*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 78575 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #126 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:18:29 pm »
Και τα ζώα ζουν. Και πιο καλά και από τον άνθρωπο..

Θα έχουμε δει την άνοιξη τα αρνάκια στα χωράφια πως συμπεριφέρονται. Με τι χαρά τρώνε το χλωρό χορτάρι. Τρέχουν πέρα δώθε. Δεν χορταίνεις να τα κοιτάς, να τα θαυμάζεις. Χαίρονται τη ζωή τους. (Μόνο που τα καημένα τα σφάζουν και τα τρώνε. Αλλά και μας θα μας φάνε τα σκουλήκια).
Και τα γαϊδουράκια πόσο χαίρονται, όταν βρουν το χορταράκι τους. Αλλά και τα σκυλάκια πώς χοροπηδάνε όταν έχουν τα κέφια τους. Ακόμα και τα γουρούνια όταν τρώνε και κυλιούνται και τρώνε τα αποφάγια, το γλεντάνε.

Και ο άνθρωπος έχει τις χαρές του.
Ποιος χαίρεται πιο πολύ και πιο καλά;
Το ζώο ή ο άνθρωπος; Το αρνάκι, το γαϊδουράκι, το σκυλάκι, το γουρούνι ή εσύ;

Θα σας αναφέρω μια αληθινή ιστορία.
Ήταν Ιούλιος μήνας, μεσημέρι, όταν δυο συνάνθρωποί μας, περίμεναν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας να πάρουν το τρένο για να ταξιδέψουν. Η ζέστη στο κατακόρυφο. Ένας απ’ αυτούς είδε σε μια γωνιά ένα σκυλάκι αμέριμνο και ξέγνοιαστο. Είπε στον συνταξιδιώτη του: Κοίταξε το σκυλάκι. Για τίποτα δεν χολοσκάει. Ούτε πόσο ρεύμα ούτε πόσο τηλέφωνο θα πληρώσει ούτε αν θα έχει αύριο δουλειά. Αυτή είναι ζωή. Έχεις δίκιο του απάντηση ο άλλος.
Πώς οι καημένοι δεν είπαν: Κρίμα που δεν είμαστε ζώα. Εμπρός λοιπόν να γίνουμε ζώα για να χαρούμε επιτέλους τη ζωή.

Η ύπαρξη, η φύση, του ζώου δεν είναι απαιτητική. Το ένα και μοναδικό της πρόβλημα είναι η ικανοποίηση των ενστίκτων της, με πρώτο την κοιλιά και κατόπιν και σε ορισμένες εποχές την ικανοποίηση του γενετήσιου ενστίκτου (εκτός αν πρόκειται περί πετεινού).
Όμως ο άνθρωπος δεν είναι ταυτόσημος με το ζώο (γι’ αυτό δεν ανέχεται να τον πεις ζώο), δεν έχει μόνο βιολογικές ανάγκες, αλλά και πνευματικές (γιατί δεν έχει μόνο σώμα αλλά και ψυχή).
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:04:56 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:19:30 pm »
Lucinda μου, δεν ειπα πως συνηθισαμε όλοι  στα πολλα. Λεω το αυτονοητο, πως δηλαδή ακριβως επειδη μαθαμε στα λιγα, δεν νομιζω πως να στερηθω κατι ακομα θα χασω την υγεια μου ή δεν ξερω γω τι άλλο....Το σοβαροτερο απ όλα δεν ειναι στα υλικα αγαθα-νεοπλουτισμος, αλλα στο να εχουμε ολοι δουλεια εστω και με χαμηλο εισοδημα, ετσι που μας καταντησαν.

Landau,  θα σε προσλαβω στην εταιρεια που δουλευω (ετσι κι αλλιως εγω εχω το κομματι της Διαχειρισης Ανθρωπινου Δυναμικου), θα σου δινουμε 3000 ευρω και θα εχεις επιπλεον αδεια να κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα-ταξιδια σε χωρες μαγικες κι ονειρεμένες...  ;)
ή αν θέλεις να σε προσλαβω στο φροντιστηριο οπου ειμαι μετοχος....αλλά εκει τα λεφτα ειναι λιγα για να κανεις το ονειρο σου reality.
(προς το παρον, σε περιμενω να παμε για εκτυπωτη....χεχε)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:21:35 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:44:46 pm »
...
αλλα στο να εχουμε ολοι δουλεια εστω και με χαμηλο εισοδημα, ετσι που μας καταντησαν.

