*

Αποστολέας Θέμα: Ηλικία και ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 28448 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Απ: Ηλικία και ΑΣΕΠ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 03, 2009, 04:57:56 μμ »
ΤΙΠΟΤΑ! Ακούς εκεί 3η φορά επιτυχούσα και ξεκινάς διάβασμα! τι παραπάνω να μάθεις δηλαδή;
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:24:55 »

Αποσυνδεδεμένος tinkerbel!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 03, 2009, 05:01:44 μμ »
Μέχρι χθες που είδα το γενικό μέσο όρο μου 54.92 ήμουν πολύ στεναχωρημένη.Σήμερα, διαβάζοντας όλα τα μηνύματα εδώ ηρέμησα.Πήγα σχετικά  απροετοίμαστη να δώσω κι ήταν η πρώτη φορά που έδινα ασεπ.Είμαι 25, έχω τη δουλειά μου, φροντιστήριο και ιδιαίτερα, δεν θα κάτσω να σκάσω.Θα δίνω μέχρι να τα καταφέρω.Πολλά συγχαρητήρια σε όσους διορίζονται αλλά και στους επιτυχόντες, όπως και σε όσους έκαναν τον κόπο να πάνε να δώσουν κι ας απέτυχαν τελικά!Το θέμα της ηλικίας με απασχολεί σαφώς κι εμένα, γιατί μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πρέπει να φύγεις από το μέρος που ζεις, για να πας να διδάξεις σε μία επαρχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ειδικά αν είσαι γυναίκα και θέλεις να κάνεις ή έχεις ήδη οικογένεια.Είναι όμως επιλογή μας και όνειρο το επάγγελμα αυτό.Διαφορετικά, μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.Επομένως δεν θα κάτσω άλλο να κακομοιριάσω και σήμερα και να φωνάζω 54.92 σαν την τρελή, και θα συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου!
Μυστικά για έναν ονειρεμένο γάμο! http://projectgamos.gr/

Αποσυνδεδεμένος stroumfita

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 03, 2009, 05:08:06 μμ »
ΤΙΠΟΤΑ! Ακούς εκεί 3η φορά επιτυχούσα και ξεκινάς διάβασμα! τι παραπάνω να μάθεις δηλαδή;

τα πάντα θα μάθω! νιώθω κενά γνώσης , νιώθω μια άχρηστη! θέλω να μάθω πότε έγινε η καθε έκλειψη ηλίου κατά την αρχαιότητα και όχι μόνο, τι φορούσε ο κάθε πολιτικός όταν υπέγραφε την εκάστοτε συνθήκη, πόσες μέρες πήρε στον κάθε ποιητή να ολοκληρώσει ένα ποιημα του και πολλά άλλα τα οποία φαντάζομαι θα διαπιστώσατε και σεις ότι δεν τα κατέχετε!χαχα!δε θα με τρελάνουν αυτοί εγώ θα τους τρελάνω!

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 03, 2009, 05:40:19 μμ »
morgan σ ευχαριστω.αλλα ξερεις και κατι;θα πρεπει να χαμηλωσω λιγο τους τονους γιατι καταλαβαινω,κι εγω η ιδια το περασα πολλες φορες,οτι ειναι λιγο ακομψο να πανηγυριζουμε στα μουτρα των αλλων που λογω συγκυριων,ατυχιας,δεν τα καταφεραν...ευχομαι καλη δυναμη σε ολους και σε σενα tinkerbell.εισαι τοσο μικρη αλλωστε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:24:55 »

Αποσυνδεδεμένος stave

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 03, 2009, 06:06:03 μμ »
Συγχαρητήρια alceste κι από μένα που δικαιώθηκαν οι κόποι σου και είναι απόλυτα δικαιολογημένο να έχεις τρελαθεί. Κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα είχα πάθει.....εδώ έκανα σαν τρελή στον προηγούμενο ΑΣΕΠ όταν είδα διοριστέα την αδελφή μου που παρεμπιπτόντως ανήκει στον κλάδο σου(ΠΕ05) :D :D
Όσο για μένα ισχύουν πάνω κάτω όσα ανέφερε ο συνάδελφος syrrahm για να μην επαναλαμβάνομαι και κουράζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 03, 2009, 06:22:08 μμ από stave »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 03, 2009, 06:12:34 μμ »
Εγώ πάλι είμαι 30 και τελείωσα τη σχολή μου πριν από κανένα χρόνο, μιας και έδωσα Πανελλαδικές στην ηλικία των 25. Ήταν κάτι που το ήθελα σε όλη μου τη ζωή, πραγματικά λατρεύω το αντικείμενό μου και δε θα αφήσω κανέναν ΑΣΕΠ να με βγάλει άχρηστη. Φέτος έδωσα για πρώτη φορά χωρίς να διαβάσψ καθόλου και είμαι οριακά αποτυχούσα. Την επόμενη φορά ελπίζω να πάω καλύτερα, εφόσον έχω διαβάσει φυσικά. Κι αν πάλι αποτύχω, θα δίνω μέχρι να τα καταφέρω.

