*

Αποστολέας Θέμα: Παράλληλη στήριξη  (Αναγνώστηκε 113899 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Παράλληλη στήριξη
« Απάντηση #238 στις: Οκτώβριος 08, 2024, 11:02:21 μμ »
Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών ταυτίζεται με τις ώρες του υποχρεωτικού κύκλου εκπαίδευσης. Στα δημοτικά και στη δευτεροβάθμια το διδακτικό ωράριο δεν ταυτίζεται.

Σε όσα σχολεία γενικής εκπαίδευσης ήμουν (δημοτικό, γυμνάσιο, ΕΠΑΛ) δεν ζητήθηκε ποτέ στους/στις εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να μείνουν όλο το ωράριο λειτουργίας του σχολείου.

Δεν μιλησα για νηπιαγωγους….

Εγω ημουν σε κεδασυ 15 χρονια…. Εχω δει πολλες, μα παρα πολλες, παραλληλες και στις δυο βαθμιδες
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:32:38 »

Αποσυνδεδεμένος Τα κουρέλια τραγουδάνε

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Οκτώβριος 08, 2024, 11:19:26 μμ »

Εγω ημουν σε κεδασυ 15 χρονια…. Εχω δει πολλες, μα παρα πολλες, παραλληλες και στις δυο βαθμιδες

Λέτε ότι όλ@ οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης που συναντήσατε ήταν στην άφιξη και στην αποχώρηση των παιδιών;

Κατέθεσα τη δική μου εμπειρία από τα σχολεία. Επίσης, το συμπέρασμα που βγάζω από αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι/ισσες σε εκπαιδευτικές σελίδες.

Για να βγάλει η ΔΟΕ ανακοίνωση, λογικά είναι κάτι που ζητείται τα τελευταία χρόνια.

Η εμπειρία μου πάντως λέει ότι δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις θεωρούν ότι τα παιδιά ανήκουν στους εκπαιδευτικούς παράλληλης, στο ΕΒΠ και στο ΠΕ25 που είναι λάθος. Δεν επιτυγχάνεται έτσι η συμπερίληψη.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Οκτώβριος 08, 2024, 11:51:54 μμ »

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί τα ΚΕΔΑΣΥ δεν χορηγούν παράλληλη στήριξη στα μαθήματα τομέα/ειδικότητας στα ΕΠΑΛ;

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 06:31:51 πμ »
Όταν τα παιδιά «έχουν σοβαρές δυσκολίες στην αυτοεξυπηρετηση» η διάγνωση του ΚΕΔΑΣΥ είναι για ΕΒΠ και όχι για εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης.

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να αναθέτουν στους εκπαιδευτικούς παράλληλης, στο ΠΕ25 και στο ΕΒΠ αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν. Πρέπει να τηρείται το πλαίσιο εργασίας.

Δεν εννοώ αυτοεξυπηρετηση ππυ να χρειάζεται ΕΒΠ, εννοώ παιδιά που δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους για πολλούς λόγους. Είμαι σε Γυμνάσιο νησιού που δεν έχει ειδικό σχολείο. Τα παιδιά της παράλληλης σε εμάς έχουν πολύ σοβαρα θέματα, πρέπει πάντα κάποιος να τα παρακολουθεί έστω από μακριά διακριτικά και συγγνώμη αλλά πιο λογικό είναι να το κάνουν αυτό τα άτομα ππυ η μοναδικη τους εργασία είναι αυτό, παρα οι υπόλοιπο ππυ έχουν να ασχοληθούν με 250 άλλα παιδιά. Πάντα είναι στο σχολείο πέρα από τις ώρες μαθήματος η μια από τις δυο ειδικότητες της παράλληλης ππυ έχουμε και μας έχει τύχει και ΕΒΠ για κινητικά προβλήματα που ήταν μόνο του 8-2 κάθε μέρα.

Το να είσαι στο σχολείο 8:15-1:20 χωρίς ούτε ένα διάλειμμα η κενό λυπάμαι που θα διαφωνήσω αλλά είναι τραγικό..

Όχι χωρίς κενό. 8-2 εχεις 4 ή 5 ώρες μάθημα στην τάξη άρα εχεις δυο ή τρία κενά.

