων σου, να μην το κάνεις και να προτιμάς να πηγαίνεις στο νομό αυτό μέσω αποσπάσεων σε φορέα. Κάθε λογικός άνθρωπος θα φρόντιζε (αν μπορούσε) να "κλειδώσει" πρώτα τη μετάθεση εκεί όπου τον ενδιαφέρει, και αν μετά εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για αποσπάσεις θα συνέχιζε να τις κάνει.