*

Αποστολέας Θέμα: Παράλληλη στήριξη  (Αναγνώστηκε 113889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Παράλληλη στήριξη
« Απάντηση #252 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:48:05 μμ »
Δεν εννοώ αυτοεξυπηρετηση ππυ να χρειάζεται ΕΒΠ, εννοώ παιδιά που δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους για πολλούς λόγους. Είμαι σε Γυμνάσιο νησιού που δεν έχει ειδικό σχολείο. Τα παιδιά της παράλληλης σε εμάς έχουν πολύ σοβαρα θέματα, πρέπει πάντα κάποιος να τα παρακολουθεί έστω από μακριά διακριτικά και συγγνώμη αλλά πιο λογικό είναι να το κάνουν αυτό τα άτομα ππυ η μοναδικη τους εργασία είναι αυτό, παρα οι υπόλοιπο ππυ έχουν να ασχοληθούν με 250 άλλα παιδιά. Πάντα είναι στο σχολείο πέρα από τις ώρες μαθήματος η μια από τις δυο ειδικότητες της παράλληλης ππυ έχουμε και μας έχει τύχει και ΕΒΠ για κινητικά προβλήματα που ήταν μόνο του 8-2 κάθε μέρα.

Όχι χωρίς κενό. 8-2 εχεις 4 ή 5 ώρες μάθημα στην τάξη άρα εχεις δυο ή τρία κενά.

Πολλοι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ έχουν μια φοβερή ικανότητα να λενε όχι σε οποιαδήποτε εργασία θεωρείται αυτονόητο ότι κάνουν οι εκπαιδευτικοί της γενικής, επικαλούμενοι την ειδική φύση των καθηκόντων τους, αλλά κάθε φορά που τους ζητείται να κάνουν κάτι σχετιζόμενο αποκλειστικα με την ειδική φύση των καθηκόντων τους, ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με τον οδηγό υλοποίησης ΕΣΠΑ «Η Σχολική Μονάδα είναι αρμόδια για: 1. την απασχόληση των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών/ΕΕΠ και ΕΒΠ του Υποέργου 1 της Πράξης αποκλειστικά για τις ανάγκες του Υποέργου 1 και σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα για τους
εκπαιδευτικούς και τις προβλεπόμενες ώρες εργασίας για τους ΕΕΠ και ΕΒΠ,» Άρα παράνομα τους/τις ζητούν να κάνουν αλλότρια καθήκοντα και ορθώς αρνούνται. Βάζω ενδεικτικά έναν οδηγό. Όλοι το ίδιο λένε. https://dide-a-ath.mysch.gr/images/20240903_%CE%95%CE%A55%CE%A046%CE%9D%CE%9A%CE%A0%CE%94-%CE%A432_%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A3_%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3_%CE%A0%CE%95%CE%A0_%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%97_1%CE%B7_%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%97.pdf

Βέβαια έχει γίνει μάστιγα η καταπάτηση ωραρίου και καθηκοντολογίου.

Ήμουν σε νησί που δεν είχε ΣΜΕΑΕ και είχα παιδί με τέτοια διάγνωση. Ευτυχώς στα νησιά στη δευτεροβάθμια μπορεί να μη συμπληρώνουν ωράριο στα μαθήματά τους οι ΠΕ02/03/04 και μπαίνουν και στις ειδικότητες. Στις πόλεις δεν συμβαίνει αυτό. Στους τομείς/ειδικότητες είμαστε μόνοι/ες και μάλιστα τώρα σε 27άρια τμήματα. Αφήστε που σε μερικές περιπτώσεις το δεύτερο άτομο στο εργαστήριο δεν έρχεται από την αρχή του σχολικού έτους. Οι εκπαιδευτικοί παράλληλης συμπληρώνουν το ωράριο σε πολλούς/ές μαθητές/τριες και σε διαφορετικά σχολεία. Στο διάλειμμα υποστηρίζουν το/τα παιδί/ιά που είχαν την προηγούμενη διδακτική ώρα. 

Τα παιδιά ανήκουν στο σχολείο. Δεν είναι στο πλαίσιο της συμπερίληψης να τα «φορτώνουμε» στην παράλληλη στήριξη, στο ΠΕ25 και στο ΕΒΠ.

