*

Αποστολέας Θέμα: Πώς γράψατε; - ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 29405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sophia_pap

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Πώς γράψατε; - ΠΕ60
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 01, 2009, 11:56:33 pm »
ααα μη μου λετε τετοια!! :(   ουτε και γω εβαλα πειραμα. εφτιαξα ενα δικο μου παραμύθι για 2 φίλους αρκουδάκια που πήγαν βόλτα στο δάσος και δεν πρόλαβαν να επιστρεψουν γιατι τους πηρε η νύχτα. παρουσιαστηκε όμως η κουκλα της τάξης να εξιστορεί το παραμύθι και να ενθαρύνει τα παιδια όλα να εκφράσουν απόψεις και ιδέες. είχε όμως και βοηθό τη μαμα απο ενα αλβανάκι και όταν χρειαζόταν μετεφραζε στα ελληνικα.τα ελληνάκια έδειξαν ενδιαφέρον για πο πως λέμε μερα και νύχτα στα αλβανικά  και μπλα...μπλα....η συζήτηση προχώρησε με το  τι κανουμε τη μέρα και τη νύχτα και τα παιδια θέλησαν να ζωγραφισουν τα αρκουδάκια στη μερα και στη νυχτα. η κουκλα τα χωρισε σε ανομειογενεις ομαδες και παρουσιασε η καθε ομαδα στην ολομελεια το τι εκαναν. καθε παιδι ομως της ομαδας μετα της παροτρυνση της κουκλας ελεγε το τι εκανε στην ομαδικη ζωγραφια.
νομιζω οτι επρεπε να τονίσουμε ιδιαίτερα τη διαπολιτιστικη διασταση και οχι αν προσεγγισαμε καλα η λιγοτερο καλα την εναλλαγη μερας νυχτας.  εσεις τι λέτε?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:55:35 »

Αποσυνδεδεμένος FREEEDOOM

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:07:38 am »
και εγω κατι παρομοιο εκανα! Σκεφτηκα πρωτα το πειραμα αλλα μου αρεσε πιο πολυ σε κατι για την  διαπολιτισμικοτητα και τον προφορικο λογο. Αχ δεν ξερω... Οτι γραψαμε γραψαμε!!! Στην δευτερη τι περιπου επρεπε να γραψουμε;

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:09:27 am »
Λιγο πολυ τα ιδια καναμε πιστευω...Θ α δειξει παιδια!!!!Αναλογα στο βαθμολογητη που θα πεσουμε!!!!

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:16:21 am »
Εγω εγραψα τα παντα για το ΔΕΠΠΣ(οσα θυμομουν δλδ)...Νομιζω οτι επρεπε ολα να τα γραψουμε αφου ζητουσε βασικα χαρακτηριστικα.
Εσυ FREEEDOM τι εγραψες?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:55:35 »

Αποσυνδεδεμένος ΡΙΚΑ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:20:01 am »
Αυτο το σχεδιο επι χαρτου τι ητανε? τι ηθελε να κανουμε ???

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:27:26 am »
Στην Δευτερη ερωτηση ουσιαστικά γενικευσα τις βασικες αρχες του ΔΕΠΠΣ και ασκησα κριτικη πανω σε αυτες. Ηταν τοσο λιγος ο χρονος που δε προλαβαινα να σκεφτω και κατι αλλο!!! Δεν ξερω εχω την εντυπωση οτι και στις δυο βγηκα εκτος... και ηταν ευκολα τα θεματα!!!

Αποσυνδεδεμένος mel1

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:32:38 am »
   Να πω πως η ολη διαδικασια μου φανηκε καπως περιεργη; Θα το πω... :-X

Στο γνωστικο πιστευω πως ενα 80% τουλαχιστον ηταν ξεκαθαρο για εναν ελαχιστα διαβασμενο...το υπολοιπο ηταν θεμα τυχης με την εννοια οτι οι απαντησεις επαιζαν αναμεσα σε δυο..αναλογως την ερμηνεια που εκανες
Η επιλογες των θεματων στην διδακτικη επισης με προβληματισε...πιστευω οτι σαν θεματα ηταν ιδιαιτερως ευκολα...το δευτερο τουλαχιστον ηταν γιουχου 8) απο πλευρας δυσκολιας....το ζητημα ηταν αν αντεχε το χερι σου και το ρολοι σου
Το πρωτο θεμα προβληματιζει γιατι ανοιγε σε δυο κατευθυνσεις που ειχαν πολυ πραγμα για γραψιμο...Σε ιδανικες συνθηκες πιστευω οτι θα επρεπε να συνδυασουμε και τα δυο...στον χρονο που μας δινεται ομως και την πιεση που υπαρχει ψιλοδυσκολα να γινει αυτο γιατι χανεις την μπαλα...εγω τουλαχιστον την εχασα....επειδη ειχαν και τα δυο θεματα πολυ υλικο, εχασα πολλα στο δρομο!  Δεν πειραζει...καλη καρδια!

