0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν γιατί και εγώ έχω μπερδευτεί παράλληλη στήριξη 21 ώρες σε 1 παιδί δεν είναι λογικό. Είσαι μόνο για τα φιλολογικά και όχι για άλλα μαθήματα.1. Γνωμάτευση είπες δεν είδες ? ζήτησες ?2. Με το γονιό μίλησες αν έχει κάνει αίτηση για Π.Σ. ?3. Στην πράξη ανάληψη αναφέρουν ότι ανάλαβες Π.Σ. 4. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αναλάβει ΠΣ και να σου πει συνάδελφος της γενικής να μην μπεις στην τάξη του. Να του πεις ότι θα μπεις και άμα του αρέσει. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ αλλιώς δεν είσαι για ΠΣ εκεί αλλά για τουρισμό. δεν μου κολλάει κάτι έτσι όπως τα λες πάντως ..... όσο αφορά τα Τ.Ε. και τα περί εφημερίες κλπ έχω δώσει ομηρικές μάχες και για 2 χρόνια τα έχω καταφέρει, φέτος δεν ξέρω πως θα πάειΦΕΚ 447 τεύχος
Θα σου περιγράψω την περίπτωση του γιού μου. Προνήπιο κάναμε αίτηση στα ΚΕΔΔΥ Οκτώβρη. Μας είδαν μετά 2 μήνες, η γνωμάτευση βγήκε ένα μήνα μετά οπότε φτάσαμε στο Φλεβάρη με εμένα να ορίομαι στα γραφεία της πρωτοβάθμιας να ζητάω παράλληλη στήριξη. Τελικά να μην τα πολυλογώ μας δόθηκε 2ωρη παράλληλη στήριξη ενώ ήδη είχε ξεκινήσει το παιδί σε Τ.Ε. Δεν τη δέχτηκα γιατί τότε την χρειαζόταν ο μικρός μου για ολόκληρη τη μέρα. Το Τ.Ε. είχε μόνο 3 παιδάκια πιο λειτουργικά από τον μικρό μου οπότε τον άφησα εκεί. Αυτά πριν 2 χρόνια. Τώρα φέτος πάλι στο νηπιαγωγείο μας δοθηκε παράλληλη στήριξη χωρίς καν να κάνουμε αίτηση. Σκέφτομαι να την αποδεσμευσω να πάει σε άλλο παιδάκι. Τώρα το παιδί έχει συνηθήσει με την ίδια νηπιαγωγό για 3η χρονιά πάλι σε Τ.Ε. με άλλα 2 παιδάκια, μπορεί να συμμετέχει άνετα στο γενικο τμήμα, άρχισε να κοινωνικοποιείται. Πού θέλω να καταλήξω? Όταν έπρεπε να μας δόσουν την Π.Σ. ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουμε σχολικό περιβάλλον δεν την πήραμε.. Φέτος χωρις να κάνουμε αίτηση μας δόθηκε.. Ότι να ναι...Και είμαι και εκ/κος ειδικής στη δευτεροβάθμια, γιατί αν δεν είμουν μέσα στα πραγματα θα μας είχε πάρει η όλη διαδικασία και γω δεν ξέρω πόσο ακόμη... Και για να απαντήσω στο ερώτημά σου γιατί έγραψα πολλά άσχετα αν δεν υπάρχει γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ δεν γίνεται τίποτα. Και ναι οι γονείς κάνουν αίτηση εφόσων έχουν γνωμάτευση. Εύχομαι να μην πάρει πολύ χρόνο το όλο θέμα να υποστηριχτεί το παιδί όσο το δυνατόν συντομότερα. Το έχω βιώσει ως μάνα και ξέρω πόσο δύσκολα είναι. Και κάτι ακόμη. Οι γονείς πρεπει να απαιτούν και όχι να παρακαλάνε!!!
Τ.Ε. να πάρεις και όχι Π.Σ κατά την γνώμη μου
Παράθεση από: kinegiros στις Σεπτεμβρίου 18, 2010, 02:36:12 pmΤ.Ε. να πάρεις και όχι Π.Σ κατά την γνώμη μουΕυχαριστω kinegiros ,μπορεις να σε παρακαλω να μου το τεκμηριωσεις;