0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προσπάθησα να επικοινωνήσω σήμερα με το υπουργείο στα τηλέφωνα 2103442417 και 2103442271 αλλά δε το σήκωσε κανείς. Είναι κάποιο από αυτά; Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να αρνηθούν να λήξει η άδεια του μεγάλου τον Απρίλιο, το θέμα μου είναι αν θα δεχτούν να ξεκίνησει η άδεια του μικρού από Σεπτέμβριο. Παίρνουν και οι μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω, καθώς δε βρίσκω κανέναν να μου απαντήσει. Γι' αυτό ρώτησα στο forum μήπως το έχουν δεχτεί σε κάποιον.
Συγχαρητήρια κατ' αρχάς, για τον διορισμό σου. Οι 4 μήνες προσμετρώνται ως προϋπηρεσία, αυτό το έχω επιβεβαιώσει σίγουρα, αρκεί να μείνεις στους 4 και να μην σε υποχρεώσουν να τραβήξεις την άδεια έως λήξη σχολικής χρονιάς. Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά στην άδεια αυτή κάθε διεύθυνση πράττει κατά το δοκούν, καθώς υπάρχει μια οδηγία του υπουργείου που προτείνει να δίνεται έως λήξη σχολικού έτους. Έτσι, άλλες διευθύνσεις την χορηγούν Μάιο- Αύγουστο, άλλες όταν θέλεις και άλλες απ' τη στιγμή που θα αιτηθείς έως λήξη σχολικού έτους και την ονομάζουν άνευ αποδοχών, με τους 4 πρώτους μήνες να μετράει η προϋπηρεσία κλπ. Σίγουρα πρέπει να μιλήσεις με την ΔΔΕ σου για λεπτομέρειες. Αν είσαι Αττική, γνωρίζω πώς κινούνται κάποιες διευθυνσεις, το είχα ψάξει.Την άδεια ανατροφής για το τρίχρονο γιατί δεν την δικαιούσαι; Είχε πάρει ο σύζυγος;
Να προσέξεις με την άδεια, γιατί πρέπει να μεσολαβήσει 1 έτος για να πάρεις την επόμενη. Οπότε, πάει περίπατο το σενάριο που σκέφτεσαι.
Καλημέρα, θα μπορούσες να αναφέρεις ποιες ΔΔΕ στην Αττική χορηγούν την άδεια άνευ αποδοχών στην αρχή του σχολικού έτους;[/quoteΗ Α Πειραιά, έχει βγει και ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Πειραιά. Για τις υπόλοιπες δε γνωρίζω.
Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω διαδοχικά 8 μήνες άδεια για τα 2 παιδιά μου κάτω των 8 ετών. Δεν γράφει κάπου ότι πρέπει να μεσολαβήσει 1 έτος για να ληφθεί η επόμενη. Λέτε να αντιμετωπίσω πρόβλημα; Επίσης (θεωρώ ότι) είναι βέβαιη η προαμετρηση της προϋπηρεσίας για τους 8 μήνες, ακόμη κι αν η άδεια ληφθεί διαδοχικά.Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους εάν έχουν βρει ή συναντήσει κάτι άλλο σε δδε να το καταθέσουν, διότι καθένας θέλει και δικαιούται να ξέρει.