*

Αποστολέας Θέμα: Παραβατική συμπεριφορά μαθητή  (Αναγνώστηκε 164739 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Απ: Παραβατική συμπεριφορά μαθητή
« Απάντηση #1036 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 11:54:54 am »
Ακριβώς. Συστηματικά και εντονότερα σε σχέση με παλιά. Επίσης μια νοσηρή περιέργεια για το Ολοκαύτωμα και δήθεν αστεία για αυτό. Σβαστικες σε θρανία και ναχιστικοι χαιρετισμοί «για πλάκα». Πράγματα που ήταν αδιανόητα 2-3 χρόνια πριν.

Οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στα διαλείμματα και οι ρατσιστικές σπόντες (ή η έκφραση τέτοιων θέσεων) μέσα στο μάθημα, νομίζω ότι ήταν όντως αδιανόητοι παλαιότερα. Όμως σβάστικες σε θρανία, ή και σε τοίχους με μαρκαδόρο, θυμάμαι ότι βρίσκαμε εδώ και δεκαετίες (ως μαθητές δηλαδή), εφ' όσον ο αναγράφων αυτές μπορούσε να το κάνει αθέατα (συνήθως κάτι τέτοιοι παρέμεναν μετά το πέρας του ωραρίου λίγο παραπίσω και λέρωναν κάποιο άλλο θρανίο, ποτέ το δικό τους για να μην καρφωθούν). Απλώς οι υπόλοιποι μαθητές λειτουργούσαμε πιο ακτιβιστικά -άλλες εποχές γαρ- και σπεύδαμε να τις σβήσουμε με γόμα από τα θρανία (αν δεν έβγαινε με τη γόμα, κάποιοι έφερναν οινόπνευμα την επόμενη μέρα από το σπίτι τους και το έσβηναν), ή το σχολείο φρόντιζε να εξαλείφει τις βρωμιές αυτές βάφοντας το σημείο στον τοίχο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:32:58 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1037 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 08:15:48 pm »
Θεωρώ ότι σε σχολεία με πολλούς αλλοδαπούς (κέντρο Αθήνας) ο χρυσαυγιτισμός είναι δύσκολο να εξελιχθεί. Κάνω λάθος;

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1038 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 08:28:28 pm »
Θεωρώ ότι σε σχολεία με πολλούς αλλοδαπούς (κέντρο Αθήνας) ο χρυσαυγιτισμός είναι δύσκολο να εξελιχθεί. Κάνω λάθος;

Δεν νομθζω. Πολλά μέλη της ΧΑ είναι 2η γενιά μεταναστών. Πάντα υπάρχει κάποιος πιο αδύναμος κρίκος.

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1039 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 08:32:09 pm »
“ Για παράδειγμα, ακούτε να εκφράζονται, με παρρησία μάλιστα, ρατσιστικές, ομοφοβικές ή άλλες παρόμοιες απόψεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος (π.χ. σε τυχόν συζήτηση εκθέσεων ιδεών);»

Ακριβώς. Συστηματικά και εντονότερα σε σχέση με παλιά. Επίσης μια νοσηρή περιέργεια για το Ολοκαύτωμα και δήθεν αστεία για αυτό. Σβαστικες σε θρανία και ναχιστικοι χαιρετισμοί «για πλάκα». Πράγματα που ήταν αδιανόητα 2-3 χρόνια πριν.

Μέχρι την προηγούμενη χρονιά στα σχολεία που πηγαίνω, οι σβάστικες στα θρανία και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί ήταν αραιά φαινόμενα, τα οποία, όμως, φροντίζαμε να μην περνούν απαρατήρητα. Αυτή τη χρονιά, προς το παρόν, δεν έχω δει κάτι ανησυχητικό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:32:58 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #1040 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 08:36:04 pm »
Μέχρι την προηγούμενη χρονιά στα σχολεία που πηγαίνω, οι σβάστικες στα θρανία και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί ήταν αραιά φαινόμενα, τα οποία, όμως, φροντίζαμε να μην περνούν απαρατήρητα. Αυτή τη χρονιά, προς το παρόν, δεν έχω δει κάτι ανησυχητικό.

Στα σχολεια της πολης μου ΔΕΝ υπαρχουν τετοια φαινομενα. Υπηρχαν σχεδον 30 χρονια πριν που ημουν εγω μαθητρια. Ουτε τις «καλες μερες» της ΧΑ.

