0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
. Πουθενά δε γίνονται αυτά. Υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα όπου στα σχολεία της διδάσκεται η επίσημη γλώσσα ως δεύτερη;
Παράθεση από: geo33 στις Μάιος 18, 2010, 05:03:03 μμ. Πουθενά δε γίνονται αυτά. Υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα όπου στα σχολεία της διδάσκεται η επίσημη γλώσσα ως δεύτερη;Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χωρες, αλλά ξέρω την εκπαιδευτική πραγματικότητα στη Θράκη. Όταν έχεις παιδί που στην Α Δημοτικού (και αργότερα για πολλούς και διάφορους λόγους) δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "Πώς σε λένε" τι θα κάνεις; Θα το αντιμετωπίσεις όπως όλα τα άλλα παιδιά που έχουν ως μητρική τους γλώσσα τα Ελληνικά; Δεν πρέπει να του διδάξεις τα Ελληνικά (τη δεύτερη γλώσσα του) με έναν ειδικό τρόπο; Με ειδικές ασκήσεις, ειδικά βιβλία... Ε, αυτό είναι η διδασκαλία ως δεύτερη γλώσσα!Αν θεωρείς ότι αυτό είναι λάθος, τότε δυστυχώς, δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη. Απλά μάλλον δεν ξέρεις την πραγματικότητα με την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας (και δεν είσαι και υποχρεωμένος να την ξέρεις, άμα δεν είσαι από την περιοχή ή δεν δουλέυεις σε μειονοτικό σχολέιο)
Να σας πω εγώ που μένω στη Θράκη πως έχουν τα πράγματα.Τα παιδιά πάνε σε ελληνικό νηπιαγωγείο,στη συνέχεια σε μειονοτικό δημοτικό όπου διδάσκονται και ελληνικά.Οι περισσότεροι δάσκαλοι όμως δεν τους μαθαίνουν τίποτα,γιατι τα παιδιά δυσκολεύονται.Εννοείται πως μετά στο ελληνικό γυμνάσιο δε μπορείς να επικοινωνήσεις.Πιο φανατισμένοι είναι οι πομάκοι.Όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι αρκετόι από αυτους έχουν καταλάβει ότι τα παιδιά τους πρέπει να μάθουν ελληνικά γιατί εδώ μένουν και εδώ θα σπουδάσουν.Πολλοί μάλιστα πληρώνουν και ιδιαίτερα!!!! Η Διαμαντοπούλου δεν ξέρει τίποτα......Με αυτά που προγραμματίζει μάλλον κακό θα τους κάνει παρα καλό.
επειδή οαρακολουθώ την εκπομπή του χαρδαβελ με τη δασκάλα στα πομακοχώρια θυμάστε τί ακριβώς έιχε γίνει ;γενικα οι πομάκοι είναι Ελληνες ;Τούρκοι ;συγχωρέστε την αγνοια μου....