Σύνολο ψηφοφόρων: 38
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποιους εξυπηρετούν;
Παράθεση από: ovidius στις Απριλίου 24, 2007, 09:09:05 pmΠοιους εξυπηρετούν;Είναι πολλά τα λεφτά...
Ως ενήλικος, δε συμφωνούσα ποτέ με τον τρόπο της πενθήμερης εκδρομής. ......
Συγγνώμη καλέ μου αλλά να σε ρωτήσω κάτι? Εσύ γεννήθηκες ενήλικος?
Και ως ενήλικος φαντάζομαι δεν πήγες ποτέ πενθήμερη και δεν έκανες ότι κάνουν πάντα σε όλες τις εποχές οι ανήλικοι μαθητές που πάνε πενθήμερη εκδρομή (και οι οποίοι ως ενήλικοι δεν "έχουν ακούσει τίποτα για τον φόνο").
Δεν ξέρω βέβαια τι εννοείς εσύ ως ενηλικίωση αλλά, όποιο περιεχόμενο κι αν της αποδίδεις νομίζω όμως πως αν στις μέρες μας ίσχυε η ενηλικίωση των παιδιών στα 15 θα είχαν αλλάξει και οι συμπεριφορές των νέων ηλικίας 17-18. Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως μάλλον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το πρόβλημα πάντως θεωρώ πως δεν είναι των «ανώριμων» ή «κακών» νέων αλλά των «ενηλίκων» που δεν είναι ακόμη σε θέση να προβλέψουν την «τρελά» των νέων.
Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως συγχέεις τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς με το τόπο που πραγματοποιείται μια εκδρομή. Με αλλά λόγια δεν καταλαβαίνω γιατί ένα ατύχημα εξαιτίας της προβληματικής στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών δεν μπορεί να συμβεί σε μια χώρα του εξωτερικού
Και κάτι ακόμη ότι συμβαίνει στη ζωή μας και στους γύρω μας, συγγνώμη οvidius που το λέω αλλά, δεν ερμηνεύεται ούτε αντιμετωπίζεται με γκάλοπ
Η πενθήμερη θα ήταν ελεγχόμενη αν δεν έπρεπε να βγάλουν κάποιοι χρήματα και επιπλέον θα βρισκόντουσαν και πιο πολλοί καθηγητές για συνοδοί.
Υπάρχει λόγος να γίνονται πενθήμερες εκδρομές πλέον στην Ελλάδα με τη μορφή που έχουν πάρει;Ποιους εξυπηρετούν;Κάποτε η πενθήμερη στη Ρόδο, την Κρήτη και την Κέρκυρα ήταν η γιορτή της ενηλικίωσης. Σήμερα που η ενηλικίωση γίνεται ουσιαστικά στα 14-15 ποιο χαρακτήρα μπορούν να έχουν; Τί προσφέρουν;Πιστεύω πως οι εκδρομές θα πρέπει να γίνονται μόνο όταν έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αποκλειστικά προς το εξωτερικό (όπου δε συμβαίνουν έκτροπα)Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε κι άλλα παιδιά νεκρά κι άλλους συνοδούς κατηγορούμενους (έστω κι αν δε φέρουν ευθύνη)
.Εννοώ ότι η χειραφέτηση γίνεται σε μικρότερη πλέον ηλικία. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα περισσότερα πράγματα σε μικρότερη ηλικία, χωρίς αυτό να είναι ούτε κακό αλλά ούτε να υποδηλώνει την ταχύτερη ωρίμαση των νέων. Η πενθήμερη νομίζω πως απομυθοποιείται (ίσως σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι από το Γθμνάσιο σε πολλά σχολεία γίνονται πολυήμερες εκδρομές).
….. Ο λόγος που γίνονται εκδρομές τη συγκεκριμένη "νεκρή" τουριστικά εποχή (λίγο πριν το Πάσχα ή λίγο μετά) φανερώνει ότι οι ενήλικες έχουν προβλέψει τα πράγματα πάντα με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον
Γιατί το στυλ της διασκέδασης δεν είναι τέτοιο στο εξωτερικό και ο προγραμματισμός της εκδρομής αναδεικνύει τον χαρακτήρα της τουριστικής περιήγησης σε ένα μέρος που διαφέρει από την πατρίδα μας και όχι της "ψευτομαγκιάς" μέσα από το μεθύσι και την μη τήρηση των κανόνων της εκδρομής.
Το γεγονός ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ τα "παρατράγουδα" είναι πολύ λιγότερα όταν η 5ήμερη γίνεται στο εξωτερικό, οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των σχολείων που επιλέγουν τέτοιους προορισμούς είναι μικρός και επιπλέον δεν υπάρχει κάποιος "αγαπημένος" προορισμός.
Παράθεση από: Wizard στις Απριλίου 24, 2007, 10:50:27 pm Η πενθήμερη θα ήταν ελεγχόμενη αν δεν έπρεπε να βγάλουν κάποιοι χρήματα και επιπλέον θα βρισκόντουσαν και πιο πολλοί καθηγητές για συνοδοί. Μου το εξηγείς λίγο αυτό γιατι δεν καταλαβαίνω πως θα γινόταν αυτό που λες.