Επισης, δεν υπαρχουν στο αει που εργαζομαι. Οχι μονο στο τμημα που ειμαι, αλλα γενικα στο αει.
Υπηρχαν πριν απο 25 χρονια οταν ημουν φοιτητρια και κατεβαιναν και στις φοιτητικες εκλογες
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1041 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 09:01:12 pm »
Κατάλαβα.. Στο μέρος που είμαι η νεολαία έχει πάρει την κάτω βόλτα. Αυτή τη στιγμή υπολογιζω ότι στη

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Παραβατική συμπεριφορά μαθητή
« Απάντηση #1042 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 09:32:12 pm »
Πολλά μέλη της ΧΑ είναι 2η γενιά μεταναστών.

Αυτός είναι ένας διαδεδομένος μύθος, που όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να ισχύει εκ των πραγμάτων γιατί το εν λόγω μόρφωμα δεν θα μπορούσε να εγκολπώνεται δεύτερης γενιάς μετανάστες όταν ένα από τα βασικά του συνθήματα είναι το «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ». Αν κάποιοι έχουν παρεισφρήσει, πρόκειται κυρίως για κορίτσια που θέλγονται από το macho look των χρυσαυγιτών και αντίστοιχα οι τελευταίοι ικανοποιούν το στερεότυπο της σεξιστικής «υπεροχής» τους έναντι των μεταναστριών.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1043 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 10:26:06 pm »
Αυτός είναι ένας διαδεδομένος μύθος, που όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να ισχύει εκ των πραγμάτων γιατί το εν λόγω μόρφωμα δεν θα μπορούσε να εγκολπώνεται δεύτερης γενιάς μετανάστες όταν ένα από τα βασικά του συνθήματα είναι το «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ». Αν κάποιοι έχουν παρεισφρήσει, πρόκειται κυρίως για κορίτσια που θέλγονται από το macho look των χρυσαυγιτών και αντίστοιχα οι τελευταίοι ικανοποιούν το στερεότυπο της σεξιστικής «υπεροχής» τους έναντι των μεταναστριών.

Πάντως σε έρευνα μου τα ευρήματα ήταν διαφορετικά. Δεν έμπαιναν στην χρυσή Αυγή άντρες δεύτερης γενιάς μετανάστες, αλλά άνετα έμπαιναν γυναίκες ακόμα και πρώτης γενιάς γιατί θεωρούσαν ότι ο άντρας είναι αυτός που κάνει κουμάντο και η γυναίκα είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο. Οπότε δεν ενδιαφέρει η καταγωγή της, αφού σκοπός είναι να γεννήσει παιδιά, τα οποία θα ανατραφούν στους κόλπους της οργάνωσης με τον «σωστό» τρόπο.

Πολύ περιληπτικά όλα αυτά

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1044 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 10:40:20 pm »
Οι αλβανικής καταγωγής μετανάστες κυνηγάνε εδώ και πολλά χρόνια μετανάστες από άλλες ηπείρους, με άλλο θρήσκευμα και πιο σκούρο δέρμα. Αυτό είναι γνωστό και δεν είναι καινούργιο. Εξ όσων γνωριζω πολλοί οργανωνονται και στη ΧΑ αλλά και να μην είναι έτσι, τέτοιου είδους συμπεριφορές υπάρχουν και σε πυρήνες σχετιζόμενους με αθλητικά  σωματεία και σε συμμοριες διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτή η ιδεολογία της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της βίας διαχέεται σε πολλά πεδία (όπως και στη μουσική) γι αυτό πιστεύω ότι θέλει προσοχή η εύκολη ερμηνεία ότι τα παιδιά απλώς ακολουθούν τη μόδα με το κούρεμα, τα ρούχα τα τσαντάκια και τη μουσική, χωρίς να σημαίνει κάτι για την ιδεολογία τους. Τουλάχιστον παρηγοριεμαι ππυ δεν είναι όλα τα μερη έτσι- παρηγοριεμαι και ταυτόχρονα απογοητεύομαι που το μέρος που ζω έχει τετοια κατρακύλα. Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι διδάσκω σε αναμορφωτήριο, όχι σε σχολείο και λυπάμαι πολύ τα υπόλοιπα παιδιά που είναι αναγκασμένα να έχουν τέτοιους συμμαθητές.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1045 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 11:19:58 pm »

Στα σχολεια της πολης μου ΔΕΝ υπαρχουν τετοια φαινομενα. Υπηρχαν σχεδον 30 χρονια πριν που ημουν εγω μαθητρια. Ουτε τις «καλες μερες» της ΧΑ.

