0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα συνάδελφοι!ελπίζω η πρώτη σας μέρα στο σχολείο να ήταν όπως την περιμένατε!όσοι δεν ήσασταν στην πρώτη φάση μην απογοητεύεστε!έρχεται β' ίσως και καλύτερη! τοποθετήθηκα σήμερα σε ένα σχολείο,το οποίο έχει τμήμα ένταξης για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου και έχει και ένα παιδάκι
Λοιπόν γιατί και εγώ έχω μπερδευτεί παράλληλη στήριξη 21 ώρες σε 1 παιδί δεν είναι λογικό. Είσαι μόνο για τα φιλολογικά και όχι για άλλα μαθήματα.1. Γνωμάτευση είπες δεν είδες ? ζήτησες ?2. Με το γονιό μίλησες αν έχει κάνει αίτηση για Π.Σ. ?3. Στην πράξη ανάληψη αναφέρουν ότι ανάλαβες Π.Σ. 4. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις αναλάβει ΠΣ και να σου πει συνάδελφος της γενικής να μην μπεις στην τάξη του. Να του πεις ότι θα μπεις και άμα του αρέσει. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ αλλιώς δεν είσαι για ΠΣ εκεί αλλά για τουρισμό. δεν μου κολλάει κάτι έτσι όπως τα λες πάντως ..... όσο αφορά τα Τ.Ε. και τα περί εφημερίες κλπ έχω δώσει ομηρικές μάχες και για 2 χρόνια τα έχω καταφέρει, φέτος δεν ξέρω πως θα πάειΦΕΚ 447 τεύχος
ότι λεει το καθηκοντολογιο σου μην κοιτας του τ.ε.καλη συνέχεια, η χρονιά τώρα άρχισε.....θα παραγνωριστείς αυτό ειναι το μονο σίγουρο
Παράθεση από: kinegiros στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:03:42 pmότι λεει το καθηκοντολογιο σου μην κοιτας του τ.ε.καλη συνέχεια, η χρονιά τώρα άρχισε.....θα παραγνωριστείς αυτό ειναι το μονο σίγουροδε λέει για εφημερίεςλέει ότι είμαι υπεύθυνη για το παιδί της παράλληλης στήριξης σε όλες τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής;είναι δυνατόν να προσέχω αυτό το παιδί και να έχω και το νου μου και στα άλλα σε εφημερίες;;;
Παράθεση από: mitsy στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:05:54 pmΠαράθεση από: kinegiros στις Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:03:42 pmότι λεει το καθηκοντολογιο σου μην κοιτας του τ.ε.καλη συνέχεια, η χρονιά τώρα άρχισε.....θα παραγνωριστείς αυτό ειναι το μονο σίγουροδε λέει για εφημερίεςλέει ότι είμαι υπεύθυνη για το παιδί της παράλληλης στήριξης σε όλες τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής;είναι δυνατόν να προσέχω αυτό το παιδί και να έχω και το νου μου και στα άλλα σε εφημερίες;;;Mitsy, τι γίνεται τελικα με τις εφημεριες? Εισαι υπευθυνη για το παιδι σε καθε διαλειμμα και εχεις και γενικες εφημεριες?Πώς συμπληρωνεις ωραριο?Εισαι ολη μερα εκει? Σε ζαλισα ε? Με πηραν κι εμενα Π.Σ. κια εχω αποριες διοτι ειναι πρωτη φορα ως αναπληρωτρια, στην ωρομισθια τα πραγματα ηταν μετρημενα κουκια
Ολα καλα λοιπον . Σιγουρα καθε αρχη και δυσκοληΓνωριζω οτι οι ωρες ειναι 21 αλλά δεν ειναι διασπαρτες μεσα στο ημερησιο προγραμμα με αποτελεσμα να εχεις ενδιαμεσα κενα? Σε εξυπηρετησαν με συνεχομενες ωρες? Αφου τα φιλολογικα μαθηματα ειναι 10-11 ωρες τι κανεις τις υπολοιπες ωρες? Μπαινεις και σε αλλα μαθηματα? Κατι δεν πιανω προφανως...Υ.Γ. Τυχερη βλεπεις δεντρακια και ακους πουλακια, εγω θα βλεπω ντουβαρια και θα ακουω οιδομικαι εργασιαι
Παράθεση από: gmork στις Σεπτεμβρίου 30, 2010, 10:44:52 pmΟλα καλα λοιπον . Σιγουρα καθε αρχη και δυσκοληΓνωριζω οτι οι ωρες ειναι 21 αλλά δεν ειναι διασπαρτες μεσα στο ημερησιο προγραμμα με αποτελεσμα να εχεις ενδιαμεσα κενα? Σε εξυπηρετησαν με συνεχομενες ωρες? Αφου τα φιλολογικα μαθηματα ειναι 10-11 ωρες τι κανεις τις υπολοιπες ωρες? Μπαινεις και σε αλλα μαθηματα? Κατι δεν πιανω προφανως...Υ.Γ. Τυχερη βλεπεις δεντρακια και ακους πουλακια, εγω θα βλεπω ντουβαρια και θα ακουω οιδομικαι εργασιαι κάνω 21 ώρες με το ίδιο παιδί11 τα φιλολογικά του και 10 ώρες μόνοι μας όταν παρουσιαστήκαμε(2 φιλόλογοι) μας είπε:η μία αναλαμβάνει τ.ε. και η άλλη π.σ. διαλέξτε τι θα πάρει η κάθε μία!συνεννοηθήκαμε,πήρε εκείνη τ.ε. κι εγώ π.σ.μας έβαλε κανονικά στο πρόγραμμα 21 ώρες,και στις δύοη διάγνωση του παιδιού γράφει ο΄τι προτείνεται π.σ. κι αν αυτή δεν πραγματοποιείται τότε να παρακολουθήσει 15 ώρες τ.ε.αυτάκάνω λοιπόν ό,τι μου λένε κι εγώ!μέχρι στιγμής,όπως σου είπα,δόξα το θεό όλα καλά!σήμερα ήρθαν κι αυτοί του προγράμματος οι οποίοι λέει ότι είναι κι αυτοί για π.σ.τι να σου πω!δε βγάζω άκρη!
