0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΑΠΟΡΙΑ: Υπάρχει κάποιος εκπ/κος που πραγματικά πιστεύει ότι ενα μικρό παιδί αντέχει καθημερινά 7 ώρες διδασκαλίας;;;;; Προσωπικά το θεωρώ αντιπαιδαγωγικό κι απάνθρωπο!!! Θα μ'ενδιεφερε όμως ν'ακουσω κι αλλες απόψεις...
μα λογω των ολοημερων δεν διοριζονται ολοι οι δασκαλοι? αν δε γινουν κι αυτα πως θα προσληφθουν οι χιλιαδες αυτοι που ειναι στους πινακες?
Αφελής απορία: Που ξεβολεύονται οι δάσκαλοι που διδάσκουν σ' αυτά τα 800 σχολεία;;
Τα ιδιωτικά σχολεία ειναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να βγάλουν χρήματα και κάνουν ό,τι μπορούν να εντυπωσιασουν τους γονείς-πελάτες! Δε νομίζω ότι πρεπει να τα εχουμε ως παράδειγμα. Εχω δουλέψει σε ιδιωτικά σχολεία και ξέρω τη νοοτροπία των ιδιοκτητών τους! Το ολοημερο όπως λειτουργει ως τώρα ειναι πολύ πιο χαλαρό σε ρυθμούς και απαιτήσεις , οπότε δεν τιθεται θέμα συγκρισης! Επίσης ήταν προαιρετικό , ενώ τώρα όλα τα παιδια ειναι αναγκασμένα να κάτσουν ως τις 2! Μην ξεχνάμε ότι όσο καλή θεληση και να 'χουμε , τα παιδιά (ιδιως τα μικρότερα) εχουν περιορισμένες ικανότητες προσοχής και συγκέντρωσης!!! Εχοντας δουλέψει 7ωρα σε ιδιωτικά γνωριζω ότι την 7η ωρα τα παιδια (και με το δικιο τους!) εχουν πια μπαφιάσει και δεν εχουν όρεξη ούτε καν να ζωγραφίσουν ή ν' ακούσουν ενα παραμύθι! Και σ'αυτό συμφωνούν και οσοι συναδελφοι ρώτησα κι εχουν δουλέψει 7ωρα!Όσον αφορά τις υποδομές , αφου όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν γιατι συμφωνούμε με νεες αλλαγές στα σχολεία; Λογικά δε θα πρεπε να φτιαχτούν πρώτα οι κατάλληλες υποδομές κι έπειτα να περασουμε σε αλλαγές;;;;;