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 03, 2009, 07:52:05 μμ »
 Εγώ είμα 26 και είμαι στους διοριστέους β'φουρνιάς.

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούλιος 03, 2009, 08:47:07 μμ »
και δε συγκρινεις ποτε μα ποτε τον εαυτο σου με τους αλλους. εισαι μοναδικος και αν τα εχεις καλα με τον εαυτο σου  δεν σε στεναχωρει τιποτα.

Είπες τεράστια κουβέντα που ειδικά αυτές τις μέρες μου χρειαζόταν να ακούσω κάτι τέτοιο. Υποκλίνομαι (σε κάτι απλό,,, που είχα όμως πολύ αναγκη να ακούσω)!

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούλιος 03, 2009, 08:50:03 μμ »
είναι θέμα τύχης... ;)

Όσο κι αν κάπου μας ανακουφίζει αυτό,,, εμένα με τρομάζει κιόλας. Επειδή φέτος την ένιωσα τη γκαντεμιά,,, λέω μήπως όμως κάποιος δεν σταθεί ποτέ τυχερός;;; Δεν ξέρω, ας μου πει κάποιος που είναι 2η φορά επιτυχών με σχετικά καλές βαθμολογίες,,, νιώθει όπως κι εγώ;;;

Αποσυνδεδεμένος Jeff

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούλιος 03, 2009, 09:38:14 μμ »
Είμαι 24,φυσικός,έδωσα φέτος δεύτερη φορά (είχα δώσει και στον προηγούμενο αμέσως μόλις πήρα πτυχίο) και διορίστηκα... Με 7 μήνες σοβαρό,συστηματικό αλλά πάντα σε νορμάλ πλαίσια διάβασμα... Δεν το λέω για να το παίξω "μούρη" αλλά για να μην απογοητεύονται μερικοί νομίζοντας ότι μόνο αν διαβάζουν 2 χρόνια ολημερίς θα διοριστούν...  :) :)

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 03, 2009, 09:45:20 μμ »
προς morgan:

να ξερες πως ένιωθα 3 φορές συνεχόμενες επιτυχούσα και μη διοριστέα, και δύο χρονιές να σταματάνε οι αναπληρωτές σχεδόν λίγο πιο πάνω από μένα. Δε λέω με στεναχωρούσε όμως ποτέ δεν άφηνα τον εαυτό μου να με βάλει από κάτω. Μια καλή συνταγή που χρησιμοποιώ είναι να βλέπω πάντα τα χειρότερα και όχι να ζηλεύω τα καλύτερα, να αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για χίλια δύο άλλα πράγματα που έχω στη ζωή μου αλλά δεν τους δίνω σημασία, να προσπαθώ να μην εγκλωβίζομαι μόνο στο δικό μου πρόβλημα. ομολογώ είναι δύσκολη αυτή η στάση ζωής όμως να ξέρεις ότι οφελεί πολύ.   ;) ;)

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 03, 2009, 09:49:01 μμ »
Είμαι 24,φυσικός,έδωσα φέτος δεύτερη φορά (είχα δώσει και στον προηγούμενο αμέσως μόλις πήρα πτυχίο) και διορίστηκα... Με 7 μήνες σοβαρό,συστηματικό αλλά πάντα σε νορμάλ πλαίσια διάβασμα... Δεν το λέω για να το παίξω "μούρη" αλλά για να μην απογοητεύονται μερικοί νομίζοντας ότι μόνο αν διαβάζουν 2 χρόνια ολημερίς θα διοριστούν...  :) :)

