0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σήμερα εμένα δεν μπήκε στην ώρα μου βάσει προγράμματος !!! Δεν ξέρω που βολόδερνε ! Το θέμα είναι ότι το παιδί την έχει πάρει πρέφα και δεν την θέλει καθόλου...ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!
Και η διεύθυνση του σχολείου τι κάνει; Πετάει χαρταετό;
@durin, @emmaki, @ppil Παράλληλη στήριξη έχουν τα παιδιά και στο Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, αλλά μόνο σε μαθήματα που διδάσκουν ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Οι ανάγκες στα υπόλοιπα μαθήματα εξαφανίζονται; Ο στόχος της παράλληλης στήριξης είναι η ένταξη των παιδιών στο σχολικό γίγνεσθαι, σε γνωστικό, κοινωνικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Ακριβώς επειδή χορηγεί πτυχίο το ΕΠΑΛ δεν θεωρείτε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός αυτονομίας; Οι ώρες είναι 21/23 σε μαθήματα τομέα/ειδικότητας. Φουλ κενό. Στα εργαστήρια μάλιστα είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη, γιατί μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα βοηθήσει ώστε τα παιδιά να πάρουν τα μέγιστα εφόδια για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν και το πτυχίο. Κάποια παιδιά ίσως θελήσουν να δώσουν πανελλήνιες. Γιατί να μην έχουν βοήθεια στην προσπάθεια τους αυτή;
Αν συμβεί κάτι στην τάξη ενώ είναι μέσα ο δάσκαλος της τάξης και ο ΕΑΕ. ο δεύτερος είναι στο απυρόβλητο; εκεί θα επικαλεστεί ότι δική του ευθύνη είναι τα παιδιά του; που όμως αν του ζητήσουμε να τα έχει στο νου σε μια εκδήλωση, θα μας πει ότι δεν ειναι «χρεωμένος» παιδιά;
Ένα ερώτημα είναι όμως, αν λειπει ο καθηγητής του τμήματος στο οποίο ο ΕΑΕ έχει εκείνη την ώρα μαθητή του; Ειδικά αν είναι εκπαιδευτικός που είναι στην τάξη; Με το νέο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης ποσο εύκολα μπορείς να αρνηθείς να κανεις κάτι για όλη την τάξη; Δεν εννοώ μάθημα γιατί δεν μπορείς να ανακατευτείς σε κάτι που έχει δουλέψει με έναν τρόπο ένας άλλος (δεν έχει διδακτικό νόημα εννοώ), αλλά δεν μπορείς να κανεις μια δραστηριότητα με όλους;
Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί τα ΚΕΔΑΣΥ δεν χορηγούν παράλληλη στήριξη στα μαθήματα τομέα/ειδικότητας στα ΕΠΑΛ;
Σαφώς και ισχύει πως τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και ειδικά τα ΕΠΑΛ δίνουν και Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν παράλληλη σε ειδικότητες του ΕΠΑΛ τότε θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει να δίνονται και παράλληλες στα πανεπιστήμια, πράγμα αφύσικο και τελείως ανεδαφικό. Ο ρόλος εξάλλου της παράλληλης είναι η τελική ένταξη του μαθητή στην τάξη και όχι η δια βίου υποστήριξή του. Παρόλα αυτά δίνονται παράλληλες στα ΕΠΑΛ στις συνήθεις ειδικότητες. Ο αριθμός τους είναι λιγότερος γιατί υποστηρίζεται (και μάλλον έτσι είναι) πως οι ίδιοι οι κηδεμόνες δεν αιτούνται.
Νομίζω ότι τα ΚΕΔΑΣΥ, αντί να δώσουν παράλληλη, προτείνουν φοίτηση σε ΕΝΕΓΥΥΛ, έτσι δεν είναι;
Αν ξέρετε, σε ποιες περιπτώσεις προτείνουν ΕΝΕΓΥΥΛ; Ή αποφασίζει ο γονιός από μόνος του;