0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή φέτος έχω λίγο χρόνο, τι θα μου προτείνατε (εσείς των ξενόγλωσσων) : να ξεκινήσω διάβασμα για Proficiency (έχω να ασχοληθώ με Αγγλικά από 1996) ή να ξεκινήσω Ιταλικά που μου λένε ότι είναι και σχετκά εύκολα;
αν δεν έχεις ξαναδιδαχθεί άλλη λατινογενή γλώσσα τα ιταλικά δεν είναι τόσο εύκολα. Εξαρτάται όμως και για πιό λόγο θέλεις να αφιερώσεις μέρος του ελεύθερου χρόνου σου στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Αν είναι για το γούστο σου καλύτερα να προχωρήσεις μ'αυτό που τραβάει η ψυχούλα σου! Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις κι έχεις κίνητρο και κέφι θα είναι εύκολο. Ως "ξενόγλωσση" το έχω παράπονο πιά...η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά κώδικας με βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας, ούτε απλά μια ακόμα πιστοποίηση. Είναι επικοινωνία, πολιτισμός, άνοιγμα στη διαφορετικότητα, παράθυρο σε νέους κόσμους.Αν τα αγγλικά σου είναι σε επίπεδο που μπορείς να κάνεις μια συζήτηση, να παρακολουθήσεις ταινίες χωρίς μεγάλα κενά αν δεν υπάρχουν υπότιτλοι, να καταλαβαίνεις στίχους τραγουδιών, να μπορείς να πιάσεις το νόημα άρθρων σε μιά αγγλόφωνη εφημερίδα, τότε δεν βρίσκω το λόγο γιατί να ξοδεψεις χρόνο και χρήμα στο να τα τελειοποιήσεις και να μην μάθεις μια άλλη γλώσσα