Πολλοι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ έχουν μια φοβερή ικανότητα να λενε όχι σε οποιαδήποτε εργασία θεωρείται αυτονόητο ότι κάνουν οι εκπαιδευτικοί της γενικής, επικαλούμενοι την ειδική φύση των καθηκόντων τους, αλλά κάθε φορά που τους ζητείται να κάνουν κάτι σχετιζόμενο αποκλειστικα με την ειδική φύση των καθηκόντων τους, ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 05:32:38 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 08:13:04 πμ »
Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί τα ΚΕΔΑΣΥ δεν χορηγούν παράλληλη στήριξη στα μαθήματα τομέα/ειδικότητας στα ΕΠΑΛ;

Δεν μπορω να ξερω τι γινεται σε καθε κεδασυ, επισης δεν θυμαμαι τι γινοταν στο κεδασυ που ημουν εγω (εχω την εντυπωση οτι σε μαθητες επαλ διναμε ΠΣ)

Μπορειτε να ρωτησετε στο κεδασυ που σας ενδιαφερει

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 12:02:38 μμ »
Ο εκπαιδευτικός παράλληλης δεν είναι στην πρωϊνή προσέλευση και στην απογευματινή αποχώρηση του παιδιού. Μη γράφετε ό,τι να 'ναι. Την ώρα του μαθήματος και στα διαλείμματα είναι κοντά του. Και στα διαλείμματα, εννοείται, διακριτικά. Το ωράριο για κανέναν εκπαιδευτικό δεν είναι 8-2. Δεν είναι εφοριακός ο εκπαιδευτικός. Άλλη η φύση της μιας δουλειάς, άλλη της άλλης. Εξ ου κι οι διαφορές.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 12:58:07 μμ »
Ο εκπαιδευτικός παράλληλης δεν είναι στην πρωϊνή προσέλευση και στην απογευματινή αποχώρηση του παιδιού. Μη γράφετε ό,τι να 'ναι. Την ώρα του μαθήματος και στα διαλείμματα είναι κοντά του. Και στα διαλείμματα, εννοείται, διακριτικά. Το ωράριο για κανέναν εκπαιδευτικό δεν είναι 8-2. Δεν είναι εφοριακός ο εκπαιδευτικός. Άλλη η φύση της μιας δουλειάς, άλλη της άλλης. Εξ ου κι οι διαφορές.

Αυτο που λεω εγω ειναι οτι στις ΠΣ που εχω δει (και ειναι πολλες στα τοσα χρονια που ημουν στην ΕΑ), ερχοταν το πρωι, υποδεχοταν το παιδι, ηταν στα διαλειμματα εξω, συνοδευαν στις εκδρομες και ηταν μαζι με το παιδι και οχι με τους υπολοιπους εκπαιδευτικους και εφευγαν οταν εφευγε το παιδι.

Πολλα χρονια, πολλες ΠΣ

Επισης, το ιδιο συμβαινει και στα ειδικα σχολεια και ΕΕΕΕΚ που γνωριζω. Ολοι 8-2

Σαφως υπαρχουν και αλλες εμπειριες

Αποσυνδεδεμένος durin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 08:33:40 μμ »

Γιατί δεν προβλέπεται από το νόμο. Παράλληλη, εκτός ειδικών περιπτώσεων, αφορά ΠΕ02,03,04.

Κατά τα λοιπά, ότι λέει η ανακοίνωση της ΔΟΕ. Απλά, πολύ βολικά, διάφοροι σύλλογοι με αφορμή την υποστήριξη του μαθητή από τον εκπαιδευτικό παράλληλης, εντός και εκτός τάξης, φορτώνουν τον εκπαιδευτικό ΠΣ με τη συνεχή επίβλεψη του μαθητή καθόλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, λες και είναι σωματοφύλακας ή μπάτλερ.