Οι υπόλοιποι που λέτε (εδώ ανήκω και εγώ) δεν έχουμε στην εφημερία 250 παιδιά κάθε μέρα από το πρωί έως τη λήξη του σχολείου. Ανάλογα με τα παιδιά και το σχολείο βγάζουμε βάρδιες. Οι ανάγκες θα καλυφθούν με διεκδικήσεις και όχι με το να εκμεταλλευόμαστε συναδέλφους/ισσες.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2024, 10:03:52 μμ από Τα κουρέλια τραγουδάνε »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:22:51 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:52:45 μμ »
Εννοώ όλες τις εργασίες ππυ δεν έχουν σχέση με τα καθηκοντα μας αλλά όλοι τις κάνουμε. όχι φυσικά υπεύθυνος τμήματος. Αλλά έχω δει να μην θέλουν πχ να πάρουν γιορτή. ή κάτι άλλο γραφειοκρατικό. Ή διαφορα χαμαλίκια που κάνουμε όλοι μας. Και να το πω πιο χύμα. Εγω έχω 4-5 ώρες μάθημα τη μέρα σε 80-100 διαφορετικά παιδιά. Στο κενό μου ίσως διορθωνω τετράδια ή ετοιμάζω φύλλα εργασίας ή
περνάω απουσίες ή απλα παίρνω μια ανάσα αλλά είναι αυτονόητο ότι θα διακόψω για να σηκώσω ένα τηλέφωνο αν ο διευθυντής έχει δουλειά ή θα δώσω σε μαθητή το τηλέφωνο για να πάρει σπίτι του ή θα του δώσω πάγο για το χέρι που χτύπησε ή σερβιέτα, χωρίς να λέω ότι δεν είναι δουλειά μου, κι ας με διακόπτει από τον μεγάλο φόρτο εργασίας ππυ έχω. Όπως λοιπόν όλοι μας κάνουμε πράγματα που είναι παντελώς άσχετα με το έργο μας γιΑτι έτσι λειτουργεί το σχολείο, περιμένουμε κι από ανθρώπους που έχουν διαφορετικού είδους καθηκοντα, να μην επινοούν δικαιολογίες για να μην
ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τα μετρημένα στα δαχτυλα παιδιά ππυ είναι αρμοδιότητά τους.

Θεωρώ το σχόλιο σας προσβλητικό για τους/τις συναδέλφους/ισσες.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 10:49:36 μμ »
Κι όμως, Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα, το ότι κάποιος δουλεύει ως Παράλληλη Στήριξη, δεν θα πει αυτομάτως ότι είναι και κατάλληλος γι' αυτή την δουλειά. Ειδικά με αυτά τα σεμινάρια.... μπαίνουν στις τάξεις άτομα άσχετα με τον χώρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογοι συνάδερφοι... αλλά ....

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 10:55:55 μμ »
Κι όμως, Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα, το ότι κάποιος δουλεύει ως Παράλληλη Στήριξη, δεν θα πει αυτομάτως ότι είναι και κατάλληλος γι' αυτή την δουλειά. Ειδικά με αυτά τα σεμινάρια.... μπαίνουν στις τάξεις άτομα άσχετα με τον χώρο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αξιόλογοι συνάδερφοι... αλλά ....

Το ίδιο ισχύει για όλους μας. Γιατί αναφέρεστε μόνο στους /στις εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης; Πάντως μόνο τα καλύτερα έχω να πω για όσ@ γνώρισα και για αυτ@ με σεμινάριο.

Η συζήτηση, όμως, αφορά τα αλλότρια καθήκοντα που σύμφωνα με τον οδηγό ΕΣΠΑ καλά κάνουν και αρνούνται και κακώς οι διευθυντές/ντριες τα αναθέτουν. Αυτ@ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους που δεν γνωρίζουν το πλαίσιο εργασίας των ατόμων που εργάζονται στην εξειδικευμένη, ενώ πληρώνονται για να το γνωρίζουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:22:51 »

Αποσυνδεδεμένος durin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 11:48:06 μμ »
Δίνουν ΠΕ02/ΠΕ03/ΠΕ04 και όχι την ειδικότητα/τομέα που παρακολουθούν που είναι 21/23 ώρες.
Φυσικοθεραπεύτρια που εργάστηκε σε ΚΕΔΑΣΥ μου είπε ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και για αυτό δεν έχει γίνει θέμα. Πάντως κάθε χρονιά που εργάζομαι σε ΕΠΑΛ έχουμε παιδιά με παράλληλη. Κατά την άποψη μου είναι κακώς συμβαίνει και είναι και επικίνδυνο στα εργαστήρια.