Επισης, δεν υπαρχουν στο αει που εργαζομαι. Οχι μονο στο τμημα που ειμαι, αλλα γενικα στο αει.
Υπηρχαν πριν απο 25 χρονια οταν ημουν φοιτητρια και κατεβαιναν και στις φοιτητικες εκλογες
Τα κεφαλαία στο δεν φανερώνουν άγνοια στο τι συμβαίνει γύρω σας.

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1046 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 11:21:41 pm »
Στην τρίτη γυμνασίου αρχίζει η κατήχηση. Στο λύκειο ο χρυσαυγιτισμός είναι, πλέον, εκτεταμένος.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1047 στις: Νοεμβρίου 14, 2024, 09:01:54 am »
Τα κεφαλαία στο δεν φανερώνουν άγνοια στο τι συμβαίνει γύρω σας.

Μια χαρα ξερω τι συμβαινει γυρω μου!

Σας παραθετω ευρηματα ερευνας και επιμενετε σε εμπειριες προσωπικες

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1048 στις: Νοεμβρίου 15, 2024, 12:38:30 pm »

Μια χαρα ξερω τι συμβαινει γυρω μου!

Σας παραθετω ευρηματα ερευνας και επιμενετε σε εμπειριες προσωπικες
Ποια... ευρήματα... έρευνας παραθέσατε;;; :o

Αποσυνδεδεμένος Dimi94

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1049 στις: Νοεμβρίου 15, 2024, 01:37:09 pm »
Οι αλβανικής καταγωγής μετανάστες κυνηγάνε εδώ και πολλά χρόνια μετανάστες από άλλες ηπείρους, με άλλο θρήσκευμα και πιο σκούρο δέρμα. Αυτό είναι γνωστό και δεν είναι καινούργιο. Εξ όσων γνωριζω πολλοί οργανώνονται και στη ΧΑ αλλά και να μην είναι έτσι, τέτοιου είδους συμπεριφορές υπάρχουν και σε πυρήνες σχετιζόμενους με αθλητικά  σωματεία και σε συμμοριες διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτή η ιδεολογία της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της βίας διαχέεται σε πολλά πεδία (όπως και στη μουσική) γι αυτό πιστεύω ότι θέλει προσοχή η εύκολη ερμηνεία ότι τα παιδιά απλώς ακολουθούν τη μόδα με το κούρεμα, τα ρούχα τα τσαντάκια και τη μουσική, χωρίς να σημαίνει κάτι για την ιδεολογία τους. Τουλάχιστον παρηγοριεμαι ππυ δεν είναι όλα τα μερη έτσι- παρηγοριεμαι και ταυτόχρονα απογοητεύομαι που το μέρος που ζω έχει τετοια κατρακύλα. Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι διδάσκω σε αναμορφωτήριο, όχι σε σχολείο και λυπάμαι πολύ τα υπόλοιπα παιδιά που είναι αναγκασμένα να έχουν τέτοιους συμμαθητές.
Ισχύει 1000% όπως και πολλοί πρώην ομογενείς από την πρ. Σοβιετική Ένωση έχουν ενταχθεί στους κόλπους της ΧΑ. Ξέρουμε σε μεγάλο βαθμό ότι τέτοιες συμπεριφορές  για τους μετανάστες των συγκεκριμένων εθνικοτήτων θεωρούνται  στοιχεία υπεροχής, παρόλο που κι εκείνοι  βίωσαν κι ακόμα βιώνουν ρατσιστικές συμπεριφορές από τους γηγενείς. Σου λέει, εγώ είμαι παλιός, είμαι λευκός, εσύ ο σκουρόχρωμος και μουσουλμάνος ήρθες κοινώς να μας χαλάσεις την πιάτσα.. ακόμα και σε γονείς μαθητών με βαλκανική ή ανατολικών χωρών καταγωγή το έχω προσωπικά ζήσει, να μιλάνε απαξιωτικά για το παιδί Ιρακινών ή Αφγανών και καλά ότι μκας κουβαλήθηκαν..  αυτός λέγεται ρατσισμός από την ανάποδη, δυστυχώς..

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32793
  • Τελευταία: Katribeli
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1178831
  • Σύνολο θεμάτων: 19418
  • Σε σύνδεση σήμερα: 451
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)