PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Απόψεις για τον τρόπο διορισμού και το ωράριο των δασκάλων
Τελευταία νέα
Προσλήψεις 667 εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2024-2025
Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχ. έτος 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
6
7
8
9
10
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Απόψεις για τον τρόπο διορισμού και το ωράριο των δασκάλων (Αναγνώστηκε 22133 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
Απ: Απόψεις για τον τρόπο διορισμού και το ωράριο των δασκάλων
«
Απάντηση #98 στις:
Μάιος 27, 2009, 09:16:20 πμ »
Tweet
συμφωνω και γω με bikini.
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 03:29:17 »
alceste
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #99 στις:
Μάιος 28, 2009, 02:14:24 μμ »
ζητειται ελπις..
Καταγράφηκε
titi6984
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #100 στις:
Ιούνιος 02, 2009, 03:30:01 πμ »
Διάβασα όλα τα σχόλια και βλέπω τους δασκάλους να λογομαχούν με τους καθηγητές για το ποιος κουράζεται περισσότερο, αναλογίστηκε ποτέ κανείς σας τους κακόμοιρους νηπιαγωγούς που δουλεύουν 4,5 ώρες σερί χωρίς κανένα διάλειμμα, χωρίς κανένα κενό, χωρίς να έχουν παιδιά καθισμένα σε θρανία, αλλά ζιζάνια που τρέχουν δεξιά κ αριστερά;;;
Επιπρόσθετα για όσους βιαστούν να πουν πως τελειώνουμε νωρίς να ενημερώσω ότι καθημερινά έχουμε να προετοιμάσουμε τις δραστηριότητες της επόμενης μέρας, να βρούμε καινούρια βιβλία και παραμύθια, να κάνουμε χειροτεχνίες κλπ που είναι δύσκολες για τα παιδιά να τα κάνουν μόνα τους και να παλεύουμε με τις κόλλες όλο το απόγευμα, υποχρεωτικά να κάνουμε γιορτή χριστουγέννων κλπ κάτι που δεν γίνεται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, πιεζόμαστε εξίσου να βγάλουμε κάποια θέματα έχοντας μικρότερα χρονικά περιθώρια λόγω των παραπάνω που ανέφερα κι όμως στις 7 σελίδες που διαβάζω δεν γκρίνιαξε κανένας νηπιαγωγός ούτε για την μόνιμη και καθημερινή έξτρα δουλειά του σπιτιού, ούτε για τα υλικά που αρκετές φορές αγοράζουμε εμείς οι ίδιοι, ούτε για τον μισθό που μας δίνουν κάθε 30 του μηνός, ούτε για τις μικροσκοπικές αίθουσες-αποθήκες που μας δίνουν για τάξεις. Ποσοστό διορισμού έχουμε περίπου ίδιο με τους φιλόλογους, εμείς 1/12 εκείνοι 1/14.
Πολύ θα ήθελα να διοριζόμουν κ εγώ όπως οι δάσκαλοι και πολύ θα μου άρεσε να έχω 1200 ευρώ μισθό και για όσους θεωρούν λίγα τα χρήματα ας έρθουν να ρωτήσουν τη θεία μου πως ζει με 750 ευρώ μισθό πωλήτριας κ με 1 παιδί κ εμείς, όταν οι άλλοι πεινάνε, σαν αχάριστα όντα που είμαστε δεν λέμε δόξα Τον θεό! Σαφώς και θέλω ένα μεγαλύτερο μισθό και ποιον τον χάλασε ποτέ μια αύξηση στο πορτοφόλι του;;;; Σαφώς και πρέπει να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο αλλά μην δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου κ εγώ προσωπικά λυπάμαι πραγματικά για τους καθηγητές της Β'βάθμιας τόσο ώστε να μην γκρινιάζω για τις δικές μου συνθήκες εργασίας και τα δικά μου ωράρια, γτ ζούμε στην ελλάδα όχι σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και σε όποιον δεν αρέσει αντί να γκρινιάζει να πάει να δουλέψει στην ευρώπη ή να βγει στους δρόμους να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Δεν ζούμε ούτε στην Κύπρο ούτε στην Αγγλία, αλλά σαν κλασσικοί έλληνες οι περισσότεροι γκρινιάζουμε χωρίς να κάνουμε και τίποτα γι'αυτό! Έλεος λοιπόν, όσοι μιλάτε κ κρίνετε ή να πάτε αλλού να διδάξετε που θα έχει καλύτερες ώρες και απολαβές ή να δραστηριοποιηθείτε γτ με το να γράφουμε ότι να'ναι στο forum μπορεί να προσβάλλουμε ανθρώπους που έχουν κοπιάσει πιο πολύ από μας κ είναι κρίμα, να μη κοιτάμε μόνο τα καλύτερα, να κοιτάμε και τα χειρότερα και να χαιρόμαστε που δεν είμαστε εκεί, με τπτ δεν είμαστε ευχαριστημένοι!
