0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα,Είμαι στους νεοδιόριστους (με ειδικότητα ΠΕ82, δηλαδή σε ΕΠΑΛ). Παράλληλα όμως τελειώνω ένα Διδακτορικό, το οποίο πραγματοποιείται σε Πανεπιστήμιο το οποίο βρίσκεται αρκετά μακρυά από την περιοχή διορισμού. Το Διδακτορικό πρέπει να περατωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του '24, διαφορετικά διαγράφομαι. Πρακτικά θα πρέπει να μεταβώ στο Πανεπιστήμιο για την παρουσίαση (η οποία από όσο έχω δει καλύπτεται από εκπαιδευτική άδεια), την ορκομωσία και ενδεχομένως 2-3 επιπρόσθετες συναντήσεις. Θα μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με το κατά πόσο στην Αττική δίδονται Κανονικές Άδειες σε ΕΠΑΛ (οι οποίες θα με κάλυπταν), καθώς διαφορετικά από όσο είδα για να είμαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση που θα απαιτηθεί παρουσία στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να αιτηθώ ετήσια άδεια άνευ αποδοχών, κάτι το οποίο όμως συνεπάγεται σημαντική οικονομική ζημία;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
Μακάρι να είσαι σε καλό σχολείο και να έχεις συνεννοήσιμη διεύθυνση. Προσωπικά, τα τελευταία 5 χρόνια που κάνω το διδακτορικό μου, έχω βρει μόνο τοίχους όσον αφορά το θέμα άδειες (ΠΕ70 εδώ). Να 'ναι καλά οι καραντίνες, που κατάφερα να βγάλω αρκετό διάβασμα. Τη χρονιά που μας πέρασε αναγκαζόμουν να δηλώνω άρρωστη και να βάζω αναρρωτικές, αφού ήταν οι μόνες άδειες που δεν μπορούσε να μου αρνηθεί το σχολείο. Η συνήθης δικαιολογία ήταν το τι θα κάνουν με τα παιδιά. Φέτος σκεφτόμουν κι εγώ πολύ έντονα την ετήσια άνευ αποδοχών. Όμως πέρυσι που πήρα για 1 μήνα, γιατί είχα λάβει μια υποτροφία σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, χρειάστηκα πάρα πολύ καιρό να καλύψω τα σπασμένα. Ειλικρινά, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, να την πάρεις. Αλλιώς, σου εύχομαι να είσαι σε καλό σχολείο, που να καταλαβαίνουν τον αγώνα σου.
Στα Δημοτικά είναι πιο δύσκολο να λείψεις με άδεια, γιατί οι μαθητές είναι μικρής ηλικίας και οι άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιβαρύνονται με παιδοφύλαξη. Ο Skaparis είναι Μηχανολόγος ΠΕ82 και θα υπηρετεί σε ΕΠΑΛ. Ας μην τον απογοητεύουμε με διαφορετικά δεδομένα!
Σε καμία περίπτωση. Εμπειρίες παραθέτουμε. Αλίμονο αν ένας ενήλικας απογοητεύεται από έναν άγνωστο/μια άγνωστη σε ένα forum!
Καλησπέρα. Είμαι νεοδιοριστη και έχω δύο παιδιά. Το ένα παιδί είναι 3 χρονών και το άλλο θα κλείσει τα 8 τον Απρίλιο. Δε δικαιούμαι άδεια ανατροφής για τον μικρό. Καθώς λείπει ο υπεύθυνος αδειών στη ΔΔΕ ήθελα να ρωτήσω για τις 4 μήνες άνευ αποδοχών. Είναι δυνατόν να πάρω πρώτα την 4μηνη για τον μικρό και στη συνέχεια για τον μεγάλο η οποία θα λήξει αναγκαστικά τον Απρίλιο, λόγω του ότι γίνεται 8 χρονών; Φυσικα με ενδιαφέρει να προσμετρηθούν ως υπηρέτηση οργανικης. Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με το υπουργείο, αλλά δεν τα κατάφερα. Σας ευχαριστώ.
Ναι την είχε πάρει ο σύζυγος. Σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση μου είπαν ότι λογικά γίνεται, αλλά έλειπε ο υπεύθυνος για τις άδειες με αναρρωτική και δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει. Έλεγα ότι ίσως το δεχτούν καθώς ο μεγάλος κλείνει τα 8 και είναι στις περιπτώσεις που δέχονται να λήξει η άδεια νωρίτερα. Εναλλακτικά θα ζητήσω η άδεια του μικρού να λήξει 31/08 ενώ και να μπουν διαδοχικά από Ιανουάριο. Με αυτό δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, καθώς έχω ακούσει ότι δίνουν διαδοχικά τις άδειες αρκεί η δεύτερη να λήγει 31/08.