Πολλοι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ έχουν μια φοβερή ικανότητα να λενε όχι σε οποιαδήποτε εργασία θεωρείται αυτονόητο ότι κάνουν οι εκπαιδευτικοί της γενικής, επικαλούμενοι την ειδική φύση των καθηκόντων τους, αλλά κάθε φορά που τους ζητείται να κάνουν κάτι σχετιζόμενο αποκλειστικα με την ειδική φύση των καθηκόντων τους, ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Εξαρτάται από την εργασία. Αν π.χ. ζητούν από τον εκπαιδευτικό ένταξης να αναλάβει υπεύθυνος τμήματος ενώ υπάρχει διαθέσιμος συνάδελφος που μάλιστα διδάσκει στο εν λόγω τμήμα τότε καλώς αρνείται. Φυσικά δεν μπορούν να ζητούν εξαίρεση από όλες τις εξωδιδακτικές όπως π.χ. γιορτές ή από εφημερίες κ.α.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2024, 08:45:13 μμ από durin »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:07:12 μμ »
Γιατί δεν προβλέπεται από το νόμο. Παράλληλη, εκτός ειδικών περιπτώσεων, αφορά ΠΕ02,03,04.

Μήπως έχετε τη νομοθεσία που το αναφέρει; Και εγώ έτσι νόμιζα, αλλά ένας γνωστός μου είπε ότι δεν βρήκε το πλαίσιο που αναφέρει μόνο αυτές τις ειδικότητες. Δεν το έψαξα για να το εξακριβώσω.

Πάντως το έχω αναφέρει και σε συνδικαλιστές για να το κάνουν θέμα. Τα παιδιά των ΕΠΑΛ είναι κρίμα να μην έχουν υποστήριξη στον τομέα και στην ειδικότητα. Είναι κιόλας φουλ κενό.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:14:51 μμ »

Αυτο που λεω εγω ειναι οτι στις ΠΣ που εχω δει (και ειναι πολλες στα τοσα χρονια που ημουν στην ΕΑ), ερχοταν το πρωι, υποδεχοταν το παιδι, ηταν στα διαλειμματα εξω, συνοδευαν στις εκδρομες και ηταν μαζι με το παιδι και οχι με τους υπολοιπους εκπαιδευτικους και εφευγαν οταν εφευγε το παιδι.

Πολλα χρονια, πολλες ΠΣ

Επισης, το ιδιο συμβαινει και στα ειδικα σχολεια και ΕΕΕΕΚ που γνωριζω. Ολοι 8-2

Σαφως υπαρχουν και αλλες εμπειριες

Στο ΕΕΕΕΚ που εργάστηκα εκτός από το ΕΒΠ κανείς δεν ήταν 8-1:15. Τα ΕΕΕΕΚ δεν είναι 7ωρα.

Η δική μου εμπειρία από τους/τις εκπαιδευτικούς παράλληλης είναι διαφορετική. Κανείς δεν ήταν καθημερινά στην προσέλευση και στην αποχώρηση. Τα τελευταία χρόνια έγινε θέμα και για αυτό έκανε ανάρτηση η ΔΟΕ. Είχα δει και αναρτήσεις για αυτό το θέμα.

(Δεν ξέρω να κάνω παράθεση πολλών σχολίων μαζί.)

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:17:56 μμ »
Ν.3699/2008, άρθρο 6, παρ.1, όπως ισχύει:
...
Από την 1.9.2010, η παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μπορεί να παρέχεται και μέσω προγραμμάτων εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα οποία εντάσσονται σε Πράξεις που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Δημόσιο στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70 που έχουν τα Τυπικά προσόντα τοποθέτησης στην ΕΑΕ, ΠΕ 61, ΠΕ 71, ΠΕ 02.50, ΠΕ 03.50 και ΠΕ 04.50. Αν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν, στα προγράμματα αυτά μπορεί να συμμετέχουν και οι λοιποί εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70, καθώς και εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 02, ΠΕ 03 και ΠΕ 04.
...

