0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν σταματήσουμε να κάνουμε συγκρίσεις με το πριν και το τι είχαμε και τι χάσαμε, θα γίνει πιο υποφερτή η κατάσταση. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακόμα μη βιώσιμες οι συνθήκες, είναι ο καημός των περασμένων μεγαλείων που βαραίνει. Οι μισθοί των 1200 και 1300 ευρώ τελείωσαν για τα επόμενα 10 χρόνια (και πιθανότατα ποτέ δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί της πραγματικής οικονομικής δυνατότητας της χώρας, αλλά για να δοθούν υπερδανειζόμασταν), ας δεχθούμε ότι θα τη βγάζουμε με 700 ευρώ πλέον. Το ζητούμενο πια είναι να πέσει και το κόστος ζωής.
Αν θέλει κάποιος να είναι αντικειμενικός στο να κρίνει αν οι μισθοί των 1200-1300
Παράθεση από: jak_13 στις Ιανουαρίου 05, 2012, 04:16:09 amΑν θέλει κάποιος να είναι αντικειμενικός στο να κρίνει αν οι μισθοί των 1200-1300
Παράθεση από: Green στις Ιανουαρίου 05, 2012, 09:53:32 amΠαράθεση από: jak_13 στις Ιανουαρίου 05, 2012, 04:16:09 amΑν θέλει κάποιος να είναι αντικειμενικός στο να κρίνει αν οι μισθοί των 1200-1300
δεδομένης της φορολογικής καταιγίδας που πρόκειται να χτυπήσει είναι εξωπραγματικό να μιλάμε πλέον για μείωση από 1300 ευρώ στα 700! Η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη στην πραγματικότητα. Αν συνυπολογίσουμε και τις επερχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της δεη μπορεί και να έχουμε μείωση στα 400 ή και 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι! Μείωση δηλαδή στο 1/4 του μισθού. Μειώσεις σε τρόφιμα, καύσιμα δεν έχουμε δει, μάλλον αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι έγιναν! Από πού αντλείτε την αισιοδοξία σας συνάδελφοι ότι θα ανταπεξέλθουμε λοιπόν; Το γαιδούρι του Χότζα θυμίζει η κατάσταση. Όταν παραδώσουμε τη σάρκα και το πνεύμα θα γίνει πλέον κατανοητό ότι τα μέτρα ήταν άδικα για τη μεσαία τάξη. Μέχρι τότε θα μας κλέβουν το μισθό με 500 διαφορετικούς φόρους ανα δίμηνο τάζοντας μείωση τιμών: νέο φρούτο αυτό, μέχρι πρόσφατα έταζαν "ανάπτυξη". Αλήθεια πού πήγε αυτή η περιβόητη ανάπτυξη που μας έταζαν; Εγκαταλείφθηκε ο στόχος πριν καν υλοποιηθεί ως ανέφικτος;;!!!!!!!!!!
Και γιατί το κράτος, δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν πάταξε ποτέ την φοροδιφυγή και μαύρο χρήμα; Μα γιατί κάτι τέτοιο είχε και έχει πολιτικό κόστος, αφού ένα σημαντικότατο μερίδιο της ελληνική κοινωνίας είναι μπλεγμένη σε αυτό. Μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν, ήταν και άτυπο λαϊκό αίτημα να μην αλλάξει τίποτα και να συνεχίζουν τα πράγματα τον στραβό του δρόμο. Και στη διαιώνιση αυτής της νοσηρότητας συμβάλαμε όλοι, είτε ενεργά, φοροδιαφεύγοντας, είτε ανεχόμενοι την κατάσταση, θεωρώντας πχ πολύ φυσιολογικό να μη μας δίνει ποτέ κανείς απόδειξη και μην αναγνωρίζοντας το πόσο καταστρεπτικό είναι αυτό για την εθνική οικονομία. Όσο για τις οριζόντιες περικοπές, πάνε μαζί με τις οριζόντιες αυξήσεις που δίνονταν τόσα χρόνια, αφού γνωρίζεις πχ ότι τα παχυλά επιδόματα στις εφορίες έφτασαν να τα παίρνουν μέχρι και οι καθαρίστριες. Και δεν βλέπω πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού ποτέ δεν υπήρξε ατομική αξιολόγηση για τι τι κάνει ο καθένας και πως το κάνει, αλλά όλοι έμπαιναν το κλαδικό τσουβάλι.