Παράθεση από: mitsy στις Οκτωβρίου 01, 2010, 03:56:03 pmΠαράθεση από: gmork στις Σεπτεμβρίου 30, 2010, 10:44:52 pmΟλα καλα λοιπον . Σιγουρα καθε αρχη και δυσκοληΓνωριζω οτι οι ωρες ειναι 21 αλλά δεν ειναι διασπαρτες μεσα στο ημερησιο προγραμμα με αποτελεσμα να εχεις ενδιαμεσα κενα? Σε εξυπηρετησαν με συνεχομενες ωρες? Αφου τα φιλολογικα μαθηματα ειναι 10-11 ωρες τι κανεις τις υπολοιπες ωρες? Μπαινεις και σε αλλα μαθηματα? Κατι δεν πιανω προφανως...Υ.Γ. Τυχερη βλεπεις δεντρακια και ακους πουλακια, εγω θα βλεπω ντουβαρια και θα ακουω οιδομικαι εργασιαι κάνω 21 ώρες με το ίδιο παιδί11 τα φιλολογικά του και 10 ώρες μόνοι μας όταν παρουσιαστήκαμε(2 φιλόλογοι) μας είπε:η μία αναλαμβάνει τ.ε. και η άλλη π.σ. διαλέξτε τι θα πάρει η κάθε μία!συνεννοηθήκαμε,πήρε εκείνη τ.ε. κι εγώ π.σ.μας έβαλε κανονικά στο πρόγραμμα 21 ώρες,και στις δύοη διάγνωση του παιδιού γράφει ο΄τι προτείνεται π.σ. κι αν αυτή δεν πραγματοποιείται τότε να παρακολουθήσει 15 ώρες τ.ε.αυτάκάνω λοιπόν ό,τι μου λένε κι εγώ!μέχρι στιγμής,όπως σου είπα,δόξα το θεό όλα καλά!σήμερα ήρθαν κι αυτοί του προγράμματος οι οποίοι λέει ότι είναι κι αυτοί για π.σ.τι να σου πω!δε βγάζω άκρη!Μαλιστα, τι να πω?Εγω ειμαι σε ενα σχολειο οπου υπαρχουν 2 παιδιά για π.σ., τα οποια φοιτουν στο ιδιο τμημα και δεν υπαρχει περιπτωση να τα χωρισουν, ετσι δουλευτηκαν και περσι και ολα καλα λενε. Αφου ειναι 11 ωρες τα φιλολογικα ρωτησα τις υπολοιπες ωρες τι θα κανω? Θα δουμε μου απαντησαν. Εκανα προταση για εξατομικευση και ο διευθυντης μου ειπε πως οι γονεις δε θελουν να φευγουν τα παιδια τους απο το τμημα ουτε καν σε δευτερευοντα μαθηματα. Με βλεπω να μπαινω σε Θρησκευτικά, Μουσική και ο, τι αλλο για να συμπληρωσω. Απο τη διευθυνση μου ειπε μια κυρια, χωρις ωστοσο να το αποδεικνυει με νομοθεσια οτι πρεπει να ειμαι το δεξι χερι των παιδιων ΠΑΝΤΟΥ! οΚ, στα διαλειμματα, εκδηλωσεις, επισκεψεις, μαθηματα ειδικοτητας κτλ αλλά αυτο το παντου δεν διευκρινιστηκε...Υ.Γ.Εχω την αισθηση οτι σε καποια σχολεια θα περισσευουμε και σε αλλα θα υπαρχουν κενα και αναγκες...πώς τα καταφεραν παλι?Για παραδειγμα αφου ειχαν σκοπο να παρουν στο σχολειο σου π.σ. απο το προγραμμα γιατι δε σε τοποθετησαν σε αλλο πλαισιο? Ή αφου ειδαν οτι η π.σ. καλυφτηκε απο σενα γιατι εστειλαν εκει απο το προραμμα?
Τα πλεονεκτηματα της εξατομικευσης τα ξερουμε αλλα ο διευθυντης επεσημανε πως οι γονεις δε θελου για να μην χανουν τα υπολοιπα μαθηματα. Μενει να τους συναντησω και να μιλησουμε γενικα για τα παιδια και ειδικοτερα.Τωρα τα υπολοιπα μαθηματα...θα δουμε, προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να στηριζω κι εκει. Ενα τηλεφωνο στο συμβουλο ειδικης αγωγης ειναι μια λυση αν και τον συγκεκριμενο τρομαζεις να τον βρεις, Σημετα ανελαβα υπηρεσια επομενως ξεκινω απο Δευτερα κανονικα. Υ.Γ. Στην εξατομικευση τον βοηθας στα μαθηματα του σχολειου με παραλλαγες και εναλλακτικες στρατηγικες διδασκαλιας του αναλυτικου προγραμματος ή ασχολειστε με αλλα φυλλα εργασιας (αναγνωση/γραφη/επεξεργασια πληροφοριων/κοινωνικες δεξιοτητες)??