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:20:26 μμ »

Δεν μπορω να ξερω τι γινεται σε καθε κεδασυ, επισης δεν θυμαμαι τι γινοταν στο κεδασυ που ημουν εγω (εχω την εντυπωση οτι σε μαθητες επαλ διναμε ΠΣ)

Μπορειτε να ρωτησετε στο κεδασυ που σας ενδιαφερει

Δίνουν ΠΕ02/ΠΕ03/ΠΕ04 και όχι την ειδικότητα/τομέα που παρακολουθούν που είναι 21/23 ώρες.
Φυσικοθεραπεύτρια που εργάστηκε σε ΚΕΔΑΣΥ μου είπε ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες και για αυτό δεν έχει γίνει θέμα. Πάντως κάθε χρονιά που εργάζομαι σε ΕΠΑΛ έχουμε παιδιά με παράλληλη. Κατά την άποψη μου είναι κακώς συμβαίνει και είναι και επικίνδυνο στα εργαστήρια.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:23:25 μμ »
Ν.3699/2008, άρθρο 6, παρ.1, όπως ισχύει:
...
Από την 1.9.2010, η παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μπορεί να παρέχεται και μέσω προγραμμάτων εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα οποία εντάσσονται σε Πράξεις που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Δημόσιο στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70 που έχουν τα Τυπικά προσόντα τοποθέτησης στην ΕΑΕ, ΠΕ 61, ΠΕ 71, ΠΕ 02.50, ΠΕ 03.50 και ΠΕ 04.50. Αν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν, στα προγράμματα αυτά μπορεί να συμμετέχουν και οι λοιποί εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 και ΠΕ 70, καθώς και εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 02, ΠΕ 03 και ΠΕ 04.
...

Ευχαριστώ.

Καιρός να αλλάξει η νομοθεσία. Καλό είναι να το επισημάνουν και οι εργαζόμενοι/ες στα ΚΕΔΑΣΥ.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Οκτώβριος 09, 2024, 09:31:32 μμ »

Κατά τα λοιπά, ότι λέει η ανακοίνωση της ΔΟΕ. Απλά, πολύ βολικά, διάφοροι σύλλογοι με αφορμή την υποστήριξη του μαθητή από τον εκπαιδευτικό παράλληλης, εντός και εκτός τάξης, φορτώνουν τον εκπαιδευτικό ΠΣ με τη συνεχή επίβλεψη του μαθητή καθόλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, λες και είναι σωματοφύλακας ή μπάτλερ.

Εξαρτάται από την εργασία. Αν π.χ. ζητούν από τον εκπαιδευτικό ένταξης να αναλάβει υπεύθυνος τμήματος ενώ υπάρχει διαθέσιμος συνάδελφος που μάλιστα διδάσκει στο εν λόγω τμήμα τότε καλώς αρνείται. Φυσικά δεν μπορούν να ζητούν εξαίρεση από όλες τις εξωδιδακτικές όπως π.χ. γιορτές ή από εφημερίες κ.α.

Εννοώ όλες τις εργασίες ππυ δεν έχουν σχέση με τα καθηκοντα μας αλλά όλοι τις κάνουμε. όχι φυσικά υπεύθυνος τμήματος. Αλλά έχω δει να μην θέλουν πχ να πάρουν γιορτή. ή κάτι άλλο γραφειοκρατικό. Ή διαφορα χαμαλίκια που κάνουμε όλοι μας. Και να το πω πιο χύμα. Εγω έχω 4-5 ώρες μάθημα τη μέρα σε 80-100 διαφορετικά παιδιά. Στο κενό μου ίσως διορθωνω τετράδια ή ετοιμάζω φύλλα εργασίας ή
περνάω απουσίες ή απλα παίρνω μια ανάσα αλλά είναι αυτονόητο ότι θα διακόψω για να σηκώσω ένα τηλέφωνο αν ο διευθυντής έχει δουλειά ή θα δώσω σε μαθητή το τηλέφωνο για να πάρει σπίτι του ή θα του δώσω πάγο για το χέρι που χτύπησε ή σερβιέτα, χωρίς να λέω ότι δεν είναι δουλειά μου, κι ας με διακόπτει από τον μεγάλο φόρτο εργασίας ππυ έχω. Όπως λοιπόν όλοι μας κάνουμε πράγματα που είναι παντελώς άσχετα με το έργο μας γιΑτι έτσι λειτουργεί το σχολείο, περιμένουμε κι από ανθρώπους που έχουν διαφορετικού είδους καθηκοντα, να μην επινοούν δικαιολογίες για να μην
ασχοληθούν λίγο παραπάνω με τα μετρημένα στα δαχτυλα παιδιά ππυ είναι αρμοδιότητά τους.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)