Οι εκπτώσεις άρχισαν. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...
Όχι βρε Μάρκο, να έχουμε όλοι δουλειά αλλά όχι και να ζούμε στο όριο (ή κάτω από αυτό) φτώχειας και να είμαστε και ικανοποιημένοι επειδή δεν θα είμαστε άνεργοι!

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:46:46 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 02:39:01 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:04:56 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:53:34 pm »
Μάρκο έρχομαι και με 2000 στην εταιρεία! Τι πρέπει να κάνω;  ;D
(για το άλλο.. θα μιλήσουμε)

rozy4 δεν νομίζω ότι ο Μάρκος το εννοούσε ως.. έκπτωση. Αν και θα σου απαντήσει ο ίδιος, αλλά αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι στο μεσοδιάστημα καλό είναι να υπάρχει έστω και κάποιο εισόδημα από δουλειά (και όχι εργασία.. τελικά έχουν σημασία οι λέξεις στα ελληνικά  ::) ), χωρίς να σημαίνει ότι παραιτείται από κάτι καλύτερο.

@kmos: Θυμάμαι όταν πήγαινα σχολείο (και καθόμουν στο τελευταίο θρανίο  ;D ) η έννοια "δημόσιο" ήταν κάπως αρνητική και συσχετιζόταν με χαμηλούς μισθούς κλπ. Μάλιστα, σε μια συζήτηση με μια καθηγήτριά μας στο λύκειο, τις λέγαμε ότι δεν υπάρχει καν κίνητρο να γίνουμε εκπαιδευτικοί (που να 'ξέρα...) γιατί είναι χαμηλόμισθοι κλπ (αυτή μας έλεγε βέβαια ότι στο μέλλον τα πράγματα θα φτιάξουν... όλοι μας είχαμε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα τελικά).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 12:58:27 pm »
...
αλλα στο να εχουμε ολοι δουλεια εστω και με χαμηλο εισοδημα, ετσι που μας καταντησαν.

Οι εκπτώσεις άρχισαν. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...
Όχι βρε Μάρκο, να έχουμε όλοι δουλειά αλλά όχι και να ζούμε στο όριο (ή κάτω από αυτό) φτώχειας και να είμαστε και ικανοποιημένοι επειδή δεν θα είμαστε άνεργοι!

δε λεω αυτο. Ας ειμαστε ρεαλιστες (ειναι σαν να μου θυμιζεις το "μαζικοι" διορισμοι).Ειναι καλυτερα να εισαι ανεργος απο το να εργαζεσαι καπου εστω κι αν δεν αμοιβεσαι οπως πρεπει?...Σε καμια περιπτωση ομως δε λεω πως πρεπει να ειμαστε ευχαριστημένοι.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:08:07 pm »

rozy4 δεν νομίζω ότι ο Μάρκος το εννοούσε ως.. έκπτωση. Αν και θα σου απαντήσει ο ίδιος, αλλά αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι στο μεσοδιάστημα καλό είναι να υπάρχει έστω και κάποιο εισόδημα από δουλειά (και όχι εργασία.. τελικά έχουν σημασία οι λέξεις στα ελληνικά  ::) ), χωρίς να σημαίνει ότι παραιτείται από κάτι καλύτερο.

Το μη χείρον βέλτιστον... Από την ανεργία καλύτερα τα 350 ευρώ.
Είναι όμως μια άποψη που αρχίζει και ακούγεται όλο και πιο συχνά και μάλλον μας απομακρύνει από το να απαιτούμε κάτι καλύτερο. Είναι στην ίδια λογική με τον την υγεία μας να έχουμε και όλα τα άλλα...

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:10:03 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 02:39:44 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:10:37 pm »

Το μη χείρον βέλτιστον... Από την ανεργία καλύτερα τα 350 ευρώ.
Είναι όμως μια άποψη που αρχίζει και ακούγεται όλο και πιο συχνά και μάλλον μας απομακρύνει από το να απαιτούμε κάτι καλύτερο. Είναι στην ίδια λογική με τον την υγεία μας να έχουμε και όλα τα άλλα...

