0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όπως έμαθα, στο πρώτο περιστατικό (μπαλιές στις κερκίδες), η επέμβαση της εκπαιδευτικού ΦΑ απέτρεψε τα χειρότερα. Για το δεύτερο περιστατικό δεν γνωρίζω, αλλά αυτά τα πράγματα δεν χρειάζονται και πολλή ώρα για να συμβούν, όπως γνωρίζετε. Είναι υπόθεση δευτερολέπτων, και μπορεί εκείνη την ώρα ο συνοδός που ήταν μέσα στο κλειστό να είχε πάει π.χ. στην τουαλέτα. Το θέμα κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο εκεί, όσο στο (α) αν θα επιβληθούν οι παρεπόμενες (πέραν της αποβολής) διαδικασίες παιδαγωγικού ελέγχου, για παράδειγμα αποκλεισμός όσων συμμετείχαν από μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές, και (β) γιατί στάλθηκε ένα τέτοιο "μειλίχιο" (για να το πω κομψά) e-mail προς όλους τους γονείς, του οποίου το περιεχόμενο πιθανότατα θα πληροφορηθούν τα παιδιά και αντί να νουθετηθούν, μάλλον θα αποθρασυνθούν.
Πειθαρχικά μέτρα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί (...) Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται τους γονείς.
Μα, τα άμεσα και αυτονόητα μέτρα ελήφθησαν ήδη. Το θέμα είναι αν θα ληφθούν και τα παρεπόμενα, όπως είπα, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι και πιο αποτελεσματικά. Σκεφτείτε πώς θα είναι, να βλέπουν οι υπαίτιοι τους συμμαθητές τους να ετοιμάζουν μπαγκάζια για την πολυήμερη εκδρομή, και εκείνοι να μένουν πίσω. Επίσης, δεν ξέρω αν το e-mail που εστάλη ήταν αποτέλεσμα του "φόβου" που αναφέρετε, αλλά σίγουρα παρέλκει η αποστολή τέτοιων ήπιων e-mail σε τέτοιες περιπτώσεις.
πολυήμερες για Γυμνάσια (...) Δεν θα έπρεπε να γίνονται ούτως ή άλλως.
...Το πιο πιθανό είναι ότι αν το σχολείο δράσει αμέσως, οι γονείς δεν θα το τραβήξουν νομικά...
Είμαι πεπεισμένη γι' αυτό γενικότερα, αλλά στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι βέβαιο. Αν κάποιος ήθελε να κυνηγήσει το σχολείο είχε και άλλους λόγους, που αναφέρονται στο τέλος της ανακοίνωσης:https://www.youtube.com/watch?v=QE5ushniRwM
[...]Οι προβληματικές συμπεριφορές των παιδιών έχουν αλλάξει ηλικία. Στα 13-14 κάνουν πράγματα που κάποτε έκαναν στα 16. @leon εγω έχω ζήσει ανάλογα περιστατικά μικρότερης βαρύτητας. Τα τελευταία 3-4 χρόνια πολύ έντονα. Στο σχολείο μου όλες οι μεγάλες ποινές είναι σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό, για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε καθηγητη/-ες (ακόμα και σε ολόκληρο τον Σύλλογο), παρα για συμπεριφορά απέναντι σε συμμαθητές. Και οι γονείς χρόνο με τον χρόνο είναι όλο και πιο αντιδραστικοί. Πλέον ζητάνε τον λόγο ακόμα και για τος ωριαίες.
Το έχω παρατηρήσει και εγώ, στο γυμνάσιο. Για αυτό πρέπει να μπαίνουν όρια από την αρχή της χρονιάς και τα παιδιά να καταλαβαίνουν ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν και συνέπειες.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καπνιστήριο σε κοινή θεα. Αυτά κάποτε τα θεωρούσαμε ακραία όταν γίνονταν σε κάποια δύσκολα ΕΠΑΛ.
Οι αναλφάβητοι απόφοιτοι δημοτικού
Εγω δεν θυμάμαι κάπνισμα στο σχολείο που ήμουν μαθήτρια. Δεν πήγαινα όμως σε σχολείο της γειτονιάς. Σίγουρα στα σχολεία της γειτονιάς θα υπήρχε αλλά για το πώς μεγάλωσα εγω, αυτό δεν ήταν κάτι φυσιολογικό, ήταν αλητεία, και παιδιά με τα οποία κανένα σωστά μεγαλωμενο παιδί δεν θα έκανε παρέα.