Να μου κάνουν κ μένα λοιπόν τον μισθό μου 2000 ευρώ, να μου φέρουν από την αρχή της χρονιάς κοπέλα να με βοηθάει στην τάξη κλπ κλπ γτ ναι τα θέλω όλα αυτά αλλά δεν κάνω σύγκριση με άλλους συναδέλφους γτ όπως και να το κάνεις είναι αντιδεοντολογικό και δείχνει ότι δεν σέβεσαι. Από την άλλη ούτε και οι προσωπικές επιθέσεις μας οδηγούν κάπου. Α!Και για να μην ξεχνιόμαστε στο εξωτερικό οι μισθοί είναι διπλάσιοι με διπλάσια σχεδόν ωράρια όμως, στις 4 τελειώνουν όλοι κ δεν κάθονται κ 3 μήνες το καλοκαίρι αλλά 1! Γι'αυτό ξαναλέω μην είμαστε αχάριστοι! Να διεκδικούμε χωρίς να γινόμαστε ουτοπικοί!
Καταγράφηκε
titi6984
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #101 στις:
Ιούνιος 02, 2009, 03:43:02 πμ »
Υ.Γ. το μεγάλο μου παράπονο σαν παιδαγωγός είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια και το ανεπαρκές υλικό που μου παρέχουν για να δουλέψω με τα παιδιά μου, για μένα αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί, γτ πάνω απ'ολα είναι τα παιδιά,και μετά το να μας κάνουν τα 1200-1400 ή οτιδήποτε άλλο!Να δώσουν προτεραιότητα σε αυτά κ όταν αυτά γίνουν τότε να εκπληρώσουν και τα αιτήματα μας γτ δεν μπορώ εγώ να πληρώνομαι παραπάνω επιβαρύνοντας τα παιδιά μου ουσιαστικά!Ούτε και με νοιάζει αν θα δουλέψω τσάμπα κάποιες ώρες παραπάνω γτ ΕΙΝΑΙ λειτούργημα το επάγγελμα μας, τουλάχιστον για όσους έχουν τη θέληση να κάνουν κάτι παραπάνω για τα παιδιά κ όχι να δουλέψουν 5 ώρες και να πάνε σπίτι τους,, γτ κάπου διάβασα ότι επειδή δεν δουλεύουμε τσάμπα δεν είναι λειτούργημα αυτό που κάνουμε!
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 03:29:17 »
L.a.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #102 στις:
Ιούνιος 02, 2009, 11:49:21 μμ »
titi, σε αυτα που λες για τις δυσκολιες των νηπιαγωγων θα συμφωνησω..
καθε κλαδος εχει τις δικες του δυσκολιες...καλο ειναι να τις κατανοουμε...
στα υπολοιπα που λες με θειες πωλητριες,κλπ,
δυσκολευομαι αφανταστα να ακολουθησω τη λογικη σου...
ξαναδιαβασε τα προηγουμνενα ποσταρισματα καλυτερα και ισως
καταλαβεις οτι μπορεις να δεις τα πραγματα απο μια πιο λογικη οπτικη γωνια...
Καταγράφηκε
titi6984
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #103 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 01:03:11 πμ »
είναι παράλογο να λέω πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 600 ευρώ κ εμείς γκρινιάζουμε για τα 1200; τι δεν καταλαβαίνεις; διάβασα όλο το θέμα και όσα έγραψα αναφέρονται σε διάφορα σχόλια που έχουν γίνει. Συμφωνώ στο να διεκδικούμε αλλιώς είμαστε "ζώα", αλλά σαν μισθός είναι αρκετός για να μένει κάποιος μόνος του χωρίς να πεινάει ή να κλείνεται μέσα στο σπίτι, αυτό λέω. από κει και πέρα το σύστημα άνοιξε για κάποιους και μακάρι να ανοίξει και για τους υπόλοιπους, ας μην κάνουμε συγκρίσεις ούτε στις ώρες διδασκαλίας ούτε στους μισθούς, αλλά και οι δάσκαλοι να μην προκαλούν τους υπόλοιπους με ορισμένα λεγόμενα τους, να είναι ευχαριστημένοι που διορίστηκαν όταν οι άλλοι περιμένουν στην ουρά και ό,τι διεκδικήσεις κάνουν να τις κάνουν χωρίς να προσβάλλουν τους εκπαιδευτικούς των άλλων κλάδων. όσο για λάθη ορθογραφικά κλπ αυτά είναι υπερβολές τώρα, φταίει και το σύστημα και φυσικά ορισμένοι ανεύθυνοι δάσκαλοι και καθηγητές. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ! παντού υπάρχουν και καλοί και κακοί και όλοι σ'αυτό το forum είμαστε καλοί γτ ψαχνόμαστε και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι.