Σίγουρα το να διαβάσεις δύο χρόνια ασταμάτητα μόνο στο ψυχιατρείο μπορεί να σε οδηγήσει. Απλώς ας μη ξεχνάμε ότι εγώ, που είμαι 26, εσύ, που είσαι 24, και όλοι όσοι τελειώσανε σχετικά πρόσφατα το πανεπιστήμιο δεν έχουμε βγει ακόμη από το κλίμα του διαβάσματος. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχω περισσότερες γνώσεις από κάποιον 10 χρόνια μεγαλύτερο, ούτε περισσότερη διδακτική εμπειρία (2 χρόνια μόνο δουλεύω στην ιδιωτική εκπαίδευση), σίγουρα όμως έχω πολύ πιο καθαρό μυαλό και περισσότερες αντοχές. Άρα μπορεί εγώ κι εσύ να τα καταφέραμε με 7-8 μήνες διαβάσματος, αλλά κάποιο άλλο μπορεί να χρειάζονται πολύ περισσότερο. Το θέμα είναι να θέτει ο καθένας στόχους ανάλογα με τις δυνατότητές του, οι οποίες καθορίζονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από την ηλικία.

Εγώ έχω μια συνάδελφο στο φροντιστήριο που είναι 33 χρονών και έδινε 4η φορά. Φανταζόμουν ότι η εμπειρία που έχει αποκτήσει από τις μέχρι τώρα συμμετοχές της στο διαγωνισμό θα τη βοηθούσε. Ωστόσο, δεν πέρασε και το πιστεύω πραγματικά ότι η κοπέλα κουράστηκε να δίνει κι ας διάβασε εξίσου με' μένα. Εμένα ο διαγωνισμός καλώς ή κακώς δεν πρόλαβε να με φθείρει, ίσως και γι'αυτό πήγα με καλύτερη ψυχολογία, παρόλο που έδινα για πρώτη φορά

Αποσυνδεδεμένος yotar

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούλιος 03, 2009, 09:51:17 μμ »
Είμαι 32, δυο φορές επιτυχούσα και την τρίτη (τη φαρμακερή!) διοριστέα!

Η σχέση ΑΣΕΠ - ηλικίας πάντως σηκώνει μεγάλη κουβέντα: για άλλους είναι ευθέως και για άλλους αντιστρόφως ανάλογη. Ακούω πχ. φίλους συναδέλφους να λένε ότι όσο περνάνε τα χρόνια τόσο δυσκολεύονται να συγκρατούν πληροφορίες ή να μαθαίνουν καινούρια πράγματα και, εν μέρει, το βρίσκω λογικό.
Προσωπικά όμως νιώθω ότι τα χρόνια που περνούν με ευνοούν, με την έννοια ότι μπορεί να μειώνεται η ικανότητα αποστήθισης αλλά αυξάνεται κατά πολύ η αντιληπτική ικανότητα και η κριτική σκέψη! Και φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο η εμπειρία - όχι μόνο η διδακτική, αλλά και η λεγόμενη "εμπειρία ΑΣΕΠ".

Ενδεικτικά να πω ότι από τις τρεις φορές που έδωσα το λιγότερο διάβασμα το έκανα φέτος και είχα και πολύ λιγότερο άγχος από τις προηγούμενες  ;)

Αλλά και πάλι είναι καθαρά υποκειμενικό το ζήτημα - και φυσικά έχει να κάνει και με το κατά πόσον διατηρείς επαφή με το αντικείμενο ασχέτως ηλικίας...

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούλιος 03, 2009, 09:56:40 μμ »
Είμαι 32, δυο φορές επιτυχούσα και την τρίτη (τη φαρμακερή!) διοριστέα!

Η σχέση ΑΣΕΠ - ηλικίας πάντως σηκώνει μεγάλη κουβέντα: για άλλους είναι ευθέως και για άλλους αντιστρόφως ανάλογη.

Αλλά και πάλι είναι καθαρά υποκειμενικό το ζήτημα - και φυσικά έχει να κάνει και με το κατά πόσον διατηρείς επαφή με το αντικείμενο ασχέτως ηλικίας...

Έχεις δίκιο. Πάντως εσένα η εμπειρία σε βοήθησε. Εύχομαι να σε βοηθήσει και στη διδασκαλία σου από 'δω και πέρα. Άντε, καλό διορισμό!

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)