0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε ευχαριστώ πολύ! ειναι πολύ σημαντικό για την απόφαση που πρόκειται να πάρουμε οικογενειακός...Αρκεί όμως να μας εγκρίνει το ΑΠΥΣΠΕ μια τέτοια άδεια για τέτοιο λόγο (μετακινηση οικογενειακώς για 2 έτη στην περιοχή που θα διοριστει η σύζυγος). Αυτο ειναι ένα μεγάλο άγχος...
Εγώ ειμαι πάρα πολύ ψηλά και αυτή ειναι πάρα πολύ χαμηλά. Διαφορετικές ειδικότητες. Όμως, εγώ υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ειμαι "σπιτι μου" ή παραααα πολύ κοντά. Οπότε σκεφτόμαστε η μια θέση να ειναι αυτή και να την "κρατησουμε" με την ανευ αποδοχών απο το να προσπαθώ μια ζωή να γυρίσω πίσω... και αυτή μετά τα 2 έτη να ζει με αποσπάσεις.
Δεν αποφασίζουν έτσι τα ΠΥΣΔΕ. Δεν κρίνουν από το αν είσαι στο σπίτι σου. Συνήθως την εγκρίνουν την άδεια άνευ αποδοχών χωρίς πρόβλημα!
Μακάρι. Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!! Ενώ ειχαμε πει οτι ο ένας δυστυχως για φέτος θα μεινει εκτος διορισμου, αναπληρωτής (ενω ειναι μέσα στον αριθμό των διοριστέων, προς το τέλος), ισως οι απαντήσεις σας να γινουν η αιτία να διοριστούμε και οι δυο και να αιτηθώ εγώ το ανευ (μιας και η θέση θα ειναι πολύ κοντά, και όπως ειπατε θα έχω δικαίωμα να κάνω αίτηση για την οργανική μου ενώ θα ειμαι σε ανευ... οποτε δεν θα έχω να χάσω κάτι πέραν απο χρήματα)... Η "Αιτια" που αναφέρω οτι θα ειστε εσεις εννοειται οτι ειναι κάτι ΠΟΛΥ καλο και σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για τις γνώσεις σας, την προθυμία σας να βοηθήσετε και τον χρονο σας...
Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί έχω μπερδευτεί! Η γονική άδεια 4 μηνών που προβλέπεται για αναπληρωτές, μπορεί να εγκριθεί αν ο άλλος γονιός έχει κάνει χρήση 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου; Ξέρω ότι απαγορεύεται η παράλληλη χρήση, αλλά σε διαφορετικό χρόνο; Επίσης, υπάρχουν προϋποθέσεις ή δίνεται εύκολα; Ευχαριστώ κάθε πιθανό/ή διαφωτιστή!!!
Είναι διαφορετικές άδειες, οπότε μπορεί να εγκριθεί αν ο άλλος γονιός έχει πάρει ήδη την άδεια ανατροφής. Κάθε ΔΠΕ / ΔΔΕ έχει τις δικές της αντιλήψεις για αυτή την άδεια, οπότε μιλήστε με τη Διεύθυνση που θα σας προσλάβει! Γενικά δίνεται εύκολα.
Εάν κάποιος που μόλις διοριστεί και πριν υπηρετήσει (χρόνια όμως αναπληρωτής) ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών για 2 έτη για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους και εγκριθεί απο το ΑΠΥΣΠΕ, τι γίνεται με την οργανική του θέση ? Έχει δικαίωμα ενώ είναι σε άνευ αποδοχών (ΟΧΙ ανατροφής) , να αιτηθεί οργανική; ή την χάνει και παραμένει στην διάθεση;Ενω ειναι σε ανευ αποδοχών θεωρείται υπάλληλος του υπουργείου και μπορει να κάνει αίτηση ? η ειναι εκτος παιχνιδιού εντελώς για 2 έτη ?
Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς σε ποιο τηλέφωνο πρέπει να καλέσουμε στο Υπουργείο για να ρωτήσουμε σχετικά με τις άδειες άνευ αποδοχών;
Μιλάς με το τμήμα αδειών στη διεύθυνση που ανήκεις.