μην τρώγεστε, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.με πιάνεις τώρα L.a; Προσπαθώ να είμαι κάπου ενδιάμεσα γτ όλοι έχουν δίκιο κ όλοι έχουν άδικο!
Καταγράφηκε
L.a.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #104 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 01:44:10 πμ »
titi συμφωνω στην ενωτικη αντιληψη που προσπαθεις να περασεις,
αλλα ενω λες οτι δεν ωφελει να κανουμε συγκρισεις, στο καπακι
κανεις συγκριση για το ποιος απο τους χαμηλομισθους ειναι πιο χαμηλομισθος..
το αν ειναι τα 1200 ευρω πολλα η λιγα εξαρταται απο το ποια οπτικη γωνια
το βλεπει κανεις.. σημερα πηγα με ενα φιλο σε μια καφετερια,πηραμε 2 καφεδες,
κατσαμε μια ωρα και πληρωσαμε 9 ευρω!!!! οσα παιρνει πανω κατω ενας εκπαιδευτικος σε μια ωρα..
αν μια ωρα εκπαιδευσης της νεας γενιας αξιζει περιπου
οσο 500ml νερου, καφε και ζαχαρης, τοτε τα 1200 ευρω ειναι πολλα για τους εκπαιδευτικους..
πρεπει να αποφασισουμε σε ποια θεση της κλιμακας βαζουμε σαν χωρα την παιδεια..
το γεγονος οτι διεκδικω καλυτερες οικονομικες και αλλες συνθηκες για μενα και τους μαθητες μου
δεν σημαινει οτι δεν συμμεριζομαι τις δυσκολιες καποιων που ειναι χειροτερα απο μενα...το αντιθετο ακριβως...
πιστευω να εκανα σαφες ποια αντιληψη θεωρω ως λογικη και προφανη οσον αφορα τις διεκδικησεις..
σε καμια περιπτωση παντως την αντιληψη οτι ''δοξα τω θεω, ας το βουλωσω γιατι υπαρχουν και χειροτερα...''
εχω κανει κ αναλυτικοτερο ποστ πανω σε αυτο στη σελιδα 2
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 03, 2009, 01:50:36 πμ από L.a.
»
Καταγράφηκε
bobo1
Πλήρες μέλος
Φύλο:
"La fille de l' artiste avec un bateau"
«
Απάντηση #105 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 02:11:19 πμ »
L.a. καλα ολα αυτα που ζητατε αλλά οταν τις προαλες καναμε μια συζητηση και με αλλες δασκαλες δε σας αρεσε καθολου και διεκρινα φοβο ,αν οι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας θα διεκδικουσαν μονιμοτητα στην πρωτοβαθμια.
Γι αυτο ο,τι και να λετε ,προσωπικα εμενα δε με πειθετε για τους αγωνες σας και τις διεκδικησεις σας
Καταγράφηκε
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=12126.msg171554;topicseen#new
L.a.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #106 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 02:31:03 πμ »
bobo 8 σελιδες τωρα πηρες πρεφα εστω στο περιπου
ποιο ειναι το ζουμι του πραγματος που συζηταμε...
η εσυ απλα γουσταρεις να κανεις ενα ποστ να πεις κατι ακυρο
επειδη ετσι σου ηρθε??
Καταγράφηκε
bobo1
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #107 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 02:34:43 πμ »
γουσταρω να ποσταρω
γιατι αυτα που θελετε δε βασιζονται στην ιδια ιδεολογια αλλα σε αντιφατικες ιδεολογιες
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 03, 2009, 02:42:08 πμ από bobo1
»
Καταγράφηκε
L.a.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #108 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 02:41:59 πμ »
Δε μας το κανεις λιανα να μας λυθει το μυστηριο??
Καταγράφηκε
bobo1
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #109 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 02:43:47 πμ »
Δεν ειναι μυστηριο
ειναι δυσκολο να το χωνεψεις
Καταγράφηκε
L.a.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #110 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 02:53:03 πμ »
οκ, bobo, εγινε...
ηταν πολυτιμη η συμβολη σου στην κουβεντα..
Καταγράφηκε
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #111 στις:
Ιούνιος 03, 2009, 12:57:31 μμ »
ε, αυτο πια ειναι πανω και εξω απο καθε λογικη !!!
να παραπονιουνται και οι δασκαλοι για το τροπο διορισμου;
ναι, σωστο να διοριζονται αμεσως, αλλα προσεξτε συναδελφοι πως εχει το πραγμα:
1ο δεν θελουν μονιμους διορισμους να κανουν
2ο μονο μεσω ασεπ για να υπαρχει ιση αντιμετωπιση με τους αλλους κλαδους.
3ο οι μονιμες θεσεις ειναι παντα περιορισμενες.
αλλα μοιαζει τοσο οξυμωρο!!!
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
6
7
8
9
10