Κάποτε είχα ακούσει τη δικαιολογία ότι τα Λύκεια/Επαλ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση. Για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των ΤΕ αφορά γυμνάσια.

Τώρα για το αν ζητάνε από εκπαιδευτικό ειδικής, είτε ΤΕ είτε ΠΣ, να απαντήσει σε ένα τηλέφωνο ή να φροντίσει για έναν μαθητή που έχει χτυπήσει κι αυτός αρνείται γιατί δεν είναι στο καθηκοντολόγιό του....ουδέν σχόλιον.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 10:24:25 πμ »
Κάποτε είχα ακούσει τη δικαιολογία ότι τα Λύκεια/Επαλ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση. Για αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των ΤΕ αφορά γυμνάσια.

Τώρα για το αν ζητάνε από εκπαιδευτικό ειδικής, είτε ΤΕ είτε ΠΣ, να απαντήσει σε ένα τηλέφωνο ή να φροντίσει για έναν μαθητή που έχει χτυπήσει κι αυτός αρνείται γιατί δεν είναι στο καθηκοντολόγιό του....ουδέν σχόλιον.

Η μη υποχρεωτικοτητα ειναι ο λογος που προβαλεται για τη μη ιδρυση ΤΕ σε λυκεια.

ΠΣ γνωριζω οτι δινεται σε λυκεια
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 10:46:00 πμ »
Σαφώς και ισχύει πως τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν είναι υποχρεωτική εκπαίδευση και ειδικά τα ΕΠΑΛ δίνουν και Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν παράλληλη σε ειδικότητες του ΕΠΑΛ τότε θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει να δίνονται και παράλληλες στα πανεπιστήμια, πράγμα αφύσικο και τελείως ανεδαφικό. Ο ρόλος εξάλλου της παράλληλης είναι η τελική ένταξη του μαθητή στην τάξη και όχι η δια βίου υποστήριξή του. Παρόλα αυτά δίνονται παράλληλες στα ΕΠΑΛ στις συνήθεις ειδικότητες. Ο αριθμός τους είναι λιγότερος γιατί υποστηρίζεται (και μάλλον έτσι είναι) πως οι ίδιοι οι κηδεμόνες δεν αιτούνται.

ΥΓ. Τώρα είδα το μνμ της emmaki. Όπως και να έχει για τις δικαιολογίες,  νομίζω πως προσθέτουν κάτι και τα όσα γράφω εγώ παραπάνω
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 01:29:19 μμ »

Οι υπόλοιποι που λέτε (εδώ ανήκω και εγώ) δεν έχουμε στην εφημερία 250 παιδιά κάθε μέρα από το πρωί έως τη λήξη του σχολείου. Ανάλογα με τα παιδιά και το σχολείο βγάζουμε βάρδιες. Οι ανάγκες θα καλυφθούν με διεκδικήσεις και όχι με το να εκμεταλλευόμαστε συναδέλφους/ισσες.

Δεν είναι εκμετάλλευση το να μοιράζεσαι τα βάρη. Εκμετάλλευση είναι το να βλέπεις τους άλλους να τρέχουν κι εσυ να επικαλείσαι τα πάντα για να μην εχεις καμία εργασία του σχολείου πέρα από το να διδάσκεις όσες ώρες είναι να διδάξεις. Αν το κάναμε όλοι αυτό, στα σχολεία δεν θα λειτουργούσε τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #260 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 02:53:38 μμ »
Το να 'ναι κάποιος εργατικός δεν έχει να κάνει ούτε με τα πτυχία του ούτε με την ειδικότητα ούτε με την παράλληλη ή την ειδική ή τη γενική ή ό,τι άλλο επαγγελματικό. Έχει να κάνει με το χαρακτήρα.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 03:04:51 μμ »
Το να 'ναι κάποιος εργατικός δεν έχει να κάνει ούτε με τα πτυχία του ούτε με την ειδικότητα ούτε με την παράλληλη ή την ειδική ή τη γενική ή ό,τι άλλο επαγγελματικό. Έχει να κάνει με το χαρακτήρα.

