0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχει συμβεί ποτέ να απορριφθεί κάποιος ήδη αποσπασμένος που θέλει ανανέωση και να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του; Και πώς το "δικαιολογούν" αφού ο άλλος δεν έχει προϋπηρεσία;
Δεν μπορεί να τεθεί θέμα "δικαιολόγησης" σε ένα εξ ορισμού αδιαφανές πλαίσιο. Αυτό θα είχε νόημα αν τα κριτήρια ήταν μετρήσιμα και διαφανή. Επομένως...
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει για έναν εκπαιδευτικό "απόσπαση σε φορέα". Αν έχουν κενές θέσεις οι φορείς ας προκηρύξουν διαγωνισμό να γίνει πλήρωση των θέσεων. Ο εκπαιδευτικός είναι για το σχολειό. Απόσπαση μόνο σε σχολειό νοείται. Αν θέλει να δουλέψει αλλού ας πάει να δώσει ΑΣΕΠ και να διοριστεί σ' άλλη υπηρεσία.
Εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει για έναν εκπαιδευτικό "απόσπαση σε φορέα".
Δεν πάνε σε ΔΟΥ, φορείς του υπαιθα είναι και χρειάζονται - πέρα από άλλους λόγους που γίνονται οι αποσπάσεις αυτές- και εκπαιδευτικοί σε κάποιους φορείς, αν εισακούονταν κιόλας σε προτάσεις και εμπειρία. Μέσω ΕΣΚ δεν γίνονται πολλές μετατάξεις ή αποσπάσεις σχετικές βλακωδώς (δεν δίνονται αποδεσμεύσεις εύκολα, είναι γνωστό). Και δεν σε πειράζει που σε κουμαντάρει ΓΓ εκτός τάξης χρόνια (μην πω για υπουργούς)... Εντάξει τώρα , κάνεις κι εσύ κοινωνικό κανιβαλισμό στον κλάδο. Είναι μια πρόβλεψη και αυτό που υπάρχει. Να εξορθολογιστεί λέμε , όχι να εξοβελιστεί. Αν γινόταν να βγαίνει κόσμος εκτός τάξης για ένα διάστημα μετά από πολλά έτη , αν το ήθελε, θα ήμουν θετικός. Είναι και χρήσιμο κατά περίπτωση. edit : για μένα θα έπρεπε να σας απασχολεί και εκνευρίζει η επαγγελματικοποίηση των στελεχών , που μένουν χρόνια εκτός τάξης με κάθε τρόπο (και ασκούν εξουσίες, αξιολογήσεις κλπ) και προωθούνται με κάθε τρόπο εκτός τάξης, ενώ θα έπρεπε να περνάνε μια στο τόσο υποχρεωτικά από αυτήν να καλιμπράρονται από καιρού εις καιρόν !
Οι φορείς του Παιδείας να στελεχώνονται με υπαλλήλους μετά από ΑΣΕΠ
Αποσπάσεις για βιβλιοθήκες δε βγήκαν ακόμα;