0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
γιατί είναι σαν να της λένε ότι από σένα και τους άλλους καθηγητές του σχολείου, και την απόφαση που θα πάρετε, εξαρτάται η τύχη και η επαγγελματική,ίσως,αποκατάσταση αυτών των παιδιών.Εμείς "νίπτουμε τας χείρας μας"!!!
Παρότι δεν θα ήθελα να ανοίξω διάλογο μαζί σου για το ερώτημα που θέτεις το θεωρώ ντροπή. Απλώς να σου πώ ότι μερικοί δυσλεκτικοί ήταν:W.ChurchillA. EinsteinThomas EdisonHans Christian Anderson
Όσο για το ερώτημα-δίλημμα της spaceoddity,το αποκάλεσα "ηθικό" γιατί είναι σαν να της λένε ότι από σένα και τους άλλους καθηγητές του σχολείου, και την απόφαση που θα πάρετε, εξαρτάται η τύχη και η επαγγελματική,ίσως,αποκατάσταση αυτών των παιδιών.Εμείς "νίπτουμε τας χείρας μας"!!!
Ακόμη euler επέτρεψε μου να σχολιάσω πως η άποψη σου:«οι γονείς του το βλέπουν όλη την ημέρα. Αν αυτοί είναι το πρόβλημα έχεις χάσει από την αρχή. Για αυτό καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου γιατί το πιθανότερο είναι οτι θα βρεις το μπελά σου. Άσε που σήμερα με αυτά που ακούμε δεν τολμάς να πλησιάσεις έναν μαθητή ειδικά του άλλου φύλου για να τον/την βοηθήσεις, πολύ πιθανό να "παρεξηγηθούν" οι προθέσεις σου. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις άλλα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ξέρω ότι αυτά που λέω είναι σκληρά αλλά είναι αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και δεν φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει. Και δυστυχώς αργά ή γρήγορα θα "εγκλιματιστείς" και εσύ όσο καλές προθέσεις και να έχεις.» το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι με βρίσκει εντελώς αντίθετη. Δηλαδή, τι μας λες πως αν κάποιος έχει την ατυχία, γιατί περί ατυχίας πρόκειται, να γεννηθεί από «ανάξιους» γονείς, εμείς οι υπόλοιποι, οι υποτίθεται υγιείς πρέπει να του δίνουμε μία να πάει πιο κάτω, να τον τιμωρούμε, για κάτι που δεν ευθύνεται? Γιατί κι αυτή η στάση της παραίτησης ότι «αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που αργά ή γρήγορα θα εγκλιματιστείς» στην τιμωρία απολήγει όπως και η άποψη να τον στείλουμε σε ειδικό σχολείο. Εγω τα μόνα ειδικά σχολεία που έχω υπόψη μου για μαθητές με προβλήματα κοινωνικής απόκλισης είναι του τύπου «Σωφρονιστικά Καταστήματα» Αυτά άραγε έχει υπόψη του και ο θεολόγος που προτείνει κάτι τέτοιο?
(Αν και καθυστερημένα είπα να δώσω μια απάντηση) Δεν είπα τίποτα για ειδικά σχολεία, αν διάβασεις αυτά που έγραψα προηγουμένως είπα ότι τα ειδικά σχολεία δεν είναι για παιδιά με παραβατική ή επιθετική συμπεριφορά. Τα παιδιά αυτά αφού δεν έχουν ψυχολογικά ή νοητικά προβλήματα έχουν θέση στο σχολείο που ξέρουμε. Από εκεί και πέρα μπορεί αυτά που λέω να σε βρίσκουν αντίθετη και με συγχωρείς κιόλας αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είπα ούτε ότι συμφωνω ούτε ότι είμαι ευχαριστημένος από αυτήν. Έτσι είναι όμως και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να την αλλάξει. Μπαίνεις στην τάξη κάνεις το μάθημα σου και λήγει το θέμα εκεί, αν έχεις κάποιο πρόβλημα για κάποιο παιδί το πας στο διευθυντή μετά στο σύλλογο και αυτοί θα αποφασίσουν (στις περισσότερες φορές να μην κάνουν τίποτα). Καταλαβαίνω την οργή σου ίσως για αυτά που είπα όμως θα σου πω κάτι: Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λες, για μπες σε πραγματική τάξη, για παράδειγμα σε ένα Λύκειο ή ΤΕΕ και μετά να κρίνεις. Αν έχεις αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και έκανες αυτά που λες ότι πρέπει να γίνουν από τον εκπαιδευτικό τότε σου βγάζω το καπέλο και σε παραδέχομαι. Αν όχι όμως τότε θα πρέπει να συμφώνησεις ότι στα λόγια όλα είναι εύκολα, στα έργα είναι το πρόβλημα.
euler, και γω όπως βλέπεις σου απαντώ με μια μικρή καθυστέρηση.Κοίτα το ότι διαφωνώ με τη στάση σου είναι σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να μου βγάλεις το καπέλο γιατί πολύ απλά και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι εκπαιδευτικός εν ενεργεία. Επειδή διαφωνώ μαζί σου ή με όποιον άλλο δεν σημαίνει όμως ότι σας κρίνω με την έννοια να σας αξιολογήσω σε μια κλίμακα του καλός, κακός, μέτριος ή πολύ κακός κτλ ή γιατί με διακατέχει κανένα σύνδρομο να επιβεβαιώσω τον εαυτό μου υποβιβάζοντας τους άλλους. Όταν σε άλλη θεματική ενότητα γράφω πως καθένας αξίζει για αυτό που είναι το εννοώ.Ωστόσο, οφείλω στον ευατό μου ως σκεπτόμενο άτομο πρώτα απ’ όλα και δεύτερον ως πολίτης αυτής της κοινωνίας να εκφράζω την άποψη μου.Τώρα αν διαφωνούμε τι να γίνει. Καλύτερα να διαφωνούμε και να συζητάμε, να κάνουμε διάλογο και ίσως κάτι να βγαίνει από αυτόν το διάλογο παρά να σιωπούμε. Και επειδή κινδυνεύω να κατηγορηθώ ότι βγάζω λογύδρια τελειώνω εδώ με την ελπίδα να σε κάλυψα.