Δεν είναι έτσι.. σου απάντησε ήδη (και όχι είδη  :D ) ο Μάρκος άλλωστε.

Καλά αυτό το παραμύθι με το "μαζικοί διορισμοί" και μάλιστα "άμεσα" είναι ό,τι χειρότερο - ως σοβαρό επιχείρημα - θα μπορούσαν να έχουν οι διάφορες φιλοεκπαιδευτικές οργανώσεις και ενώσεις. Και μετά περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά  ::)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:13:08 pm »
δε λεω αυτο. Ας ειμαστε ρεαλιστες (ειναι σαν να μου θυμιζεις το "μαζικοι" διορισμοι).Ειναι καλυτερα να εισαι ανεργος απο το να εργαζεσαι καπου εστω κι αν δεν αμοιβεσαι οπως πρεπει?...Σε καμια περιπτωση ομως δε λεω πως πρεπει να ειμαστε ευχαριστημένοι.

Μάρκο ας είμαστε λοιπόν "ρεαλιστές". Θα δεχόσουν μείωση του μισθού σου στα 650 ευρώ για να προσλάβει ο εργοδότης σου άλλους 4 και να μοιραστείτε το μισθό σου προκειμένου να μην είναι άνεργοι;
Λύνεται ετσι και το μαζικοί διορισμοί ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος delete

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:17:59 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 02:40:01 pm από kmos »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:21:28 pm »

Μάρκο ας είμαστε λοιπόν "ρεαλιστές". Θα δεχόσουν μείωση του μισθού σου στα 650 ευρώ για να προσλάβει ο εργοδότης σου άλλους 4 και να μοιραστείτε το μισθό σου προκειμένου να μην είναι άνεργοι;

Ε; Θα δεχόσουν;  ::)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 01:26:27 pm »
kmos διαφωνώ. Ένας εκπαιδευτικός, ανεξαρτήτως ειδικότητας, οφείλει να προσέχει την ορθογραφία του (και όχι μόνο). Η λύση του διορθωτή κειμενογράφου (που προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ, προτιμώ να συμβουλεύομαι λεξικό αν δεν είμαι σίγουρος) ως προσωρινή, μπορεί να βοηθήσει. Αλλά το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του, είναι να το "δουλέψει" το θέμα. Άλλωστε, εδώ σχολιάσαμε ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε επώνυμα από αιρετό ΕΛΜΕ. Ε, ας πρόσεχε πριν δημοσιεύσει κάτι.  Είναι και μαθηματικός.. αν δημοσίευε επιστημονική εργασία (λέμε τώρα) με λάθη, τι θα έπρεπε να του πουν, μπράβο;
Παρόμοια ισχύουν και για άλλες ειδικότητες (βλ. φιλόλογοι κλπ) που δεν μπορούν να βγάλουν σωστά έναν μέσο όρο βαθμολογίας. Ντροπή πραγματικά!
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 08, 2012, 02:21:26 pm »

Ε; Θα δεχόσουν;  ::)

κοιταξτε, αυτα τα ψευτοδιλληματα οχι σε μενα. ;)
Αν επιανα τωρα δουλεια θα επιανα με 650 ευρω οπως ολοι. Αν και ο διορισμενος καθηγητης που δουλευει 25 χρονια παρει 650 ευρω τοτε ναι, δεχομαι ολοι τον ιδιο μισθο.

οι μαζικοι διορισμοι θα εφερναν μειωση μισθου ετσι κι αλλιως.

Landau, βρε 3000 σου ειπα και συ θελεις 2000 !!!! ΟΚ, θα δωσω 2000 σε σενα και θα προσλαβω αλλον 1 να σε βοηθά που θα με βοηθάς..... ;D  (εισαι μεγαλη καρδια, ενω εγω δεν παραχωρω ουτε 1 ευρω απο αυτα που δικαιωματικα εχω και παιρνω....) ;D ;D

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32811
  • Τελευταία: venouli25
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179680
  • Σύνολο θεμάτων: 19438
  • Σε σύνδεση σήμερα: 641
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144