Σαφώς. Απλα αν λουφαρεις στη γενική είσαι επίσημα γάιδαρος. Αν λουφαρεις στην ειδική επικαλείσαι καθηκοντολογιο.

Αποσυνδεδεμένος durin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 06:39:58 μμ »

Η μη υποχρεωτικοτητα ειναι ο λογος που προβαλεται για τη μη ιδρυση ΤΕ σε λυκεια.

ΠΣ γνωριζω οτι δινεται σε λυκεια

Αναφερόμουν στο μήνυμα της/του Κουρέλια γιατί δεν προβλέπεται ΠΣ στα μαθήματα τομέα ΕΠΑΛ, εξού και το παράδειγμα για τα ΤΕ.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 07:00:26 μμ »
Έσπερος συμφωνώ απολυτα!!!!

Τι γίνεται με τις παράλληλες στη δευτεροβάθμια που μπαίνουν σε άσχετα μαθήματα μέσα "γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα μωρέ" και ΞΥΝΟΝΤΑΙ γιατί είναι διαφορετική ειδικότητα απο το μάθημα που διδάσκεται εκείνη τη στιγμή η μαθήτρια;;;;

τελικά η Π.Σ. υπάρχει για να εξυπηρετεί μαθητές ή για να εξυπηρετούμε εμείς την Π.Σ. ;;;;
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 07:33:44 μμ »

Τι γίνεται με τις παράλληλες στη δευτεροβάθμια που μπαίνουν σε άσχετα μαθήματα μέσα "γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα μωρέ" και ΞΥΝΟΝΤΑΙ γιατί είναι διαφορετική ειδικότητα απο το μάθημα που διδάσκεται εκείνη τη στιγμή η μαθήτρια;;;;

τελικά η Π.Σ. υπάρχει για να εξυπηρετεί μαθητές ή για να εξυπηρετούμε εμείς την Π.Σ. ;;;;

Να σου πω οτι στα μειονοτικα σχολεια, δεν επιτρεπεται να διοριζονται μέη της μειονοτητας. Αυτο σημαινει οτι και στο τουρκοφωνο προγραμμα μπαινει μη μελος της μειονοτητας, που δεν γνωριζει συνηθως γρι τουρκικα! Σε τι ακριβως βοηθα το παιδι;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Οκτώβριος 10, 2024, 08:02:49 μμ »

Έχω δει να διδάσκεται πχ 7η ώρα μάθημα πολύ συναφές με την ειδικότητα της παράλληλης (που θα το είχε β ανάθεση, για να είμαι ακριβής) και να μην μπαίνει εκείνη την ώρα, διότι έχει κολλήσει όλες τις ώρες της από 1η έως 5η (ενώ κάθεται στο σχολείο για το τυπικό της υπόθεσης). Και μένει παιδί χωρίς υποστήριξη σε δύσκολο μάθημα, που κανονικά δεν θα έπρπεε να διδάσκεται ούτως ή άλλως 7η ώρα, αλλά φαίνεται κάποιοι είναι του πεταματού για να διδάσκουν 7η ώρα εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά κάποιοι άλλοι φτιάχνουν το πρόγραμμά τους όπως τους βολεύει. Το ίδιο το έχω δει και σε πρόγραμμα της ένταξης, που εκεί γίνεται οφθαλμοφανώς για να φεύγουν νωρίτερα. Και θα το ξαναπώ, και στη γενική υπαρχουν πολλοί, και τα τελευταία χρόνο ακόμα περισσότεροι, που κοιτάνε να δουλεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Απλώς εκεί, από ένα σημείο και μετά βγάζει μάτι γιατί δεν υπάρχει και κάποιο πρόσχημα. Ενώ το "δεν είναι στα καθήοντά μου" και "θα ρωτήσω τον σύμβουλο αν επιτρέπεται" είναι κάτι με το οποίο κανένας δεν έχει όρεξη να μπλέξει.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)