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:45:35 am »
Με το σχεδιο επι χαρτου ηθελε να σχεδιασουμε την διδασκαλια με ολα τα σταδια αφορμηση, στοχοι κτλπ. Ετσι πιστευω δε νομιζω να ηθελε κατι αλλο.

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:53:36 am »
Θα μου πει κανείς επιτέλους στα πολλαπλής ποια ήταν η απάντηση στην 46(με το παράδειγμα);;;;;;;;έχω μιλήσει με πολλά άτομα και καμία μα καμία δεν την κατάλαβε ούτε και την απάντησε! Οκ, όσον αφορά τα θέματα δεν ήταν δύσκολα ήθελαν όμως πολύ ανάπτυξη και χρόνο ο οποίος δεν επαρκούσε, έκανα 3 ώρες να γράψω για το ΔΕΠΠΣ όπου τι να πιάσεις και τι ν'αφήσεις;;;;;;; Η δραστηριότητα όντως είχε 2 σκέλη και το πιο εύκολο που μπορούσες να κάνεις ήταν να φωτίσεις την υδρόγειο και να δουν τα παιδιά που είναι η Αλβανία και να κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στις 2 χώρες κλπ το θέμα είναι ότι το ΔΕΠΠΣ έπαιρνε τόσο πολύ χρόνο που δεν έχω τη σιγουριά ότι ανέπτυξα τη δραστηριότητα επαρκώς. Παιδιά δεν βάλανε δύσκολα θέματα γενικά, αλλά χρονοβόρα γι'αυτό και θα ανέβει το επίπεδο. Θα δείξει...

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:54:21 am »
mel1 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κατά τη γνώμη μου ο μέσος όρος των γραπτών φέτος θα είναι 5-10% πάνω από τον προηγούμενο ΑΣΕΠ. Αναρωτιέμαι όμως για ποιο λόγο έβαλαν τόσο εύκολα. Όλοι οι κλάδοι κάτι έχουν να πουν σχετικά με μια δυσκολία. Στο γνωστικό, στα παιδαγωγικά... Σε μας γιατί έτσι; Παρεμπιπτόντως για να καταλήξω σε δραστηριότητα μου πήρε 2 ώρες και 10 λεπτά! Στο 46 έβαλα το α, για την ασυνείδητη νηπιαγωγό!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2009, 12:57:42 am από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:02:57 am »
ήθελε το εντελώς απλό στόχοι, υλικά, διαδικασία, λεξιλόγιο, περαιτέρω εμπέδωση, αξιολόγηση, επανατροφοδότηση, έτσι νομίζω τουλάχιστον κι έτσι έκανα βάζοντας κ λίγο μπλα μπλα καθώς ήθελε και επιστημονική τεκμηρίωση. Ξέχασα την αυτοαξιολόγηση όμως....αλλά τι να κάνω;;;στις 7 παρέδωσα γραπτό! είχα φρικάρει πως θα αφήσω το θέμα χωρίς τέλος! Αφόρμηση δεν έβαλα βασικά, θα μπορούσα αλλά εφόσον η νηπιαγωγός ήθελε να τους το κάνει μπορεί και να μην υπήρχε κάποια αφόρμηση. να ρωτήσω κάτι άλλο όταν ζητά αξιολόγηση τι κάνουμε; μια υποθετική αξιολόγηση, κοινώς "μαιμου";;

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:06:33 am »
κατάλαβες δλδ τι ζητούσε και τι εννοούσαν οι απαντήσεις που είχε;;;καμία ως τώρα δεν μου έχει δώσει απάντηση, είσαι η πρώτη!και κατι άλλο η παιδαγωγική αξία του παραδείγματος που ακριβώς αναφέρεται στην ύλη μας γιατί ούτε το ΔΕΠΠΣ το αναφέρει ούτε ο οδηγός και ήταν θέμα συζήτησης σήμερα όλων πριν μπούμε να γράψουμε!

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:08:31 am »
Λες: ο εκπαιδευτικός μετά το τέλος της δραστηριότητας θέτει στον εαυτό του τα εξής ερωτήματα: Ενδιαφέρθηκαν όλα τα παιδιά για τη δραστηριότα, κ.λπ. Αυτό για την αξία του παραδείγματος δεν το έχω δει και 'γω πουθενα, αλλά ήταν αυτό που, μετά από πολλή σκέψη, μου φάνηκε ως επικρατέστερο. Με μια φίλη μου το εξηγήσαμε σήμερα (είχε βάλει κι αυτή το α), αλλά τώρα δε θυμάμαι την αιτιολόγηση ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:12:52 am από Demetroula »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος titi6984

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 01:11:23 am »
δλδ κάνεις τους στόχους σου με μορφή ερωτήσεων αν τα πέτυχες, οκ κατάλαβα. εγώ έκανα υποθετική αξιολόγηση, ήμουν σε δίλημμα οπότε μάλλον θα κοπούν μονάδες εκεί....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32800
  • Τελευταία: Jelly31
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1179207
  • Σύνολο θεμάτων: 19427
  • Σε σύνδεση σήμερα: 575
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)